Дневен архив: 13/05/2019

Кметът на Перник се срещна с най-изявените абитуриенти от випуск 2019-та

  Кметът на Община Перник Вяра Церовска  посрещна най-изявените абитуриентите от „Випуск 2019“ на града на тържествена церемония  в Двореца на културата. Тя приветства зрелостниците и подчерта, че е щастлива да бъде с тях в този специален момент. „За вас приключи един много истински и силен етап, остана детството със спомените, обичта  с грижата и вниманието на вашите родители. Остават ... Прочети още »

Работна среща на губернатора във връзка с кадастралната карта на община Трън

Областният управител Ирена Соколова проведе работна среща във връзка с множество подадени възражения от страна жители на община Трън за допуснати непълноти и грешки при изработването на кадастралната карта на град Трън и селата Вукан, Студен извор, Мрамор, Докьовци, Горочевци, Видрар и Лева река. На срещата присъстваха кметът на общината Цветислава Цветкова, председателят на Общински съвет – Трън Бойчо Харалампиев, ... Прочети още »

Пореден голям успех на възпитаниците на пернишката ПГИ

Пореден голям успех за учениците от Професионалната гимназия по икономика в Перник, достигнали до финалния етап на Националната олимпиада по информационни технологии, проведена от 10 до 12 май във Враца. Перник има лауреат от олимпиадата, има две първи и едно второ място. Поздравления за всички ученици и техния ръководител Людмил Велинов, който има огромната заслуга в последните години Перник да ... Прочети още »

Пролетното почистване на язовир”Лобош” завърши

В събота завърши пролетното почистване на язовир „Лобош”.  Близо 50 бяха ентусиастите, които успяха да транпортират от цялата акватория на язовира с лодки до ”Хангарите” 217 чувала с отпадъци от по 130 литра всеки. „Благодарности на Радослав Александров – главния инициатор на мероприятието, гостите от София, спонсорите и въобще всеки, допринесъл това почистване да стане факт. Най- вероятно до две ... Прочети още »

От ВСС искат съдебни служители да не подават имуществени декларации

Около 10 000 съдебни служители ще бъдат изключени от обхвата на антикорупционния закон, ако парламентът се съгласи с предложенията на Висшия съдебен съвет (ВСС). През миналата седмица пленумът на ВСС поиска „автентично тълкуване“ на разпоредби от антикорупционния закон, който задължава и съдебните служители да декларират своето имущество и интереси. Става дума за деловодители, призовкари, секретари и т.н. Такова задължение имат ... Прочети още »

Започнаха масови проверки на товарни автомобили и автобуси

От днес до 19 май на територията на цялата страна се провежда операция на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Тя е част от календара на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и подобни действия се осъществяват на територията на всички държави-членки. Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да ... Прочети още »

Цветна детелина краси центъра на Радомир

В Радомир започна пролетното засаждане на едногодишни растения от служителите на общинското предприятие по озеленяване.  Първо те възстановиха градинката пред Бюрото по труда в града. Там са засадени бегонии с цвят корал, розов и бял.  По преценка на персоналът на общинското предприятие, са посадени и отгледаните от тях хости “Патриот”. В цвят ягода пък засадиха петунии в голямата градинка на ... Прочети още »

Мъж пред Темида, нарушил ограничителна заповед

45-годишен мъж е привлечен като обвиняем за нарушаване на заповед за ограничаване от домашно насилие. На 24 март, в пернишкото Първо районно управление на МВР е бил подаден сигнал от 36-годишна жена Тя алармирала органите на реда, че съпругът й нарушава заповед за защита от домашно насилие, постановена от съда през миналата година. 45-годишният И.Е. бил задържан и срещу него ... Прочети още »

Шофьор хванат два пъти за два дни да кара пиян

Три бързи производства за шофиране на автомобили след употреба на алкохол за започнати в Радомир и Брезник. На 11 май, около 3,20 часа, в радомирското село Старо село бил спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 34-годишният М.И. от Дупница. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,73 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ и ... Прочети още »

Младеж ще отговаря за държане на дрога

25-годишен ще отговаря пред правосъдието за притежаване на наркотични вещества. На 31 януари през нощта, в центъра на областния град били проверени двама младежи на 25 и 22 години. При направения личен обиск на 25-годишния, у него били намерени и иззети пликче, съдържащо суха зелена листна маса и друго със следи от бяло прахообразно вещество. Младежът е привлечен като обвиняем ... Прочети още »