Дневен архив: 05/06/2019

Създадена е организация във връзка с очакваните значителни валежи

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка и възможността от възникването на обилни валежи и наводнения, областният управител Ирена Соколова изисква регулярно предоставяне на информация и наблюдение на водните обекти и съоръжения в област Перник. Активирано е и 24-часово дежурство на оперативните звена в Министерство на околната среда, Басейновите дирекции – „Западнобеломорски район” и „Дунавски район”. Данните се подават два пъти ... Прочети още »

Наградиха най-добрите млади борци в републиканското в Перник

Зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев връчи отличията – “За най-техничен състезател“ и „За най-резултатен състезател“ на Републиканския личен отборен шампионат по борба за момчета, който се проведе в зала „Борис Гюдеров“. Той пожела на момчетата да продължават със същия хъс и отговорност. Преди това Захариев удостои с плакет и грамота световния и европейски шампион Иво Ангелов и старши треньора ... Прочети още »

Стартира проектът за новия програмен период на ОИЦ

На специална пресконференция вчера бе дадено началото на проекта „Функциониране на Областен информационен център – Перник през периода 2019-2021 г.“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. На форума присъстваха зам.кметът Денислав Захариев, главният секретар на общината Радослава Манова, ръководителят на Областния информационен център инж.Ирена Георгиева и екипът, с който тя работи, координаторът ... Прочети още »

За три дни Перник става столица на театъра

Над 380 млади актьори от страната и чужбина ще се изявят във фестивала на театралното изкуство „Арлекин“, който се организира за шеста поредна година, от 5 до 7 юни. Той беше официално открит от зам.-кмета Денислав Захариев, който заедно със секретаря на Общината Радослава Манова пожелаха успех на талантливите момичета и момчета.  „Щастлив съм че имам възможността от името на ... Прочети още »

Изложба представя 140- годишната история на Районния съд в Трън

Районният съд в Трън ще отбележи на 7 юни 140 години от учредяването си. По този повод,  в деня на честването ще бъде открита специална изложба. За попълването на изложбата, представяща историята на съдебната институция, помагат дарители.  Те са предоставили снимкови материали, свързани с историята на Районния съд в пограничния град.  От съда са категорични, че предоставените  дарения ще бъдат ... Прочети още »

Ден на отворените врати организира РИОСВ – Перник и АИС – Перник Център

С оглед предоставяне на по-широк достъп и информиране на обществеността, Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник обявява „Ден на отворените врати на Автоматичната измервателна станция  – Перник Център“. Той ще се проведе на 5 юни в часовите интервали от 10,00 до 12,00 и от 14,00 до 16,00 ч.  Експерти от РИОСВ – Перник и от Изпълнителната агенция ... Прочети още »

ЧЕЗ Електро стартира кампания „20 kWh подарък“ !

От 1 до 30 юни 2019 г., всеки клиент на „ЧЕЗ Електро България“ АД, който заяви услугата „Електронна фактура“, ще получи като подарък от компанията себестойността на 20 kWh електроенергия. В кампанията могат да участват всички клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД, които не са регистрирани за е-фактура. Регистрация за услугата може да се направи безплатно онлайн на www.cez.bg, в ... Прочети още »