Месечен архив: юни 2019

Село Кладница отново бе домакин на Регионалния фолклорен събор „Витошки напеви“ – Кладница 2019

Кметът на Община Перник Вяра Церовска приветства талантливите самодейци, които  огласиха село Кладница на  12-то издание на Регионалния фолклорен събор „Витошки напеви“ – Кладница 2019. Танцови и музикални състави, както и индивидуални изпълнители, зарадваха публиката с впечатляващи танци и песни. Сред участниците имаше и състав от Гърция.  „Скъпи, жители и приятели  на едно от красивите кътчета на нашата родина, разположено ... Прочети още »

Дрен отново бе домакин на Националния детски фолклорен фестивал „Слънце иде…“

Най-голямото и най-красиво радомирско село – Дрен, отново бе столица на българския фолклор, изпълняван от деца. С празнично шествие в петък тук бе даден стартът на деветнадесетото издание на Националния детски фолклорен фестивал с международно участие „Слънце иде…“.  Два дни сцената в радомирското село Дрен бе огласяна от детските гласове на 1000 участници от 4 общини – Перник, Кюстендил, Благоевград ... Прочети още »

Пернишкият депутат д-р Александър Александров осигури нова линейка за Бърза помощ

Десет нови линейки бяха получени в София и ще бъдат предоставени на клоновете на ЦСМП в страната. Едно от возилата е предвидено за нуждите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник, съобщи народният представител от ГЕРБ-Перник и член на парламентарната комисия по здравеопазването д-р Александър Александров. Той отбеляза, че линейките ще бъдат доставени по места до средата на месец ... Прочети още »

Мерки за адаптиране на горите към климатичните промени обсъждаха експерти на ЮЗДП

  Мерки за повишаване на устойчивостта на горите в Югозападна България към очакваните изменения в климата бяха представени и обсъдени на работна среща,  домакин на която бе ДЛС“Витошко- Студена“. В нея участваха представители на Югозападното държавно предприятие, Изпълнителната агенция по горите, РДГ, РИОСВ-Перник, ДПП „Витоша”, Лесозащитна и Горска семеконтролна станция София, НПО. Мерките са разработени по проект, финансиран от Националния ... Прочети още »

ЧЕЗ Електро напомня, че днес изтича срока на кампанията „20 kWh подарък”!

„ЧЕЗ Електро България“ АД напомня на своите клиенти, че до финала на кампанията „20 kWh подарък“ остават само няколко дни.До 30 юни 2019 г. всекиклиент на Дружеството, който заявиуслугата „Електронна фактура“, ще получи като подарък от компанията себестойността на 20 kWh електроенергия. Над 5 000 клиенти вече направиха своята безплатна регистрация за услугата и получиха своя подарък. В кампанията могат да ... Прочети още »

Община Трън бе домакин на деветото издание на Празника на киселото мляко

Двадесет и шест производители на мляко и млечни продукти, на сладка и мед взеха участие в деветото издание на Празника на киселото мляко- Екомилк 2019, който се проведе днес в Трън. Негови организатори бяха фондация „Д-р Стамен Григоров” и Община Трън в партньорство с „Ел Би Булгарикум”. Това информира председателят на фондация „Д-р Стамен Григоров – Ирена Иванова. На празника ... Прочети още »

ЧЕЗ Разпределение ще обезопаси 77 рискови щъркелови гнезда в област Перник

ЧЕЗ Разпределение предприема мерки в област Перник за защита живота на птиците и предпазване на електроразпределителната мрежа от повреди в резултат на досега с тях.  Дейностите са част от мащабния проект „Живот за птиците“, изпълняван в партньорство с Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ на територията на Западна България. Това стана ясно на нарочна пресконференция в Перник, на която ... Прочети още »

АПИ запазва временно реверсивното движение в района на Драгичево

В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по път I-1 през Владая. Това е резултатът от инициираната от Агенция „Пътна инфраструктура“ работна среща, в която участваха представители на инициативните комитети от Драгичево и Мала Кория по повод организацията на движение по път I-1 през Владая. В срещата, организирана от председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, участваха ... Прочети още »

Депутатът от БСП Станислав Владимиров поиска мерки срещу замърсяването на Струма от еко министъра

„В последните месеци жители на община Перник често ми сигнализират за замърсяване на река Струма с различни химикали, които замътяват водата  или променят цвета й. В   районите около реката се носи задушаваща миризма, а след преминаването на замърсените петна, около брега се виждат множество мъртви риби, а понякога и птици“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за ... Прочети още »

Вдовицата на Шарлопов пръсна 100 бона по врачки!

Вдовицата на покойния милионер Стефан Шарлопов – Бояна, пръска парите му по шамани, врачки и екстрасенси, а причината да потърси точно такава помощ, ще ви смае. Красавицата, която все още не може да преодолее шокиращата загуба на съпруга си, търси начин да се справи със стреса и напрежението чрез езотерика, пише „Уикенд“. След внезапната смърт на българския Доналд Тръмп в ... Прочети още »