Дневен архив: 11/06/2019

266 учители от 20 училища номинирани за „Учителят, който ме вдъхновява”

266 учители от 20 училища е общият брой на номинираните учители тази година в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява“. Инициативата се организира за седма поредна година от представителите на Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник и тази година той поставя рекорди при номинациите на учители, коментират организаторите и допълват, че получените електронни писма са над 1000.  ... Прочети още »

Брезник – домакин на регионална коференция

В петък Брезник ще е домакин на регионално конфереция, под надслов „Ньойския диктат и съдбата на хората от двете страни на Сръбско-българската граница (1919–2019). Конференцията е посветена на 100-годишнината от подписването на трагичният за България и Западните покрайнини Ньойския договор. Организатори са Обществен съвет «Сто години Ньойски договор» – София, брезнишкото читалище «Просвещение 1870», Съюзът на възпитаниците на военните на ... Прочети още »

Непълнолетни, но вече с присъди, отново пред Темида

Двама непълнолетни са привлечени като обвиняеми за кражба. Криминално проявените и вече осъждани момчета на 15 и 16-годишна възраст разбили стъкло на дясна врата на лек автомобил „Опел Астра“ и откраднали СД-уредба и акумулатор. Престъплението е извършено през април тази година. Познати са на органите на реда и с други подобни прояви, за някои от които са осъждани. Работата продължава ... Прочети още »

Отлично представяне на малки балерини от Радомир

Талантливи малки балерини от Радомир се представиха достойно на 14-тият Международен фестивал „Вълшебен свят“, проведен в  Хасково в края на миналата седмица. В продължение на три дни – от 7 до 9 юни, над 1700 танцови колектива от цяла България и 18 европейски страни, над 4000 изпълнители и гости посрещнаха домакините във фестивалните дни, съобщиха организаторите. Надпреварата е била изключително ... Прочети още »

Подават ръка за помощ на Детското отделение

В края на миналата седмица представител на Фондация „П.У.Л.С.“ се срещна с  медици, за да обсъдят как кампанията за събиране на капачки може да подкрепи детското отделение на пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“. По време на дискусията бе обсъдена необходимостта от скъпа техника за визуализация на вени и покриване на нуждите от ежедневно естество като чаршафчета и парцали за миене на ... Прочети още »

Над 10 000 малки пъстърви зариби ЮЗДП в пернишко

За пета поредна година Югозападното държавно предприятие извърши разселване на над 160 000 балкански пъстърви  в планинските притоци на реките Струма, Места, Вит. Това е петата поред кампания на ЮЗДП, насочена към опазване на биологичното разнообразие и подпомагане на естественото възпроизводство на балканска пъстърва като местен вид чрез зарибяване. Нулевогодишните рибки с размер от 0.5 до 1 грам.  Зарибяването е извършено ... Прочети още »

„За бога, уважаеми общинари, не ни карайте да се срамуваме, че живеем в Перник!”

На редакционната поща на Днес и утре получихме писмо от нашата читателка Весела Любенова. В него тя повдига един до болка познат проблем- за състоянието и поддържането на Централния гробищен парк в Перник.  Ето какво ни пише Весела: „Пиша ви това писмо със смесени чувства- на болка и огорчение. В отминалата неделя посетих гроба на мой много близък човек,  заедно ... Прочети още »

Намаляват ухапаните от кърлежи в региона, потърсили помощ в ЦСМП-Перник

Намаляват случаите на ухапани от кърлежи хора от региона през изминалата седмица, които са потърсили съдействието на медиците от Центъра за спешна медицинска помощ. Това констатира директорът на ЦСМП- Перник д-р Валери Симеонов. „През миналата седмица сме регистрирали 51 случая на ухапани от кърлежи пациенти. От тях 13 са от Трън, от Брезник-10, от Радомир-8, останалите са от Земен и ... Прочети още »

Днес продължава ремонтът на пътните връзки на пътен възел „Цалапица“

Днес- 11 юни, продължава ремонтът на пътните връзки на пътен възел „Цалапица“ при 112-ти километър на АМ „Тракия“. До 12 ч. ще бъде ограничено движението по пътната връзка София – Цалапица, чийто ремонт започна днес. Обходният маршрут е: АМ „Тракия“ – пътен възел „Пазарджик“ при км 90 – гр. Пазарджик – път I-8 Пазарджик-Пловдив – кръгово кръстовище Орта Хан – ... Прочети още »

Папараци изловиха Бритни Спиърс по бански и озадачиха феновете

Папараци уловиха Бритни Спиърс да разпуска с приятеля си Сам Асгари в Маями. Явно всички грижи и тревоги са зад гърба на 37-годишната изпълнителка, която е решила да се отдаде на пълен релакс с младото си гадже. Влюбените са си подарили разходка с яхта, където не спирали да флиртуват и да се наслаждават на компанията си, пише „Дейли Мейл”. Двамата ... Прочети още »