Дневен архив: 18/06/2019

Жител на Рударци на съд за дрога

Жител на пернишкото село Рударци ще отговаря за притежаване на наркотични вещества. През месец март минала година служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Перник проверили 45-годишен мъж от Рударци. От него били иззети три пакетчета метамфетамин. След проведено разследване мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 354“А“, ал. 3 от Наказателния кодекс и ... Прочети още »

Пламъци в павилиони за закуски

Два павилиона за закуски са горели в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигналът за пожара е подаден тази нощ, около 2,45 часа от служители на частна охранителна фирма. Гардовете алармирали, че на улица „Отец Паисий“ в областния град горят два павилиона за закуски. Пристигналите на място огнеборци локализирали пламъците. Няма пострадали хора. Търговските обекти са обгорели, ... Прочети още »

Даряват 12 000 павета на манастира в Кладница

12 хиляди павета ще бъдат дарени на манастира „Свети Николай Мириклийски „в село Кладница. Решението ще вземат на редовното си заседание след ден пернишките минипапламентаристи. Игуменът на манастира Орлин Алексиев е  подал молба за дарението в местния законодателен орган. Паветата са нужни за нова настилка на двора на обителта. Докладната за дарението е внесена от кмета на общината Вяра Церовска. ... Прочети още »

Доброволци реновираха Кризисния център на фондация П.У.Л.С. в Перник

Кризисният център на Фондация П.У.Л.С. в близост до София бе обновен и освежен от доброволци от голяма козметична фирма. Само за един работен ден екипът от доброволци успя да промени атмосферата и средата в центъра, както вътре в сградата, така и навън в големия двор, и да го превърнат в по-добро място за временно настаняване. Чрез активно ангажиране с дейности ... Прочети още »

Община Перник намалява данъчната ставка на имотите в Рударци

Дирекция „Местни приходи и такси” в Община Перник започва да преоблага имотите, намиращи се в курортното селище Рударци. Това информира директорът на дирекцията Ивета Боянова. Това се налага поради факта, че в началото на тази година Конституционният съд отмени едно от решенията в Закона за местните данъци и такси, които настъпиха в края на миналата година. То касае курортните селища, ... Прочети още »

71 ухапани от кърлежи потърсиха съдействие от медиците в ЦСМП

71 ухапани от кърлежи хора са потърсили помощта на медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в рамките на 7 дни. Това информира директорът на ЦСМП-Перник д-р Валери Симеонов. Той поясни, че 30 от регистрираните случаи на ухапани от кърлежи са посетили филиала в Радомир. Останалите пациенти са от филиалите в Брезник, Трън и Земен. „Наложително е да се предприемат ... Прочети още »

На 19 юни временно спират движението в двете посоки по АМ „Хемус“, в участъка от п. в. „Белокопитово“ до кръстовището при село Панайот Волово

 На 19 юни /сряда/ от 23 ч. до 24 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки по АМ „Хемус“ в участъка между 337-ми и 342-ри километър. Това е отсечката между пътен възел „Белокопитово“ и кръстовището с пътя Силистра – Шумен, в района на село Панайот Волово. За да не се затруднява трафикът през деня, късно вечерта ще се монтира ... Прочети още »

Модерни практики за подобряване състоянието на горите, обсъждаха в ЮЗДП

 Приключиха ежегодните съвещания по стопанисване на горите, организирани от Югозападното държавно предприятие съвместно с Регионалните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил, София, Пазарджик и Пловдив. От 11 до 14 юни служители от териториалните поделения и централно управление на ЮЗДП, представители на ИАГ, Лесотехническия университет, Лесозащитна станция и Горска семеконтролна станция – София, Института за гората и частно практикуващи лесовъди обменяха ... Прочети още »

Утре шофьорите, пътуващи за Варна, да карат внимателно по АМ „Хемус“ и в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

 Днес – 18 юни, движението по АМ „Хемус“ в посока Варна между 28-ми и 31-ви километър ще се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на пътната настилка. Ще бъде ограничено движението в изпреварващата и част от активната ленти, като трафикът ще преминава по другата част от активната и аварийната ленти. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост ... Прочети още »