Дневен архив: 01/06/2019

Децата в квартал „Изток” в Перник се веселиха от сърце на 1-ви юни

Богата и разнообразна програма, изпъстрена с много музика и  танци беше подготвил Младежкия дом в кв.”Мошино” в Перник за Деня на детето-1-ви юни. Александра Сърчаджиева и Стефан Илчев допринесоха още повече за доброто настроение на малки и големи. Кметът на кметство „Изток” Емил Костадинов поздрави малчуганите и техните родители с празника.” Бъдете здрави и винаги така усмихнати и щастливи,както бяхте ... Прочети още »

С много настроение и веселие премина 1-ви юни в Перник

С много усмивки, настроение и емоции беше изпълнен празничния 1-ви юни в Перник. Богатата и разнообразна програма пред Двореца на културата развесели малки и големи в топлия юнски ден. За малките приключенци бяха подготвени забавни изживявания и много приятни изненади.  Кметът на община Перник Вяра Церовска по традиция поздрави децата и им пожела да са много здрави, да не спират ... Прочети още »

В Трън отбелязаха тържествено 120 години от основаването на предучилищното образование

Със завладяващ празничен концерт в Трън беше отпразнувана 120- годишнината от основаването на предучилищното образование. На тържеството присъстваха кметът на Трън Цветислава Цветкова, председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев, директорът на детска градина „Ален мак” Розалина Гаврилова, общински съветници, кметове на кметства и граждани. Цветислава Цветкова поздрави всички присъстващи с празника. Тя подчерта, че основна грижа за общинското ръководство е ... Прочети още »

150 деца се състезаваха за купата на кмета на село Драгичево

Над 150 деца участваха в спортния турнир за Купата на кмета на село Драгичево. Надпреварата се провежда за трета поредна година. Участниците бяха разделени в три спорта – футбол волейбол и лека атлетика.  Призовете бяха връчени лично от кмета на населеното място Виктор Викторов, който не скри че винаги му е било изключително приятно да награждава талантливи и даровити деца.  ... Прочети още »

Перник посреща Международния ден на детето 1-ви юни с богата програма

Богата програма с вълшебства, музика, анимация и танци подготви Община Перник за Деня на детето – 1-ви юни.  Празничният ден за най-малките и тези, които  все още се чувстват деца,  ще започне в  10 часа и ще продължи  до 14 часа, пред Двореца на културата , при лошо време забавленията ще бъдат в  културната институция. Малките жители на града ще ... Прочети още »

Задава се ново поскъпване на „Гражданска отговорност“

Застрахователни компании предупредиха, че предстои поредно поскъпване на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. През миналата година тя скочи с над 50% и средната й стойност в момента е между 250 и 300 лв. в зависимост от населеното място. Увеличението вероятно ще продължи и в идните месеци. Една от причините за новото поскъпване са мерките, които трябва да предприемат застрахователите, след като ... Прочети още »

Кога ще дойде лятото? Синоптици оповестиха мрачна прогноза за юни

Тази година през юни се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22°, по долината на р. Струма – около 23°, за високите полета – между 17 и 19°, а за планините – между 3 и 12°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10° и 15°, ... Прочети още »