Дневен архив: 19/06/2019

Областният управител откри първата от поредица срещи „Вдъхновени – заедно срещу насилието”

„Вдъхновени – заедно срещу насилието” е част от поредицата инициативи и проекти на фондация П.У.Л.С. в партньорство с държавната власт в посока на нулевата толерантност към насилието и неговите разновидности в нашето общество, както и за подобряване благосъстоянието на децата в областта. Перник е първият град в страната, от който стартира поредицата от срещи.   В събитието се включиха представители на ... Прочети още »

Ден на Паисий честваха в село Кралев дол в община Перник

За поредна година на 19 юни в  местността „Калужерец“ в село Кралев дол беше честван “Ден на Паисий”.  Проявата се организира от НЧ “ Св. Паисий Хилендарски- 1927г.” с подкрепата на Община Перник и местното кметство. Денят и годината на смъртта на Патриарха на Българското възраждане са неизвестни, поради което паметта му се празнува на неговия имен ден – 19 ... Прочети още »

Подмяна на хардуер и софтуерни настройки спряха дейността на служба „Местни данъци и такси в Трън

Служба „Местни данъци и такси” в Община Трън преустанови работа днес- 19 юни 2019 г. Причината за това е  подмяна на хардуер и софтуерни настройки, поради което компютърната система не може да работи. Това информираха от ръководството на Община Трън. От там посъветваха жителите на общината да отложат плащанията на дължимите налози и такси за следващия ден. Общинската управа поднася ... Прочети още »

Църквата „Света Петка“ – гордостта на брезничани

Църквата „Света Петка“ е най-красивият храм и паметник на културата в град Брезник. Местните хора, а и техните гости наричат храма архитектурната перла на града. Църквата се намира в югоизточния край на града в подножието на живописния хълм Бърдото. В началото на март тази година храмът посрещна миряните сред приключилия ремонт, извършен по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 ... Прочети още »

Засилен интерес към финансирането на проекта за транспорта

Публично обсъждане на намерение за поемане на общински дългосрочен дълг от ФОНД ФЛАГ, необходим за изпълнението на проект BG16RFOP001-1.018-0004 „Интегриран градски транспорт на град Перник” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020″, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие се проведе в Заседателната зала на Община Перник при засилен интерес. Общественото обсъждане се проведе на основание ... Прочети още »

Овчар пред Темида за опит да изнасили жена

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 51-годишния Е.Г. за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс Обвиняемият живее в пернишкото село Драгичево и се занимава с отглеждане на овце. На 7 октомври 2018 гоина той извел стадото на паша в местността „Умище“. По същото време там ... Прочети още »

Крадците, обрали пернишки магистрат, на съд

Районната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в пернишкия Районен съд обвинителен акт срещу Иван Г. на 42 години, 45-годишния Божидар П. и 50-годишния Сашо Б. за извършена от тях кражба от чужд имот. Тримата обвиняеми са от София и били стари познати. Наглеците са криминално проявения, в момента на престъплението единият е изтърпявал условна присъда. Вечерта на 3 ... Прочети още »

Закопчаха радомирец, заподозрян в кражба

Радомирски полицаи задържаха мъж по подозрение в кражба. Престъплението е извършено вчера, в периода от 14 до 19,30 часа, когато чрез счупване на прозорец е проникнато в къща в радомирския квартал „Върба“. От имота са откраднати около 600 лева. След подения сигнал от потърпевшия 41-годишен мъж, били предприети незабавни действия за установяване на извършителя. Много бързо белезниците щракнали около ръцете ... Прочети още »

Пламъци погълнаха мебели и техника

Покъщнина и техника са изгорели при пожар в къща, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник. Пламъците лумнали около 13,20 часа, на улица „Граово“ в областния център. Изгорели са бяла, черна и компютърна техника, сушилня и бойлер. По първоначални данни огънят е тръгнал от късо съединение в бойлера. Огънят е  ликвидиран от един екип на РСПБЗН – ... Прочети още »

Пиян софиянец яхна нерегистриран мотор

Столичанин е задържан за шофиране на нерегистриран мотор и след употреба на алкохол. Вчера, около 16 часа,в пернишкото село Витановци бил проверен мотопед „Пиаджо“, управляван от 48-годишен с постоянен адрес в София. Органите на реда установили, че мотопеда не е регистриран по надлежния ред. При изпробването на мъжа за употреба на алкохол с техническо средство са отчетени 1, 97 промила ... Прочети още »