Дневен архив: 07/06/2019

Районният съд в Трън отбеляза 140-годишнината от създаването си

Днес Районният съд в Трън отбеляза тържествено 140-години от учредяването си. Гости на тържеството бяха: Лозан Панов- председател на ВКС, Атанаска Дишева- член на ВСС от съдийската колегия, Пламен Найденов- член на ВСС от прокурорската колегия, Теодора Точкова- главен инспектор на Инспектората на ВСС, Калин Баталски- председател на Окръжния съд в Перник, Галина Антова- окръжен прокурор на Перник, Бисерка Милушева- ... Прочети още »

Полицаи разбиха схема за фалшиви медицински за шофьорски книжки

 Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите атакували медицински център в гр. Перник. Вътре били намерени и иззети множество бланки „Медицинско свидетелство“, които били с подписи и печати на различни лекари специалисти, само трябвало да се нанесат личните данни на кандидат – шофьорите. Хората имащи нужда от подобен документ посещавали ... Прочети още »

ОД БАБХ в Перник забрани 1 тон храни, съдържащи куркума с олово

Областната агенция по безопасност на храните в Перник забрани продажбата на 1 тон храни, в които се съдържа подправката куркума, която съдържа олово. Директорът на агенцията в Перник д-р Елза Драгомирова в изявление пред БНР подчерта, че храните са били пакетирани в местно предприятие, където вложили подправката. Използваната в цеха куркума е била от партида, внос от Индия, която съдържа ... Прочети още »

Белодробната болница в Перник организира безплатни прегледи за туберкулоза

„Седмица на отворените врати“ организира Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник от 24.06.2019г до 28.06.2019г в лечебното заведение. Инициативата се провежда в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България. В рамките на тази кампания, всички желаещи могат напълно безплатно да получат специализиран преглед със скринингова насоченост за откриване на туберкулозна инфекция. ... Прочети още »

РИОСВ обяви пожароопасен период за защитените територии

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник алармира за опасност от пожари. От институцията поясняват, че периодът от 1 април до 31 октомври се счита са пожароопасен сезон в защитените територии изключителна държавна собственост. В териториалния обхват на РИОСВ – Перник, попадат 3 такива. Това са резерват „Острица“, който попада в землището на село Кралев дол, община Перник и ... Прочети още »

БЛС иска отпадане на ограниченията за прием по отделения в болниците

Българският лекарски съюз ще настоява за отпадане на ограниченията за прием по отделения в болниците. Това  заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. „Направихме собствен анализ и взехме мнението на много лечебни заведения и малки, и големи, и университетски, и областни болници. Всички са единодушни, че опита за въвеждане на ред чрез ограничаване на броя на леглата по ... Прочети още »

Корнелия Нинова поздрави жителите на град Батановци по повод Спасовден

На Спасовден, председателят на НС на БСП Корнелия Нинова бе гост на празника на гр. Батановци, по покана на жителите на града. Те й  подариха икона на Богородица с пожелание да бъде здрава и да продължава все така да се бори за живота на обикновените хора. „Честит празник, честит Спасовден, пожелавам ви най-вече здраве, радост и успехи”, каза  Нинова на среща ... Прочети още »