Дневен архив: 30/05/2019

17-то областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Перник

Под патронажа на областния управител Ирена Соколова се проведе ХVII-ото Областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. В надпреварата, включваща два етапа – теоретичен и демонстративен, се включиха 3 отбора. Учениците демонстрираха уменията и реакциите си за действие в обособени центрове за земетресение, център производствени аварии, който включва – химическа, биологична и радиационна защита, индивидуални средства за ... Прочети още »

Д-р Гайдарова спечели конкурса за управление на Профилакториума

На днешното заседание на пернишкия минипарламент съветниците утвърдиха предложеното от комисията гласуване за избор на титулярен управител на Профилакториума след проведения конкурс. На него единственият кандидат е досегашната временно изпълняващ длъжността д-р Росица Гайдарова. Прието бе и предложението за месечното й възнаграждение, което ще е 400 на сто от отчетната среднамесечна брутна заплата в здравното заведение, но не повече от ... Прочети още »

Тежка сесия с рекордните 59 докладни измори пернишките съветници

Една от най-тежките сесии проведоха днес пернишките местни минипарламентаристи. Точките вд дневния ред бяха 59, голяма част от тях бяха свързани с разпореждане с общинско имущество и градоустрайствени решения. Съветниците приеха и годишният план на дейностите, свързани с подкрепа на личностното развитие на децата и учениците от общината. Гласувана бе и корекция на поименния списък на капиталовите разходи на общината ... Прочети още »

Две бързи производства срещу пияни шофьори

Две бързи производства са започнати вчера в Перник. С 1, 81 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобил марка „Форд Фокус“ 43-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на пътен възел „Драгичево” в сряда. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска мярка. В село Рударци пътни полицаи проверили „Фиат Уно“, шофиран от 44-годишен жител на ... Прочети още »

Кърпят пътя до гробищния парк за Черешова задушница

Ремонтните дейности ще бъдат извършени до предстоящата  Черешова задуница,съобщи кметът Вяра Церовска на вчерашното редовно заседание на ОбС Перник. Стойността на ремонта е 5 061 лева. В непосредствена близост до пътя работят фирми, които с товарни автомобили с непочистени от кал гуми замърсяват околната среда, уточни градоначалникът и допълни, че служители от отдел „Общински инспекторат“ при установени нарушения са съставяли ... Прочети още »

Кърпят пътят до гробищния парк за Черешова задушница

Община Перник ще ремонтира  пътната настилка към централния гробищен парк. Ремонтните дейности ще бъдат извършени до предстоящата  Черешова задуница,съобщи кметът Вяра Церовска на вчерашното редовно заседание на ОбС Перник. Стойността на ремонта е 5 061 лева. В непосредствена близост до пътя работят фирми, които с товарни автомобили с непочистени от кал гуми замърсяват околната среда, уточни градоначалникът и допълни, че ... Прочети още »

Ремонтът на „Софийско шосе» влезе в поименния списък

Днес пернишкият минипарламент гласува промени в поименния списък за капиталови разходи на Община Перник, в който влезе основния ремонтът на улица «Скофийска шосе». Това е една от важните пътни артерии в града, свързваща южната, западната и централната част на областния град със София и квартал «Изток». По която върви и автомобилният трафик към Радомир и Кюстендил. Състоянието на пътната настилка ... Прочети още »

Зам.председателят на ОбС Румяна Гьорева подаде оставка

Зам.председателят на пернишкия минипарламент Румяна Гьорева, която е и председател на групата съветници от политическа партия ГЕРБ в местния законодателен орган, е подала оставка. На специална пресконференция днес от пернишката структура на партията на Бойко Борисов съобщиха, че е получено писмо, в което Гьорева депозира желанието си да напусне ОбС. Причината е решение на Върховния административен съд, което е окончателно, ... Прочети още »

Три месеца затвор за шофьор, карал дрогиран

Районна прокуратура – Перник е постигнала споразумение със защитата на Б.Х., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 4 ОТ Наказателния кодекс. Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 22 април 2019 година, в пернишкото село Драгичево е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Деянието било извършено от него повторно, след като ... Прочети още »

Изправят пред Темида крадец на коли

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 19-годишния С.Я. за извършени престъпления – противозаконно отнемане на леки автомобили и последвали от това повреди на превозните средства и изоставянето им без надзор, както и за кражба на чужда вещ. През нощта на 27 юни миналата година обвиняемият, заедно с приятеля си, се връщал от езерото ... Прочети още »