Дневен архив: 10/06/2019

Намериха прострелян пернишкия бизнесмен Орлин Станойков!

Собственикът на фирма за преводи и легализация в Перник Орлин Станойков е бил намерен прострелян в Перник, съобщи БНР. Трагедията се е разиграла в офиса на фирмата му, която се намира в центъра на града, потвърдиха източници от полицията. Според  първоначалната версия 60-годишният Орлин Станойков се е самоубил, прострелвайки се с пушка в областта на главата. Не се съобщава за ... Прочети още »

Започва отстраняването на екологични щети и техническа ликвидация на нарушени терени вследствие на въгледобивна дейност в община Перник

Стартира изпълнението на „Проект за отстраняване на екологични щети и техническа ликвидация на нарушени терени вследствие на водените дългогодишни минни работи от рудниците „Седми септември“ и „Христо Ботев“ при „Мини – Перник“ ЕАД“.  Това беше обявено днес на среща в кабинета на кмета на община Перник Вяра Церовска с представители на фирмата- възложител „Еко Антрацит“ ЕАД и фирмата- изпълнител „Монтажи“ ... Прочети още »

Нов заем от 500 000 лева иска общината в Перник

Обществено обсъждане за искането на нов общински дългосрочен заем в размер на 500 000 лева е насрочено от кмета Вяра Церовска за 18 юни от 10 часа в залата на общинската администрация. Целта е да се вземе нов кредит от  Фонд ФЛАГ и Управляващата банка за изпълнение на проекта за интегриран градски транспорт в Перник, който е по „Региони в растеж”. ... Прочети още »

Бивш депутат спонсорира изграждането на нов храм

Нов храм ще бъде изграден във витошкото село Кладница. Той ще се вдижне на мястото на направения в местонстта „Дъбо” навес с размери 8 на 4 метра, където всяка година местните хора правят курбан за здраве. Градежът на параклиса досега е бил спъват от проблеми със собствеността на терена. Новият му собственик Орлин Алексиев сега е дарил земята, за да ... Прочети още »

Вековен дъб влезе в Държавния регистър на вековните дървета

Със Заповед № РД – 222/25.03.2019 година на Министъра на околната среда и водите е обявено ново вековно дърво. То се намира в землището на пернишкото село Кралев дол, в имот, стопанисван от църковното настоятелство при храм „Св. Св. Ап. Петър и Павел“.Дървото е от вида летен дъб, на възраст 350 г., с обиколка 4.4 м и височина 15 м. ... Прочети още »

Отстраняват щетите от старите рудници по проект

Стартира изпълнението на „Проект за отстраняване на екологични щети и технически ликвидация на нарушени терени вследствие на водените дългогодишни минни работи от рудниците „Седми септември“ и „Христо Ботев“ при „Мини – Перник“ ЕАД“. Това беше обявено днес на среща в кабинета на кмета на Община Перник г-жа Вяра Церовска с представители на фирмата възложител„Еко Антрацит“ ЕАД и фирмата изпълнител „Монтажи“ ... Прочети още »

Криминално проявен две години не плащал издръжка

35-годишен, криминално проявен мъж, се изправя пред правосъдието за неплащане на издръжка. Р.С. е с постоянен адрес в град Стражица. Той е бил осъден и има влязла в сила присъда да издържа непълнолетната си дъщеря. Мъжът не изпълнявал задълженията си почти две години. Сега той е привлечен е като обвиняем. От Областната дирекция на мвр в Перник уточниха, че в ... Прочети още »

Полицията в Перник издирва краден лек автомобил

  Престъплението е извършено на 7 юни вечерта, когато от ул. „Раковска“ в областния град е откраднат автомобил „Ауди А3“, собственост на 37-годишна перничанка. Колата е обявена за общодържавно издирване. Предприети са действия за установяването й. Прочети още »

Сгради и селскостопанска техника изгоряха при неясни обстоятелства в трънско!

Къща, навес и селскостопанска техника са унищожени при пожар в трънското село Неделково. Сигнал за бедствието е подаден на 8 юни, около 4,25 ч. Почти едновременно са пламнали къща и навес, под който имало трактори, сенокосачка, товарен автомобил, сламопреса, генератор и инструменти. В резултат на огъня са унищожени сградите и техниката, които са собственост на 35-годишен перничанин. Причината не е ... Прочети още »

Социалната пенсия за старост става 132,74 лева от 1 юли

  Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 125,58 лв. на 132,74 лв. от 1 юли. Това предвижда приетото от правителството Постановление за определяне на размера на този вид пенсия. Увеличението ще повиши пенсиите на 136 500 души.   Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя ... Прочети още »