Дневен архив: 04/06/2019

Над 200 състезатели в Републикански шампионат в Перник

Перник е домакин на Републиканския личен отборен шампионат по борба за момчета, в който участват над 200 състезатели от цялата страна, на възраст 13-14 години. Подобно състезание в града не е провеждано повече от 10 години, сподели световният и европейски шампион Иво Ангелов.  Спортната надпревара беше открита от кмета на Община Перник Вяра Церовска. Тя не пропусна да поздрави хубавите ... Прочети още »

Одобрена е годишната програма за безопасността на движението, представена от областния управител

Председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” Малина Крумова одобри представените от областния управител Годишен доклад за 2018 г. и План-програма за 2019 г. за повишаване на безопасността на движението по пътищата и намаляването на пътно-транспортния травматизъм на територията на област Перник.  Докладът и план-програмата бяха разгледани през месец март на Областна комисия по безопасност на движението по ... Прочети още »

Губернаторът поздрави Младежкия клуб „Да бъдем приятели” за 19-тия рожден ден

Младежкият клуб „Да бъдем приятели” към фондация П.У.Л.С. стана на 19 години. Губернаторът Ирена Соколова изпрати специален поздравителен адрес до амбициозните млади хора за празника. „Вече 19 години Вие постоянно доказвате своята професионализъм в себеотдаващата и ангажираща работа, насочена към изграждане и установяване на ефективна програма от грижи за деца и семейства преживели насилие. Като областен управител се гордея с ... Прочети още »

Кметове настояват за повече съдове за смет

Кметът на Общината Вяра Церовска се срещна с кметовете на населени места, с които обсъди проблемите, касаещи жителите на Перник и кметствата. Един от основните проблеми, който поставиха за пореден път управниците на малките населени места, бе недостигън на съдове за смет. Болшинството от жителите на селата предпочитат кофите тип „Мева”, които се оказват дефицитни. Обявена е нова обществена поръчка, ... Прочети още »

Екозащитници за алтернативите за въгледобивните райони в Югозапада

Природозащитната организация WWF организира в Перник среща с представители от Германия, Полша и Гърция за алтернативи за въгледобивните райони в Югозападна България. Презентацията направи направи представителят на организацията Георги Стефанов. Прожектиран бе документален филм за справедливия преход от WWF България и работата на организацията по темата. Основана през 1961 г., WWF е една от най-големите и най-ефективни международни природозащитни организации, ... Прочети още »

Ведомствено жилище за новия педиатър в Детското отделение

Общинският съвет в Перник предостави ведомствено жилище на новопостъпил лекар в МБАЛ „Рахила Ангелова“. Д-р Нели Лесичкова, която е жител на Кюстендил, е назначена като педиатър в Детско отделение на местната болница на 20 май. Постъпването й е спомогнало за спасяване на отделението от закриване, което бе в критично положение заради липса на кадри, каза директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ ... Прочети още »

Обезопасяват с инструктори въжения атракцион хексагон

Въженият атракцион или т.н. още фексагон в Парка на предизвикателствата привлича много младежи, сред които и хлапаци, да изпробват съоръжението, вдигайки адреналина си. За да се използва сложното съоръжение безопасно, общинската управа ще назначи трима инструктори, които ще следят за поведението на търсачите на силни усещания. Това става възможно след като Общинският съвет реши да  бъде създадена нова длъжност – ... Прочети още »

Перничанин, нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, пред Темида

Районна прокуратура – Перник е изправила на подсъдимата скамейка обвиняем за нарушена съдебна заповед за защита от домашно насилие. Обвинението е предало на съд И.И. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият има сключен брак с Д.И. и две малолетни деца. През продължителен период от време съпругът упражнявал насилие спрямо жената, ... Прочети още »

Радомирски полицаи пращат на бърз съд нарушили закона

Три бързи производства са започнати от служители на Районното управление на МВР в Радомир. Около 17 часа в града бил проверен мотопед „Шанхай Шенке“, управляван от 22-годишен местен жител. Органите на реда установили, че возилото не е регистрирано по надлежния ред в Република България, а водачът шофира в едногодишния срок от наказанието му по административен ред. Младежът е разпитан и ... Прочети още »

Седмина се изправят пред правосъдието

Седмина се изправят пред правосъдието в Перник. Трима непълнолетни и 19-годишен ще отговарят за кражба. Престъплението е извършено в края на месец декември миналата година, когато на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град тийнейджърите разбили прозорец на сграда и откраднали 7 алуминиеви джанти на обща стойност малко под 600 лева. Двама 15-годишни, един на 16 и 19-годишен ... Прочети още »