Дневен архив: 05/05/2019

Трън отново беше домакин на празника в памет на народната певица Гюрга Пинджурова, в чест на която беше открит паметник

Вчера, за пети пореден път, в Трън се проведе празник в памет на емблематичната за града  народна певица Гюрга Пинджурова. Празникът започна с официалното откриване на паметника на Гюрга Пинджурова, идеята за чието създаване беше на кмета на Трън Цветислава Цветкова. В словото си по  повод откриването на паметника, Цветкова заяви: ”С този монумент засвидетелстваме своето уважение и обич към  ... Прочети още »

Днес е Томина неделя, да почерпят…

Названието Томина неделя идва от името на неделния ден, на който според християнския календар възкръсналият Христос се явява на учениците и последователите си.  В историята Тома е известен с прозвището си Неверни. След като Христос възкръсва и се явява на учениците си, Тома не е сред тях. Когато по-късно те му казват „Видяхме Господа“, той им отвръща: „Ако не видя ... Прочети още »

Негово Светейшество папа Франциск дойде в България

 На летището той беше посрещнат много радушно. Папа Франциск беше посрещнат от представителите на държавната власт на България. Прочети още »

Пет месеца „лишаване от свобода“ получи подсъдим от Трън, обвинен за хулиганство

         Териториално отделение – Трън към Районна прокуратура – Перник е постигнало споразумение със защитата на подсъдимия Х.И., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.          На 03.12.2018 г. в гр. Трън подсъдимият И. прорязал с нож тип „мачете“ врати на апартаменти и счупил четири стъкла на витрина на входната врата на жилищния блок. ... Прочети още »

Осем месеца затвор за притежание на наркотични вещества получи жител на село Рударци

    Районна прокуратура – Перник е постигнала споразумение със защитата на подсъдимия П.З., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК.      На 24.03.2017 г. в лек автомобил и в обитавана от него къща в с. Рударци, община Перник, П. З. незаконно държал високорискови наркотични вещества. Общата им стойност възлиза ... Прочети още »