Дневен архив: 14/06/2019

Общината подготвя внушителна програма по случай 90-годишнината от обявяването на Перник за град

Перник се готви с грандиозна програма за 90-та годишнина от обявяването му за град на 26 юни. Ще бъдат раздадени безплатно 2000 парчета вкусна торта на празника, над 500 артисти ще се изявят на сцена.  Община Перник готви грандиозна програма за 90-та годишнина от обявяването на Перник за град. Това обяви днес на пресконференция кметът Вяра Церовска.  „Тази така важна ... Прочети още »

Радомирски полицаи спипаха добре почерпен радомирец да шофира

С 1, 47 промила алкохол в кръвта е шофирал лек автомобил „Пежо“ 43-годишен радомирец. Мъжът е проверен тази нощ, около 01 ,00 ч., на ул. „Дупнишка“ в Радомир.  Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.                    Работата по документиране на двата случая продължава. Прочети още »

70- годишен дядо седна фиркан зад волана

70-годишен столичанин е задържан за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. Вчера, около 21, 30 ч., в радомирското с. Старо село бил проверен лек автомобил Фиат „Уно“, управляван от 70-годишен от гр. София. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 88 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска ... Прочети още »

Изложбата „Техниката у дома през първата половина на ХХ век” гостува на Общинския исторически музей в Брезник

 В Общински исторически музей Брезник  гостува  Национален политехнически музей- София. В изложбена зала „ Военен клуб” е представена изложба под надслов: Техниката у дома през първата половина на ХХ век” dav    Изложбата е еднакво интересна както за деца, така и за възрастни. Всеки може да открие в нея нещо ново и непознато или добре забравено. Експонатите ще  допълнят  представите на посетителите  за  едно от най-важните открития на ... Прочети още »

Близо 19 000 справки за прогнозния размер на пенсията са направени по електронен път

  Справки за 18 841 лица са направени от 4 май т.г. досега през електронната услуга „Изчисляване на прогнозна пенсия“ на интернет страницата на НОИ с Персонален идентификационен код /ПИК/. Това информираха от ТД НОИ-Перник. Електронният калкулатор бе актуализиран след влизането в сила на промените в методиката за изчисляване на индивидуалния коефициент. Бъдещите пенсионери трябва да направят избора си дали коефициентът да ... Прочети още »

Приключи ремонтът на пътните връзки на п. в. „Цалапица“ на АМ „Тракия“

 Приключи ремонтът на пътните връзки на пътен възел „Цалапица“ при 112-ти километър на АМ „Тракия“. Пътните връзки София – Цалапица, София – Съединение, Бургас – Цалапица, Бургас – Съединение, по кръговите пътни връзки Цалапица – Бургас, Съединение – Бургас, Цалапица – София и Съединение – София са с нова асфалтова настилка. За обновяването им от бюджета на АПИ по програмата ... Прочети още »

Започна приемът на документи за редица специалности в МУ-Варна

Започна приемът на документи за редица специалности в МУ-Варна, съобщиха от учебното заведение. Документи ще се приемат за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“, „Фармация, „Управление на здравните грижи“ (ОКС „бакалавър“), „Здравен мениджмънт“ (ОКС „бакалавър“), „Логопедия“, „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ (във Варна и филиалите на МУ-Варна в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите в Медицински колеж-Варна – „Медицински ... Прочети още »

Днес се отварят офертите за рехабилитацията на 126 км пътища

Днес – 14 юни, се отварят офертите в обществената поръчка за избор на изпълнители при рехабилитацията на 126 км второкласни и третокласни пътища. Ще бъдат основно ремонтирани близо 47 км от път II-23 Русе – Кубрат, около 27 км от път II-53 Поликраище – Елена – Сливен, над 23 км от път III-559 Полски градец – Тополовград – с. Устрем, ... Прочети още »

Нова е-система за възлагане на обществени поръчки в областната администрация

Областна администрация – Перник става част от Централизираната електронна платформа за обществени поръчки, която ще заработи след 1 ноември тази година. Изискването е залегнало в Закона за обществените поръчки с цел електронизиране на целия процес на възлагане на търгове в държавната администрация и изискванията на европейските директиви в областта на електронното обновяване и комуникация. „Целта на новата функционалност е максималното ... Прочети още »