Дневен архив: 26/05/2019

Изборният ден в Перник приключи без удължаване

Изборният ден в Пернишко приключи в 20 .00ч, като не се наложи удължаването му, информираха от РИК. От там поясниха, че в областта са упражнили правото си на глас 36 097 човека, което представлява 32.58% избирателна активност. От РИК увериха, че по всички пристигнали сигнали за нарушения, тя се е произнесла веднага. Създадена е необходимата организация по транспортирането на изборните книжа ... Прочети още »

ОДМВР Перник: Без нарушения в изборния ден в областта

Изборният ден в Пернишка област приключи в спокойна обстановка. Няма данни за възникнали проблеми, инциденти и нарушения на обществения ред. Създадена е необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали до РИК, а в последствие и до ЦИК. В сектор „Български документ за самоличност“  са издадени общо 5 удостоверения при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за ... Прочети още »

Най-ниска е избирателната активност в Перник

Към 17.30 ч в област Перник са гласували 31 700 човека. По данни на областната администрация, най-ниска, към този час , е избирателната активност в община Перник. Там са гласували 22 939 човека, което прави 27.9% от имащите право на глас. С най-висока избирателна активност към този час е община Ковачевци, където са гласували 581 човека, което прави 49.2% от имащите право ... Прочети още »

БСП със сигнал за купуване на гласове в Пернишко

Сигнал до РИК – Перник за купуване на гласове в гр. Брезник изпратиха от областния предизборен щаб на „БСП за България“. Според данни, изпратени до социалистите, в СИК 1,2 и 3 в Брезник, група младежи обикалят около трите секции и предлагат банкноти от по 20 лв. на хора от ромски произход, за да продадат гласа си. В сигнала си социалистите ... Прочети още »

Избирателната активност в община Трън към 15 часа беше по-висока от тази за областта

Точно в 7.00ч отвориха врати 22-те секции, намиращи се в община Трън. В две от общо четирите секции в основно училище „Гео Милев” са инсталирани машини. Към 10.15 ч избирателната активност беше 10.8%. Това ще рече, че от имащите право на глас в общината общо 3 362 човека, са упражнили своето право 363 човека. До този час нито един от гласувалите ... Прочети още »

За справедливост и промяна гласуваха пернишките депутати от БСП

Народните представители от ПГ  на „БСП за България“ Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев гласуваха в СУРИЧЕ „д-р Петър Берон“ в Перник. „Гласувах за справедливост и за промяна в Европа и в България. Гласувах за социална Европа, основана на солидарността и справедливостта, която обединява, а не разделя“. Това каза народният представител Станислав Владимиров, след като упражни правото си на вот. ... Прочети още »

Арест в Мещица за купуване на гласове

Мъж е бил задържан за купуване на гласове в пернишкото село Мещица. Говори се, че няколко души са привиквали хора по предварително изготвени списъци за купуване на гласове. Според информация от местни жители, мъжът е зет в селото и се занимава с гледане на животни. Образувано е досъдебно производство по случая. Според полицията и прокуратурата, нарушението на закона е от ... Прочети още »

Проблем с машинното гласуване в секция в „Изток”

Общо в 3000 секции в страната вчера трябваше да се гласува машинно. Въпреки уверенията на ЦИК, че всичко ще е в ред, проблемите се появиха още в утрото на деня на евровота. В няколко неселени места машинното гласуване бе спряно, сред които и в Перник. Предвидено бе в региона то да бъде упражнено в 53 секции, най-много от които бяха ... Прочети още »

Водоснабдяването на цяло Ярджиловци ще го има!

Кметът на Община Перник Вяра Церовска се срещна с жителите на село Ярджиловци, за да обсъдят  втория етап от проекта за водоснабдяването на населеното място, който е внесен вече в ПУДООС. По време на срещата тя обясни, че неведнъж е обсъждала с местните хора дългогодишния проблем. “Днес съм тук, за да разоваряме лице в лице, така както съм го правила ... Прочети още »

Ирена Соколова на 80-годишнината на Обединено училище „Темелко Ненков“

Областният управител Ирена Соколова беше гост на тържественото честване по повод 80 години от създаването на пернишкото Обединено училище „Темелко Ненков“. Губернаторът отправи поздрав към директора Марин Никодимов, педагогическият персонал и възпитаниците му: „Едно от емблематичните училища в нашия град отбелязва поредната си значима годишнина. Историята на IX ОбУ „Темелко Ненков” е изградена върху традиции, последователност, всеотдайност и стремеж към ... Прочети още »