Дневен архив: 15/05/2019

Със завладяващ спектакъл беше отбелязан 70-годишният юбилей на детска градина „Родолюбче” в Перник

С емоционален празник беше отбелязан 70-годишният юбилей на ДГ „Родолюбче“ . Малките възпитаници на детското заведение представиха пъстър спектакъл с песни и танци, който изпълни театралния салон  в Двореца на културата. Те зарадваха публиката с невероятните си изпълнения и слънчевите си усмивки. На празника присъства кметът на Община Перник Вяра Церовска, която  поздрави юбилярите.  „Вече 70 години детска градина „Родолюбче“ се ... Прочети още »

Производители алармират: Отровен мед заля пазара!

 Пчелите кацат върху напръсканите със силни химикали растения, а после пренасят отровата направо в кошера, предупреждават специалистите Последната партида мед на пазара не просто е със съмнително качество, а е направо отровна. Това разкриват производители, запознати с проблема. Според тях природният продукт е бъкан с отрови заради масовото третиране с хербициди на земеделските култури срещу плевели. „Пчелите кацат върху напръсканите ... Прочети още »

Над 8 000 декара с царевица за зърно са засети вече в пернишко

11 430 дка с предсеитбена подготовка за сеитбата на царевица за зърно има до момента в областта. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие”. Най-много подготвени площи за сеитба на царевица има в землището на община Радомир- 4 860 дка. Следват общините: Брезник-3530 дка, Трън- 1000 дка, Ковачевци- 950 дка, Земен- 550 дка, Перник- 540 дка. Към 10 май в региона са засети ... Прочети още »

БЛС настоява за въвеждане на такса за преглед на дете, която да бъде поета от държавата

С 204 „за“, 24 гласа „против“ и 8 „въздържали се“ делегатите на 70-я извънреден събор на Българския лекарски съюз приеха декларация за необходимите мерки, които трябва спешно да се вземат в здравеопазването с оглед на поредицата протести в съсловието. Съборът упълномощи представители на УС на БЛС да подпишат анекс към НРД. В приетата декларация, се казва: ”Ние, българските лекари, с ... Прочети още »

Търсят убиеца от Костенец и в Пернишко

Полицията вече претърсва и пернишкия регион за изчезналия безследно Стоян Зайков от Костенец. За новата гореща следа, по която тръгнали криминалистите, съобщи информационният сайт дир-бг, позовавайки се на пресцентъра на МВР. Причина за това са подадени сигнали от Пернишка област. 43-годишният мъж е заподозрян за убийството на бившата си приятелка – 38-годишната Милена Шишкова, от която има син. Вече седмица търсенето му е ... Прочети още »

„Словото, наречено живот” – една незабравима среща

„Словото, наречено живо” е инициатива на Ирена Соколова, която събра в навечерието на 24 май – Денят на славянската писменост и култура зрелостници, духовници и деятели на изкуството и науката. Тематиката на събитието, състояло се в Художествена галерия „Любен Гайдаров”, бе свързана със Словото, буквите, езика и българските ценности като фундаменти на националното и световно културно многообразие. „Словото, езикът, думите, ... Прочети още »

Общинският младежки съвет се включва в Седмицата на спорта

Екипът на Общински младежки съвет – Перник ще се включи с редица спортни инициативи в седмицата на Спорта, организирана от Община Перник.  На 16 май 2019 г. (четвъртък) от 10.30 ч. младежите са планирали игри за деца, които ще се проведат пред Двореца на културата.  В съботния ден от 10.00 ч. в Спортна зала „Кракра“ ще стартира волейболен турнир 3 ... Прочети още »