Дневен архив: 02/05/2019

Проектът за пътен възел „Марина бара” е готов!

„Напълно готов е проектът за изграждането на нова отбивка по скоростната магистрала при пътен възел „Марина бара“ и ще бъде връчен официално на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и директора на АПИ, съобщи кметът на Община Перник Вяра Церовска.  По думите на градоначалника, направени са всички съгласувателни процедури и проектът е в абсолютно завършен вид.  „Това е един чакан ... Прочети още »

„Най-голям процент от неудачите ни се дължат на народопсихологията!”

„След 10-и ноември вече имах възможност и да пътувам по света, да видя как са устроени там нещата. Бях вицепрезидент на световните профсъюзи един мандат, два мандата на европейските. Моят отговор е, че най-голям процент от неудачите, които ние имаме, се дължат на народопсихологията“, каза пред БНР д-р Константин Тренчев, почетен председател на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ в коментар към ... Прочети още »

Започна пролетното миене на улиците в Радомир

В Радомир вече започна пролетното миене на улиците , съобщиха от общината. Началото бе дадено от централната градска част, а приоритетни ще бъдат най-натоварените улици в града. Миенето ще се извършва в часовете от 24 часа до 8 часа, за да не се пречи на свободното преминаване на хора и автомобили, както и избягването на нежелани инциденти. Кметът на общината ... Прочети още »

Отпуснаха средства за опасния надлез „Иван Вазов”

„Отпуснати са средства за ремонт и реконструкция на пътен надлез  „Иван Вазов“. Решението е взето с постановление на Министерски съвет“, съобщи кметът на Община Перник Вяра Церовска. „Процесът беше дълъг, още миналата година през обществена поръчка се извърши избор на фирма, която да направи проектиране. От този момент не сме спирали да търсим средства за реконструкция на надлеза. Ремонтът трябва ... Прочети още »

ВАС отхвърли жалбата срещу избора на доставчик на машини за евровота

Върховният административен съд отхвърли жалбата на фирмата „Българските машини за гласуване“ срещу избора на „Сиела Норма“ за изпълнител в обществената поръчка за осигуряване на 3 000 машини за гласуване за предстоящите европейски избори, сочи информация на сайта на ВАС. „Българските машини за гласуване“ бе отстранена от процедурата от ЦИК, тъй като фирмата е представила оферта, в която предложението за изпълнение ... Прочети още »

Жестоки такси за българските студенти на Острова след Brexit

От следващата учебна година университетите във Великобритания ще събират по-високи такси за студенти от Европа, в това число и български. Новината съобщава британското издание „Гардиън“. Промяната в правилата за обучение на Острова ще влязат в сила след Brexit, ако Министерството на образованието не реши друго. Какви са алтернативите за българските студенти – темата в „България сутрин“ коментираха журналистите Рой Хил ... Прочети още »

Радомирски дядо заподозрян в кражба

75-годишен радомирец е заподозрян за кражба, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. На 30 април, в Районното уравление на МВР в града бил подаден сигнал за кражба от хале в бившето военно поделение. По данни на потърпевшите били отнети сигнално охранителна система, акумулатор за нея и кабели. Органите на реда предприели действия по разследване на случая. Като заподозрян ... Прочети още »

Забавя се обработката и доставката на пратки за скандинавските страни

От „Български пощи” информират, че пощенските оператори в Швеция, Норвегия и Дания са уведомили, че във връзка с отменените стотици полети през времето на стачните действия на пилотите от скандинавската авиокомпания САС,  се очакват забавяния в обработката и доставката на всички пратки за тези страни. Прочети още »

Нови пожари в Перник и Радомир

Три пожара с материални щети са гасени от огнеборците в Перник и Радомир. На 30 април бил подаден сигнал за горящ апартамент в пернишкия кв. „Димова махала“. Три противопожарни автомобила се насочили към местопроизшествието. Огънят е локализиран, но са унищожени бяла, черна и компютърна техника, мебели и опушени стени. Причината е късо ел. съединение. Няма пострадали хора. Отново на 30 ... Прочети още »

Съд за трима, прекрачили закона

Трима се изправят пред правосъдието за различни извършени от тях престъпления. 23-годишен ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици. На 24 април тази година, в Перник бил проверен „Опел Астра“, управляван от 23-годишният Т.И. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Привлечен е като обвиняем и работата продължава. Радомирец се изправя пред ... Прочети още »