Дневен архив: 17/05/2019

61-годишен мъж е задържан за кражба от голям магазин в Перник

Сигнал за извършеното престъпление е подаден на тел. 112 вчера, около 14,00 ч. Служители от магазина сигнализирали, че след касова зона са задържали мъж, който се опитал да открадне алкохол и други стоки за лично ползване. Пристигналите на място полицаи установили самоличността на 61-годишен мъж от гр. Перник. Изяснено е още, че и на 10 май той също откраднал стоки ... Прочети още »

45-годишен ще бъде изправен през Темида за кражба на автомобил

  Престъплението е извършено през месец май миналата година, когато от пред блок на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ е откраднат лек автомобил „Москвич“. В резултат на непрекъснатата работа и проведените множество действия по разследването е привлечен като обвиняем 45-годишен перничанин. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник Прочети още »

Перничанин отива на съд заради кражба на ток

 На 9 януари тази година, служители от Второ РУ в Перник и представители на електроразпределителното дружество извършили проверка на имот, на ул. „Мл. Стоянов“ в областния град. Констатирано е, че е извършено неправомерно присъединяване към електрическата мрежа с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия. Разследването установило, че извършител на деянието е 45-годишен перничанин, който е ... Прочети още »

Валери Жаблянов: Основната задачата на нас- социалистите в Европарламента, ще бъде социалната политика

„Основните приоритети за представителите на БСП в Европарламента ще бъдат да се  запази финансирането за малките държави, да се разшири финансирането  по земеделските програми за развитие на българското земеделие, да се разшири финансирането за инфраструктурните проекти, да се даде възможност за увеличаването на публичните и частни инвестиции в реалния сектор на икономиката защото най-големия проблем за България остава ниското равнище ... Прочети още »

Общински исторически музей Брезник подготвя богата програма за Нощта на музеите

  Богата програма е подготвил Общински музей- Брезник за онези, които ще дойдат на 18 май, когато се отбелязва Нощ на музеите.      В изложбената зала на „Военен клуб”- за първи път в Брезник ще гостува  изложбата „Светинята от   Атон” . Това е резбован кръст от края на  ХVІ и началото на ХVІІ век, съхранен в гр. Брезник от свещеник ... Прочети още »

В тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ ще се изгради уникална за България система за идентификация на пътните инциденти

 В тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ ще се изгради уникална за България система за автоматична идентификация на пътните инциденти, каквато до момента не е правена у нас. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски пред участниците в Международния форум по пътна безопасност и иновации „Нови технологии и добри европейски и световни практики“. Той се ... Прочети още »