Дневен архив: 23/05/2019

Професор Румен Гечев: Поклон пред българските учители!

Кандидатът за европейски депутат от листата на „БСП за България“ проф. Румен Гечев бе специален гост на честванията по случай 135 години от основаването на  основно училище „Христо Ботев“ в град Батановци. Той акцентира върху значимостта на образованието за бъдещето на България. „Често гледаме по телевизията как българчета покоряват световните сцени, печелейки медали от олимпиади по математика, химия, биология и информационни ... Прочети още »

Кметът на Перник се срещна с жителите на село Ярджиловци във връзка с проблема с водоснабдяването

 Кметът на Община Перник Вяра Церовска се срещна с жителите на село Ярджиловци, за да обсъдят предстоящия  втори етап от проекта за водоснабдяването на населеното място, който е внесен вече в ПУДООС. По време на срещата тя обясни, че неведнъж е обсъждала с местните хора дългогодишния проблем. “Днес съм тук, за да разговаряме лице в лице, така както съм го ... Прочети още »

ДФ”Земеделие” разшири обхвата на схемата за хуманно отношение към птиците

  УС на ДФ „Земеделие“ разшири обхвата на подпомагане по схемата на държавна помощ „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците”. Схемата ще се прилага за родители от всички видове – кокошки, пуйки, патици и гъски.В досегашната схема на държавна помощ, кандидатстването се отнасяше за птицевъди, отглеждащи родители от кокоши вид.  Тази промяна ще се прилага в ... Прочети още »