Дневен архив: 02/06/2019

Жестока катастрофа край Извор

Жена е загинала при тежката катастрофа по пътя за радомирското село Извор, която блокира пътя вчера . 46-годишната жена е била зад волана. Съпругът и седял до нея, той е в тежко състояние. В колата се е возило момче, което е закарано в Пирогов. Колата идвала от Пещера и минавала през село Дебели лаг. Жената не спряла на завоя и ... Прочети още »

Издирват изчезнала старица

Областната дирекция на МВР в Перник издирва Мара Борисова Заркова, на 84 години. Жената е в неизвестност от 14 май тази година и е с постоянен адрес в Перник.  Последно е забелязана на 8 май 2019 г. в района на радомирското село Поцърненци, където притежава наследствена къща. Висока е около 160 см.; с кафяви очи; къса боядисана и разресана на ... Прочети още »

Двама се изправят пред Темида

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил след употреба на алкохол. На 24 май тази година, в Радомир бил проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 52-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,40 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Жител на ... Прочети още »

Перник се поклони пред подвига на Ботев!

Перник се поклони пред подвига на Христо Ботев и на падналите в борбите за свободата и независимостта на България. Под звуците на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов бяха беше отдадена почит пред бюст паметника на революционера пред едноимената професионална гимназия. На стража застанаха облечени в опълченски униформи представители на местното дружество „Традиция“.  Венци и цветя поднесоха кметът на Перник ... Прочети още »

Тазгодишното издание на фестивала „Чичо Стоян” бе с международно участие

ХХІI Национален детско – юношески фестивал „Чичо Стоян” взриви с музика и танци пернишкото село Дивотино. Празникът беше открит от кмета на Община Перник Вяра Церовска с приветствие към участниците и гостите за упоритата работа за запазването и популяризирането на хилядолетните български обичаи и традиции. „Поздравявам ви за това, че с голяма трепет и любов пеете и танцувате и показвате ... Прочети още »

Бюрото по труда търси 50 оператори,15 сервитьори и 30 охранители

 Втора седмица предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  намаляват, като тази седмица те са редуцирани с още 16 и достигнаха 192. Добрата новина е, че се увеличават предлаганите свободни места на безработните висшисти с 3 и не станаха 8. И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 20  оператори в производство в Божурище, 50 оператори на производствена линия  в ... Прочети още »

Животновъдите с месодайни крави под селекционен контрол получават 550 000 лева

Животновъдите, които отглеждат специализирани породи месодайни крави под селекционен контрол получиха 550 000 лева по държавната помощ de minimis. Финансовата подкрепа за глава добитък е в размер до 80 лв. и се разпределя между 139 земеделски стопани. В началото на април Управителният съвет на ДФ „Земеделие” утвърди бюджет до 800 000 лева в помощ на сектор „месодайното животновъдство“. Подпомагането се предоставя съгласно ... Прочети още »

Опасно време ни чака в неделя

Жълт код за гръмотевични бури и градушки е обявен за 17 области в страната Жълт код за гръмотевични бури е обявен в 17 области на страната за неделя, 2 юни. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, София – област, София – град, Кърджали, Смолян,  Пазарджик, Перник и Кюстендил. ... Прочети още »