Дневен архив: 09/06/2019

Добро сътрудничество между общината и СРС „Подкрепа” в Перник

Зам.-кметът Денислав Захариев приветства делегатите на  15-та отчетно изборна конференция на Синдикалния регионален съюз „Подкрепа“ – Перник .  Конференцията се организира през четири години за избор на ръководство – председател, зам.-председател, както и регионални секретари. Тази година тя се провеoe в общинската база в село Рударци. „За мен е истинско удоволствие да ви поздравя от името на кмета на Община ... Прочети още »

Отново пияни и дрогирани зад волана

Три бързи производства са започнати в Перник и Трън миналата седмица. 31-годишна перничанка е шофирала автомобила си марка „Пежо“ с 1,50 промила алкохол в издишания от нея въздух. Жената била проверена на 2 юни тази година на паркинг, на улица „Отец Паисий“ в областния град. Бързото производство срещу нея е започнато на 5 юни. 27-годишен е управлявал автомобил под въздействието ... Прочети още »

Малката Руслана от Перник е „Принцеса на България”!

Съкровените желания на малките момиченца обикновено са да са принцеси или балерини. Едно пернишко дете – 12-годишната Руслана Иванова, може обаче да се похвали, че е сбъднала и двете. След като спечели приза «Принцеса на Перник», шестокласничката от пернишкото ОУ «Св.Константин Кирил Философ» успя да пребори силната конкуренцията на Национален детски конкурс за красота и талант „Принц и Принцеса на ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси 44 шофьори на тролейбуси и 50 оператори на производствена линия

 Трета седмица предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  намаляват, като тази седмица те са само с 1 по-малко и достигнаха 191. Лошата новина е, че намаляват и  предлаганите свободни места на безработните висшисти с 6 и тази седмица те са само 2.   И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 20  оператори в производство в Божурище, 50 оператори на производствена ... Прочети още »

Социалната пенсия за старост става 132,74 лева. от 1 юли

  Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 125,58 лв. на 132,74 лв. от 1 юли. Това предвижда приетото от правителството Постановление за определяне на размера на този вид пенсия. Увеличението ще повиши пенсиите на 136 500 души.   Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер ... Прочети още »

Марта Вачкова и Дарина Павлова спят в най-скъпия хотел в Истанбул

  Марта Вачкова е решила да му отпусне края след натоварените снимки по сериала „Откраднат живот“. Тя замина на почивка в Турция при най-добрата си приятелка Дарина Павлова. От снимките на актрисата разбираме, че компанията се забавлява от сърце в много изискана яхна под открито море. Марта споделя, че с бизнес дамата са отседнали в Руби хотел, който е най-скъпия ... Прочети още »

Орхан Мурад се развежда

Близки на фолк певеца Орхан Мурад споделиха пред репортер на „ШОУ”, че на него му предстои несъмнено много тежък житейски период, защото със съпругата му Шенай са пред развод. Оказва се, че проблемите в семейството на популярния изпълнител не са от вчера. Звездната двойка отдавна имала противоречия, кое от кое по-шумно и с драстични последици, разказват още с доловимо притеснение ... Прочети още »