Дневен архив: 21/05/2019

Завладяваща латино фиеста представиха млади танцьори от Перник

Пъстра латино фиеста завладя Обединения детски комплекс в Перник. В ритъма на танците за трета поредна година се включиха малките възпитаници на ДГ „Изворче“.  Талантливите момичета и момчета бяха поздравени от зам.-кмета Севделина Ковачева, която беше впечатлена от невероятните изпълнения и красивите костюми.  В цветната проява се включиха 80 деца на възраст от 3 до 7 години, които посещават школата ... Прочети още »

Откриха четиримесечно мече в двор в Кладница

Четиримесечно мече, вероятно отделило се от майка си, е открито снощи около 20 часа в частен двор на необитаема къща в с. Кладница, в района на „Държавно ловно стопанство Витошко-Студена”, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие. За този любопитен случай съобщи директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, който заедно с горски служители от териториалното поделение на предприятието реагират веднага на подадения ... Прочети още »

18% от населението в Пернишко живее в материални лишения

През 2018 г. в област Перник 18.1% от населението живее в материални лишения (ограничения в 4 от 9 показателя), което намалява спрямо предходната година с 9.2 процентни пункта, съобщават от Териториалната статистика в Перник. От там уточняват, че в общите показатели за оценка на бедността са включени и субективни индикатори, свързани с материални лишения. Те показват субективната оценка и личните ... Прочети още »

ПМГ се включи в инициативата „Не яж боклуци, яж зеленчуци“

Пернишката ПМГ „Христо Смирненски“ се включи в инициативата на фондация „За храната“ под надслов „ Не яж боклуци, яж зеленчуци“, съобщават от учебното заведение. Със съдействието на Ученическия съвет при гимназията, бяха изработени и раздадени на учениците информационни материали, в които се съдържаше информация за стъпките на здравословното хранене и кои храни да се избягват, за да бъде съхранено здравето ... Прочети още »

На съд за незаконно държане на наркотици и оръжие

Пернишката Районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.К. за извършени от него престъпления по чл. 354а, ал. 3 и по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс. На 14 юни миналата година в Перник, обвиняемият К. незаконно държал високорисково наркотично вещество – кокаин, с общо тегло 4,4293 грама и 10 таблетки, съдържащи клоназепам. Общата стойност на ... Прочети още »

Убиецът на 25-годишния перничанин Роберт Величков влиза в затвора

11 години и 4 месеца затвор очакват убиецът на Роберт Величков от Перник – 33-годишният Цветан Иванов. Цветан е осъден и на 2 години затвор за закана за убийство. Освен лишаване от свобода, Цветан трябва да плати и 120 000 лева кръвнина на семейството на Роби. Както и още 150 бона на приятелят на убития, заради това, че е заплашен с ... Прочети още »

Молебен и събор в Дивотино

Молебен за здраве ще събера за седма година и жителите на пернишкото село Дивотино. Светият ритуал ще започне в 11 часа на 22 май в центъра на населеното място, което беше едно от най-пострадалите.  По традиция, през тази седмица, на 24 май, дивотинци ще отпразнуват и традиционния си събор. Веселието ще започне в 16 часа на площада. Кметът на селото ... Прочети още »

Съдят радомирец за жестокост към животно

Радомирец отива на съд за проявена жестокост към животно. Престъплението е извършено на 17 март тази година, пред денонощен магазин в радомирския квартал „Арката“. Разследването установило, че 39-годишен радомирец е проявил жестокост към котка, като й е причинил трайни и тежки увреждания. Скандалъг с безумната жестокост към невинното животинче пък получи изключителен медиен интерес и предизвика възмущението не само на ... Прочети още »

Горя кола в Рударци

Лек автомобил е горял тази нощ в пернишкото село Рударци, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.Пламъците са лумнали около 2 45 часа в „„Тойота РАВ 4“. Возилото е собственост на 62-годишен жител на съседното село Кладница. Огънят унищожил автомобила. Причината засега не е установена. Направен е оглед от служители на Второ районно управление на МВР. Предстои да бъде ... Прочети още »

Пернишките полицаи с най-точен мерник

Нови успехи постигнаха отборите по стрелба наОбластната дирекция на МВР в Перник. Пернишките полицаи се класираха на първо място в провелия се зонален турнир по стрелба в Благоевград. Надпреварата се е състояла на 17 май и в нея са взели участие отбори от областните дирекции в Благоевград, Перник, Кюстендил и Регионалните дирекции „Гранична полиция“ в Кюстендил и Благоевград. Пернишката ОД ... Прочети още »