Дневен архив: 28/05/2019

ГЕРБ акцентира на убедителната си победа в региона на нарочен брифинг

„Обръщам се с думи на благодарност към всички граждани, които излязоха да гласуват до този момент. Благодаря на хората, които гласуваха за политическа партия ГЕРБ. .Благодаря, на всички, които работиха и осигуриха изборния ден да бъде спокоен за гражданите на Перник. Благодаря на структурите, на кметовете,  на хората, които работиха в офиса и дадоха възможност европейските задачи и ценности да ... Прочети още »

Фадрома премаза 54-годишен мъж в ЕСДЦ на „Стомана Индъстри” Перник

Фадрома е блъснала 54 годишния В. К., работник в пернишка  фирма, която има сключен договор за обслужване със „Стомана Индъстри”. В същата фирма работи и синът на починалия работник.  Пострадалият мъж е бил на площадката на ЕСДЦ, в близост до 3-та пещ, когато движещата се на заден ход фадрома го блъска, поясняват очевидци. Работници от цеха твърдят, че мъжът е ... Прочети още »

20-годишен ще отговаря за съжителство с непълнолетна

20-годишен перничанин се изправя пред правосъдието за съжителство с  непълнолетна. Младият човек е жител на областния град. Младежът заживял с момиче, което не било  навършило 16-годишна възраст от месец март миналата година. Започналото разследване установило по безспорен начин престъпното деяние. Привлечен е като обвиняем по чл. 191, ал. 1 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник. Прочети още »

Поредно престижно завоевание на пернишки полицай

Асен Данаилов Стефанов – полицейски инспектор в участък Батановци към Първо районно управление на МВР в Перник, спечели първо място индивидуално при участието си в Национален шампионат на МВР – републиканско първенство по класически шахмат. Турнирът е бил проведен в Ямбол от 13 до 15 май.  Асен Стефанов е успял да завоюва и второ място в дисциплината ускорен шах /блиц ... Прочети още »

„Арестуваха” автомобил номера

Автомобил без номера е задържан в Перник. Вчера, около 11 часа, на улица „Отец Паисий“ в областния град бил проверен лек автомобил „Крайслер Гранд Вояджер“, шофиран от 57-годишен перничанин. Органите на реда установили, че колата не е регистрира по надлежния ред в Република  България. Започнато е досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от НК и работата продължава. Прочети още »

Празник за Деня на детето под надслов „Една усмивка прави чудеса“ в пернишкия квартал „Изток”

По случай 1-ви Юни – Ден на детето, Кметство Изток организира празник под надслов „Една усмивка прави чудеса“. Тържеството ще се проведе на площадката пред Младежки дом – Мошино и започва в 10:00 ч. На празника ще можете да се насладите на алеята „Мечтите са цветни“, където ще откриете шатри за рисуване на лица, рисуване с тебешир, машина за захарен ... Прочети още »

Бум на ухапвания от кърлежи установиха медиците от ЦСМП-Перник

  Бум на ухапванията от кърлежи установиха през изминалата седмица медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.”В четирите ни филиала в областта- Радомир, Брезник Трън и Земен имаме регистрирани 33 ухапани пациенти от кърлежи. Всички са обработени и имунизирани. Това е сигнал за необходимостта от предприемането на сериозни мерки от страна на общинските управи в петте общини в ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси оператори, сервитьори, охранители

 След като повече от месец предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  нарастваха, т през изминалата седмица те намаляха сериозно – с цели 29 и достигнаха 208. Лошата новина е, че и предлаганите свободни места на безработните висшисти също намаляха с 2 и останаха 5. И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 20  оператори в производство в Божурище, ... Прочети още »

ДФ „Земеделие“ доплати близо 76 милиона лева по СЕПП за Кампания 2018

  ДФ „Земеделие“ преведе близо 76 млн. лв. (75 898 249 лв.) по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Субсидии получиха 57 977 земеделски стопани. Окончателното плащане е направено след актуализация на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), на база подадени възражения и изясняване принадлежността на констатираните двойно заявени площи за Кампания 2018 г. Преводът е осъществен ... Прочети още »

Калин Врачански също е проливал сълзи заради загубена любов…

Въпреки че все още минава за сексимвол Калин Врачански също е имал своите несполуки в личния живот. И то такива, каквито ще помни със сигурност за цял живот. Преди години актьорът много страдал след провала на своя връзка и не крие, че дори ронил сълзи за бивша приятелка, без да уточнява за коя дама става въпрос, пише „Уикенд”. „Да случвало ... Прочети още »