Дневен архив: 10/05/2019

Средиземноморски циклон носи лошо време и валежи

Температурите ще се задържат около 20 градуса, като след вторник се очаква да паднат надолу с 1-2 градуса В началото на новата седмица Средиземноморски циклон ще донесе нова порция валежи. Температурите ще се задържат около 20 градуса, като след вторник се очаква да паднат надолу с 1-2 градуса, съобщи NOVA. Днес все още на много места в страната ще има ... Прочети още »

Министър Аврамова даде благословията си за строителството на пътна връзка „Марина бара“ в Перник

Кметът Вяра Церовска предостави готов проект за изграждане на пътното съоръжение, което ще облекчи значително трафика в града Днес на официална церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметът на oбщина Перник д-р Вяра Церовска връчи  на министър инж. Петя Аврамова проекта за изграждането на нова отбивка по скоростната магистрала при пътен възел „Марина бара“ в града. На срещата ... Прочети още »

Заместник областният управител на Перник Иво Иванов награди победителите в XX-то областно състезание „Млад огнеборец”

На стадион „Димитровец” в с. Ковачевци се проведоха двадесетите областни състезания на младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец”. В тазгодишната надпревара взеха участие четирите отбора, класирали се на първо място в районните състезания по места, представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън. Събитието бе открито официално от заместник областния управител Иво Иванов. „Приветствам Ви от името на областния управител г-жа ... Прочети още »

Служители от ОДМВР – Перник изясняват случай на локален взрив в жилищен блок

  Сигнал е подаден снощи, около 22, 50 ч., на тел. 112. Съобщено е, че на ул. „Софийско шосе“, на терасата на първи етаж на блок се е чул силен гръм. Пристигналите на място полицай установили, че има поражения на дограмата и стъклата, водещи към една от стаите. Собствениците в този момент не са били вкъщи. Няма пострадали хора и ... Прочети още »

Пернишки полицаи се класираха втори в турнир по стрелба

  В края на миналата седмица, в Академията на МВР се проведе Републикански турнир по стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов“. В надпреварата взеха участие 20 полицейски отбора от страната и столицата. ОДМВР – Перник премери сили с два отбора – мъже и жени. Александър Стоянов, Мартин Малинов и Кирил Кирилов завоюваха второ място отборно, а Александър Стоянов стана втори индивидуално. Дамите ... Прочети още »

Пиян шофьор се изправя пред Темида

 На 26 април тази година, на пътен възел „Хумни дол“ бил спрян за проверка лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 60-годишнят К.Д. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 42 промила. Привлечен е като обвиняем и  работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник. Прочети още »

Кандидатите за евродепутати от „БСП за България” се срещат с избиратели

Кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ ще посетят областите Перник, Благоевград, Сливен, Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново, Добрич, Смолян, Хасково, Видин На 10.05.2019г. (петък) кандидатите за евродепутати от листата „БСП за България“ ще посетят областите Перник, Благоевградm Сливен, Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Добрич, Смолян, Хасково, Видин. Добрич В 10:00 часа, на площад „Защитата на Каварна“, в гр. ... Прочети още »

Пет пъти са намалели болните от варицела в региона, установи РЗИ-Перник

Пет пъти са намалели болните от варицела през изминалата седмица, в сравнение с предходната, информират от Регионалната здравна инспекция. През този период са констатирани 4-ма заболели, при 20 за предходната седмица.Болните са на възраст от 2 до 4 години и се лекуват от личните си лекари. През изминалата седмица се наблюдава леко увеличение на болните от остри респираторни заболявания. Установени ... Прочети още »