Дневен архив: 03/05/2019

Тежка катастрофа на „Околовръстното” блокира движението в посока Перник

Много тежка катастрофа е станала на „Околовръстното шосе“ на София. За това алармира свидетел на мелето пред БЛИЦ. Според разказа на очевидец, инцидентът е възникнал в посока Перник в близост до голяма бензиностанция.  Шофьор на лек автомобил BMW е помел служител на „Пътна помощ“ и го е убил на място. По неофициална информация,  жертвата е около 35-годишна.  Има щети и ... Прочети още »

Губернаторът на Перник: Манастирът над село Горна Врабча е още едно свято място за поклоннически, религиозен и културно-исторически туризъм

Областният управител присъства на водосвета по повод приключването на ремонтните и обновителните дейности на манастир “Свето Възнесение Господне” (Свети Спас) в земенското село Горна Врабча. Молитвеното последование извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит.  Освещаването на поредния старинен храм в Пернишко съвпада с деня, когато Българската православна църква чества Светли петък – първия петък ... Прочети още »

Експерти от ТП на НОИ-Перник организират разяснителна кампания по общини!

Целта е да консултират хората за правото им на избор на по-благоприятна формула при пенсиониране. Това се налага поради влязлата в сила промяна на чл. 70 от Кодекса за социално осигуряване /КСО/. С направената промяна до 1 януари 2023 г. гражданите ще имат право едновременно с подаването на заявление за отпускане на пенсия,  да изберат размера на пенсията им да ... Прочети още »

Над два пъти са се увеличили болните от варицела в областта

Значително намаляха болните от остри респираторни заболявания в областта, информираха от Регионалната здравна инспекция. През изминалата седмица са констатирани 15 болни, при 57 за предходната седмица.Заболеваемостта през този период е била 20,37%oo, при средна за страната. 56,77%oo. С повишаването на температурите са се увеличили  болните от заразни заболявания. Регистрираните през този период болни са 21, при 15 за предходната седмица. ... Прочети още »

„Новата чума“, която ужаси САЩ, вече убива и на Острова, спасение няма за сега!

Опасната инфекция е открита в 25 медицински учреждения на Острова .  Гъбичката убиец, която заразява все повече хора в САЩ, атакува и Великобритания. Лекарите съобщават, че осем човека вече са издъхнали от новата чума. Опасната инфекция вече е открита в 25 медицински учреждения. Candida auris прониква в кръвта и бързо поразява всички клетки в организма.   Клетките на дрождите могат да ... Прочети още »

Българин спомена „Кауфланд“ във връзка с неприятна според него практика

Кауфланд“ пробутва македонски агнета за български. 200 тона агнешко от Македония са внесли различни вериги за магазините си в страната преди Великден. Огромната част от това месо е по щандовете на „Кауфланд“. Това съобщи за „Стандарт“ Симеон Караколев, председател на Националната асоциация на овцевъдите у нас. Месото е с над 20% по-евтино от българското, защото Македония няма мита за Европейския ... Прочети още »

Чаровната Крисия се влюби…

Ясен Владимиров, така се казва първата любов на 15-годишната певица Крисия Тодорова. Двамата учат заедно в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София, където се запознават. А тези дни Крисия му се обясни в любов. Макар че връзката им е още детска и платонична, двамата вече ходиха заедно на почивка.  Ясен е едно от популярните момчета в училище и Крисия ... Прочети още »