Дневен архив: 19/05/2019

Жената на Сашо Кадиев му сложи рога, омъжи се за друг…

От няколко години телевизионният водещ Сашо Кадиев е сериозно обвързан със салса танцьорката Таня Тончева, с която обаче нямат брак. Явно обидена от дългото протакане и бездействие, тя е решила да направи кардинална стъпка- да мине под венчилото, но не с него, а с друг. Интригата хвърли Сашо в предаването “Преди обед“, че кошмарът, който сънува от няколко дни, е ... Прочети още »

Пленер за малки художници в Радомир

Детски пленер „Деца рисуват върху камък, керемида и керамика“ се състоя в общинския исторически музей в Радомир, съобщиха от културната институция. В инициативата са се включили възпитаници на всички училища в града.Те имаха възможност да наблюдават и демонстрации за направа на изделия от царевична шума, изработване на кукли, получиха и възможност  да участват в самия творчески процес. В Радомир гостува ... Прочети още »

Учители дискутират ползата и вредата от учебниците

Среща разговор с учителя Ангел Малинов се състоя в навечерието на 24 май по инициатива на методическото обединение по български език и литература към ГПЧЕ „Симеон Радев” и с подкрепата на РУО-Перник.Ангел Малинов  дискутира със своите колеги от региона темата за ползата и вредата от учебниците,за критериите,по които трябва да се оценяват,както и за водещата роля на преподавателската методика при ... Прочети още »

Баскетболистките на Езиковата сребърни медалисти на НУИ 2019

Сребърен медал и второ място завоюва в Хасково на тазгодишните Национални ученически игри отборът по баскетбол  към ГПЧЕ”Симеон Радев” с ръководители Слави Малинов и Роман Кирилов. Баскетболистките на Езиковата записаха пет победи в оспорвани двубои с отбори от десет региона, като загубиха единствено от представителките на Варна. Прочети още »