Дневен архив: 14/05/2019

Младежкият дом в Перник кани децата на куклен театър

Куклен театър „Галена дъщеря” ще могат да гледат деца и родители на 18 май-събота, от 11 часа в Общинския  младежки дом в Перник. Спектакълът е по известната народна приказка, която разказва историята за галената дъщеря- чакано,желано дете, но уви…доста разглезено. Красивата мома не разбира от никаква работа, не може да готви, не може да изчисти къщата. Единственото, което може е ... Прочети още »

Увеличава се броят на престъпленията, оставащи ненаказин

Само за 1 година още близо 44 000 разследвани престъпления останаха ненаказани завинаги. Това става ясно от Доклада за дейността на прокуратурата и на разследващите органи през 2018 година, който главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет. Прекратените по давност дела са 43 950, като доминиращата част от тях са водени срещу неизвестен извършител (над 99%). По този ... Прочети още »

Нови правомощия ще има следващият Главен прокурор

Правомощията на главния прокурор не трябва да се променят до избора на нов такъв. Това заяви обвинител номер 1 Сотир Цацаров след срещата си с президента Румен Радев. Повод за срещата беше именно предстоящия избор на нов главен прокурор на страната в края на настоящата 2019 година. Това е първата среща от поредица такива на президента с представители на съдебната власт. ... Прочети още »

От 25 до 30 лева щял да струва един машинен глас

Между 25-30 лв. ще ни струва един машинен глас при висока избирателна активност, показват изчистленията на председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов пред БТВ. Той се шегува, че ако искаме да ни излезе по-евтино трябва да гласуваме повече. По думите му чистият разход за машините е 7,5 млн. лв. , като една машина излиза 2500 ... Прочети още »

Нощ на литература и в Перник

И Перник ще се включи в Нощ на литературата на 15 май 2019 г. В събитието ще се включат РБ „Светослав Минков“ , НЧ „Съзнание“ и Общински младежки дом. И в трите културни институции проявите ще започнат от 18 часа.  Ето и пълната програма: Начален час: 18,00 ч. Читателски гнезда в град Перник: 1. Регионална библиотека „Светослав Минков“, Голяма читалня ... Прочети още »

Непълнолетни, унищожили 27 автомобилни гуми, пред Темида

Двама неполнолетни радомирци са предадени на съд за унищожаване на чужди автомобилни гуми в града, информираха от държавното обвинение. Районна прокуратура – Радомир е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетните З.С. и Д.П. за извършено от тях престъпление по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс. В рамките на пет дни – в периода от 4 до ... Прочети още »

На подсъдимата скамейка – съучастници в незаконна схема

Двама съучастници, обвинени за участие в схема за връщане на противозаконно отнет товарен автомобил, са изправени на подсъдимата скамейка по акт на Районната прокуратура – Перник, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Обвинителният акт е срещу Н.Н. и И.П. за извършено от тях престъпление по чл. 346, ал. 3 от Наказателния кодекс и вече е внесен за разглеждане в съда ... Прочети още »

Задържаха четирима младежи за кражба

Радомирски полицаи задържаха три момичета и едно момче за кражба. В понеделник, около 11 часа в Районното управление на МВР е бил подаден сигнал от 69-годишна жителка на Земен, която заявила, че на ЖП гарата в Радомир е обрана от четирима, които й задигнали дамската чанта. Районът бил блокиран незабавно от полиция и белезниците щракнали около ръцете на три момичета ... Прочети още »

Мъж пострада при пожар в Перник

Мъж е пострадал при пожар в Перник  В Земенско е изпочупен и запален лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. 38-годишен мъж е пострадал при гасена на пожар в дома му. Инцидентът е възникнал около 1 часа през нощта в понеделник през нощта. Пламъците лумнали в пернишкия квартал „Куциян“. Причината за пламналия огън е небрежност при боравене ... Прочети още »

Двама перничани с отличия от националния конкурс „Учител на годината”

Директорът на ОУ „Св. Иван Рилски“ Бойко Свиленов е удостоен с приза „Директор на годината“. Предователят по български език и литература в същото учебно заведение Емилия Цекина пък стана „Учител на годината“. Отличията им бяха връчени от председателя на СБУ Янка Такева на официална церемония на XXII-я  национален конкурс „Учител на годината“, организиран от Синдиката на българските учители. В заключителния етап тази ... Прочети още »