Дневен архив: 18/05/2019

Иво Христов, кандидат за евродепутат от БСП за България: победа на 26-ти с бюлетина №18 е големия залог на изборите, Европа е вторичен залог”

На 26 май ни предстои вот за възстановяване на справедливостта в Европа и в България. Десницата милее за приходите и само левицата има волята да преразпределя доходите. Навсякъде в Европа има драматична социална пропаст, а в България тя е наистина граничеща с катастрофата. Затова на 26 май  гласувайте с бюлетина №18. Този призив отправи в Радомир кандидатът за евродепутат от ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси оператори и електромонтьори

 Повече от месец предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  нарастват като през тази седмица те се увеличиха с още 46 и достигнаха 237. Предлаганите свободни места на безработните висшисти остават без промяна – 7. И през тази седмица са актуални офертите за работа на 10 електромонтьори за Радомир, 20  оператори в производството за Божурище, 20 машинни оператори за София , ... Прочети още »

Земеделските стопани получиха над 43,6 милиона лева по НАТУРА 2000

  Държавен фонд „Земеделие“ изплати 43,626 млн. лева по мярка 12 ,,Плащания по Натура 2000 и Рамковата директива за водите“ от ПРСР 2014-2020 г. Субсидиите постъпиха по сметките на 11 386 земеделски стопани.   Мярка 12 ,,Плащания по Натура 2000 и Рамковата директива за водите“ от ПРСР 2014-2020 подпомага фермери със земи в обхвата на защитените зони по Натура 2000, които ... Прочети още »

АПИ подписа договор с втори Национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси

Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) подписа договор с фирмата “Телетол” АД, с който дружеството става вторият Национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси след  „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД. Съгласно Общите условия, приети от Управителния съвет на АПИ за доставчици на услуги, е предвиден 10-дневен срок от подписване на договора, в който фирмата да докаже оперативна съвместимост с Електронната система за събиране ... Прочети още »