Дневен архив: 12/06/2019

Петокласници показаха, че познават Перник и историята му

Ученици от петите класове на ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник се включиха в състезанието „Моята България“. Надпреварата се организира за девети пореден път от училищното ръководство. Тази година тя е посветена на 90-годишнината от обявяването на Перник за град. Като гост на тяхното събитие, областният управител Ирена Соколова поздрави любознателните петокласници, като им припомни славните моменти в развитието на ... Прочети още »

Изправят две дами пред Темида

Млада жена от Перник се изправя пред правосъдието, тъй като е седнала зад волана почерпена. Нарушението на нормативната уредба е извършено на 2 юни тази година. На паркинг на улица „Отец Паисий“ в областния град бил проверен лек автомобил „Пежо 307“. Возилото е било шофирано от 31-годишна перничанка. При изпробването й с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 5 ... Прочети още »

Първи фестивал на детското творчество „Видовденчета” в Брезник

В събота в Брезник ще бъде проведен първият Фестивал на детското творчество „Видовденчета”. Акцентът на форума е запазването и популяризирането на местните традиции и фолклор, но голямата цел е да се даде възможност на всички знаещи и можещи деца да демонстрират своите умения във всички области пред връстници, да обменят опит и идеи, да открият нови приятели, да разширят кръгозора ... Прочети още »

РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на Струма

РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма. Сигналът е за пяна в коритото на река Струма в участъка от моста на квартал  Мошино в Перник по течението на реката към центъра на града. Извършена е незабавна проверка като е обходено коритото на реката в пет участъка – от центъра на града срещу течението на реката до кв. ... Прочети още »

”Олимпиец- Радомир” с награда за 15-годишна.дейност

От 6-ти до 9-ти юни тази година в Несебър се проведе 37-мата сесия на НОА на БОК и 7 сесия за учители и спортни деятели. Организатори на събитието бяха БОК и НСА „Васил Левски“. Тази година темата на събитието бе „Социално-културната мисия на Олимпизма и Олимпийското движение в съвременното общество“. Клуб „Олимпиец-Радомир“ взе участие във форума с шест представители. „Клубът ... Прочети още »

Духът на Сурва се пренесе в Лондон

Духът на обичая и фестивала Сурва се пренесоха в Лондон, където бяха представени чрез уникална изложба от фотоси. Гостите на експозицията имаха възможността да се докоснат до традицията, чрез истински сурвакари и приготвени местния ястия.  Делегацията беше водена от кмета на Община Перник Вяра Церовска. „Тази  вълнуваща среща е по инициатива на Светла Дионисиева, директор на Българския културен институт в ... Прочети още »

Профилакториумът предлага нови, алтернативни методи на лечение на достъпни цени!

Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация /Профилакториум/- гр.Перник, предоставя на жителите на гр. Перник и областта нови, алтернативни методи за лечение на достъпни цени: Лазертерапия Лазерната терапия се използва и е достъпен неинвазивен метод на лечение, подходящ при широк спектър от хронични и остри състояния, сред които: -дегенеративни,възпалителни, травматични и заболявания на опорно-двигателния апарат; -неврологични заболявания; -мускулни болки и ... Прочети още »

291 нарушения установи Инспекцията по труда само за един месец

  85 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на територията на област Перник е извършила Дирекция „Инспекция по труда” Перник през месец май тази година. Най-много са направените проверки по изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нарушения-27. След тях се нареждат извършените проверки по чл. 302 и 303 от ... Прочети още »

Приеха Националната програма за подобряване качеството на атмосферния въздух

Правителството прие Национална програма за подобряване качеството на атмосферния въздух 2018 – 2024г., която предлага мерки, насочени към основните сектори, които причиняват замърсяване с фини прахови частици. Програмата е разработена въз основа на сключено Споразумение за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на околната среда и водите и Международната банка за възстановяване и развитие в подкрепа на управлението на качеството ... Прочети още »

Днес поетапно ще се затварят пътни връзки на пътен възел „Цалапица“

 Продължава ремонтът на пътните връзки на пътен възел „Цалапица“ при 112-ти километър на АМ „Тракия“. Утре – 12 юни, до 12 ч. ще бъде ограничено движението по следните пътни връзки: Съединение – Бургас, а обходният маршрут е: Съединение – Цалапица – кръгово кръстовище Пловдив – пътен възел Бенковски – Бургас; София – Съединение, с обходен маршрут: АМ „Тракия“, п. в. ... Прочети още »