Дневен архив: 31/05/2019

Общинските съветници от БСП – Перник: Оставката на Румяна Гьорева е всичко друго, но не и личен морален акт

Позиция на групата общински съветници на БСП и коалиция в Общински съвет – Перник Решението на Административен съд – Перник за отстраняването на зам.-председателя на ОбС и председател на групата съветници на ГЕРБ Румяна Гьорева  от ОбС – Перник, след скандала с опита за присвояване на половината от сградата на филиала на общинската детска градина  „Пролет”и превръщането й в частна, ... Прочети още »

Над 660 участници ще се изявят на ХХІI Национален детско – юношески фестивал „Чичо Стоян” в село Дивотино

Над 600 участници ще участват в ХХІI Национален детско – юношески фестивал „Чичо Стоян”, който ще се проведе на 1-ви юни в  пернишкото село Дивотино, който ще се проведе на открита сцена пред едноименното читалище . Официалното откриване от 10:30 часа.  Фестивалът има своята тридесет и три  годишна история. Време,  през което се радва на интересни участници и е създавал  ... Прочети още »

Наложените санкции по ПРСР остават за сметка на нарушителите

  Методика за определяне на санкциите след плащане по проекти по ПРСР 2007 – 2013г. е част от процедурата за мотивиране при налагане на санкции за извършени нарушения от страна на бенефициентите, но не и основание. Основанието за налагане на санкции е нарушение на договорни и нормативни задължения и произтича пряко от прилагането на Регламент 1306/2013 на ЕС. В тази ... Прочети още »

Личните лекари ще специализират още четири години

Промяната в Закона за лечебните заведения, според която общопрактикуващите лекари, работещи като титуляри на практики или в групови практики, които не са успели до този момент да придобият такава специалност, ще могат да я придобият в следващите четири години, вече е обнародвана в Държавен вестник и влиза в сила от 4 юни 2019 г. Според досега действащата наредба, практиките на ... Прочети още »

ЮЗДП организира среща с всички дърводобивни фирми, за да бъде обсъдена новата нормативна уредба

 Ръководството на Югозападното държавно предприятие организира днес, от 10.00 часа, в заседателната зала в  Благоевград, поредна работна среща с дърводобивни фирми, извършващи дейност на територията на предприятието. Срещата е във връзка с промяна на действащата нормативна уредба, която регламентира условията и реда за възлагане на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост и за ползването на дървесина и ... Прочети още »