Дневен архив: 24/05/2019

Училището в село Драгичево отпразнува 140-годишнината от създаването си

В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, училището в село Драгичево, което носи името на светите братя Кирил и Методий, отбеляза своя 140 годишен юбилей.  Голямото честване  събра бивши и настоящи ученици, учители, директори, оставили частица от себе си в този храм на знанието.  Официални гости на тържеството бяха кметът Вяра Церовска, народният представител д-р Александър ... Прочети още »

Над 110 учители, културни дейци, читалищни работници и журналисти от Перник бяха наградени по повод 24-ти май

По традиция, на 24-ти май Община Перник връчва награди да заслужили учители, дейци на културата, читалищни работници, журналисти. Тази година връчването на наградите бе във фоайето на Общински комплекс Дворец на културата на празничен коктейл. Кметът Вяра Церовска пожела на всички, работещи в сферата на  образованието и културата, преди всичко здраве и изказа  искрената си  благодарност и признателност за желанието, ... Прочети още »

В Перник тържествено беше отпразнуван Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

В Перник беше отпразнуван тържествено 24 май- Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.В празничния парад на книгата се включиха 23 представителни блока на училища от община Перник. По традиция празничното шествие се предвождаше от мажоретния състав на Шесто училище „Свети Кирил и Методий”. След него бяха официалните лица. Сред тях бяха кметът Вяра Церовска, народните представители ... Прочети още »

Поздравление по повод Деня на българската писменост и култура от народните представители от БСП в регион Перник

Уважаеми учители и ученици, Уважаеми просветни и културни дейци, Уважаеми съграждани, 24-ти май, е  денят, в който българският народ под звуците на „Върви, народе възродени” се прекланя пред славата на българското слово и отдава почит и преклонение пред своите първоучители.    Запазването и развитието на делото на светите братя Кирил и Методи и техните ученици е свидетелство за жаждата на българина ... Прочети още »

Поздравителен адрес от областния управител на Перник по повод 24 май – Ден на славянската писменост и култура

Уважаеми дейци на културата, науката, изкуствата Уважаеми жители на област Перник, Днешният ден е значим и специален, а неговите послания оставят дълбоки и непреходни следи във времето. Зад датата 24 май стои достойнството, триумфът на народа ни за духовно извисяване чрез словото, знанието, просветата, традициите и културата. Делото на светите братя Кирил и Методий, четмото и писмото, килийните училища и ... Прочети още »

Поздравителен адрес по повод 24-ти май от кмета на Община Перник

Уважаеми учители и ученици, Уважаеми просветни и културни дейци, Уважаеми съграждани, Най-сърдечно  Ви поздравявам по повод националния  празник 24-ти май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Днес под звуците на всенародния химн „Върви, народе възродени“  се прекланяме пред делото на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и изказваме дълбока почит и признателност. С гордост можем да ... Прочети още »

Губернаторът на Перник се срещна с директора на най-новото предприятие в област Перник, с когото обсъди бъдещи взаимодействия

Областният управител Ирена Соколова прие в кабинета си и разговаря със Ставрос Лализас – управител на гръцкото дружество „Лализас” Груп и Мирослав Тодоров – директор на дъщерната компания към дружеството „Оушънфендърс” ЕООД  „Лализас” е с над 30-годишна традиция в производството на спасителна техника и корабно оборудване и продава продукцията си в 106 държави. От създаването си досега тя се занимава ... Прочети още »