Дневен архив: 15/06/2019

Жители и гости на Ковачевци отбелязаха тържествено 137-годишнината от рождението на Георги Димитров

Жителите на село Ковачевци отпразнуваха подобаващо 137-годишнината от рождението на Георги Димитров. Честването беше предхождано от откриването на изложбата на художника Стефан Тодоров. Това е втората изложба, която художникът открива в Ковачевци. Първата е била в далечната 1982 година. „Сбъднах една своя мечта- да организирам изложба в Ковачевци- пред мои близки, приятели и роднини. Моите родители са от тук и ... Прочети още »

Губернаторът на Перник подкрепи приятелската среща между ветераните на ФК „Черногорец“ и ПФК „Левски“ София

Ирена Соколова проследи приятелския мач между ветераните на ФК „Черногорец“ (Ноевци) и ПФК „Левски“ София. Срещата се състоя този следобед на стадиона в брезнишкото село. Тя бе част от програмата на традиционния селски събор и премина под мотото: „Шампиони в Ноевци“. Губернаторът уважи поканата лично дошла от ФК „Черногорец“, който е тазгодишния областен първенец по футбол за сезон 2018/2019 г. ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси 44 щофьори, 20 оператори в производство, 20 охранители

 Четвърта поредна седмица предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  намаляват, като тази седмица те са с 6 по-малко и в момента са 185. Добрата новина е, че  предлаганите свободни места на безработните висшисти се увеличават, макар и само с 6 и тази седмица те са 8.   И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 20  оператори в производство в ... Прочети още »

Популациите на 4 вида влечуги, обитаващи района на Кресненското дефиле, ще се наблюдават в продължение на 4 години

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път I-1 /Е-79/ София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле. Четирите вида влечуги са Шипобедрена костенурка, Шипоопашата костенурка, Ивичест смок и Леопардов смок.  Основната цел на мониторинга е да се проследят популационните тенденции на четирите ... Прочети още »

Между 17 и 19 юни движението в тунелите на пътя Асеновград – Чепеларе ще е в една лента

 Между 17 и 19 юни, от 8 ч. до 17 ч., движението през тунелите на път ІІ-86 Асеновград – Чепеларе ще се извършва в една лента, поради почистване на стените, настилката и осветителните тела в съоръженията.             Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация и указанията на сигналистите Прочети още »

Станислав Владимиров с въпрос до министъра на околната среда за замърсяванията на река Струма

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров изпрати въпрос до министъра на околната среда и водите Нено Димов във връзка с честите сигнали на граждани за замърсяване на река Струма на територията на община Перник и странното по думите му мълчание на пернишките институции. „На няколко пъти в последните месеци жители на община Перник ми сигнализират за ... Прочети още »

Висши сили бдят над жените от тези зодии и винаги им посочват правилния път

Още с раждането си те чувстват невидима защита, някакъв щит, който прогонва злото далеч от тях Всеки човек поне веднъж в живота си се е сблъсквал с безнадеждна ситуация, от която сякаш няма изход.  И точно когато му се струва, че светът около него започва да се разпада, се случва нещо неочаквано и проблемът сякаш се решава от само себе ... Прочети още »