Месечен архив: май 2019

Общинските съветници от БСП – Перник: Оставката на Румяна Гьорева е всичко друго, но не и личен морален акт

Позиция на групата общински съветници на БСП и коалиция в Общински съвет – Перник Решението на Административен съд – Перник за отстраняването на зам.-председателя на ОбС и председател на групата съветници на ГЕРБ Румяна Гьорева  от ОбС – Перник, след скандала с опита за присвояване на половината от сградата на филиала на общинската детска градина  „Пролет”и превръщането й в частна, ... Прочети още »

Над 660 участници ще се изявят на ХХІI Национален детско – юношески фестивал „Чичо Стоян” в село Дивотино

Над 600 участници ще участват в ХХІI Национален детско – юношески фестивал „Чичо Стоян”, който ще се проведе на 1-ви юни в  пернишкото село Дивотино, който ще се проведе на открита сцена пред едноименното читалище . Официалното откриване от 10:30 часа.  Фестивалът има своята тридесет и три  годишна история. Време,  през което се радва на интересни участници и е създавал  ... Прочети още »

Наложените санкции по ПРСР остават за сметка на нарушителите

  Методика за определяне на санкциите след плащане по проекти по ПРСР 2007 – 2013г. е част от процедурата за мотивиране при налагане на санкции за извършени нарушения от страна на бенефициентите, но не и основание. Основанието за налагане на санкции е нарушение на договорни и нормативни задължения и произтича пряко от прилагането на Регламент 1306/2013 на ЕС. В тази ... Прочети още »

Личните лекари ще специализират още четири години

Промяната в Закона за лечебните заведения, според която общопрактикуващите лекари, работещи като титуляри на практики или в групови практики, които не са успели до този момент да придобият такава специалност, ще могат да я придобият в следващите четири години, вече е обнародвана в Държавен вестник и влиза в сила от 4 юни 2019 г. Според досега действащата наредба, практиките на ... Прочети още »

ЮЗДП организира среща с всички дърводобивни фирми, за да бъде обсъдена новата нормативна уредба

 Ръководството на Югозападното държавно предприятие организира днес, от 10.00 часа, в заседателната зала в  Благоевград, поредна работна среща с дърводобивни фирми, извършващи дейност на територията на предприятието. Срещата е във връзка с промяна на действащата нормативна уредба, която регламентира условията и реда за възлагане на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост и за ползването на дървесина и ... Прочети още »

17-то областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Перник

Под патронажа на областния управител Ирена Соколова се проведе ХVII-ото Областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. В надпреварата, включваща два етапа – теоретичен и демонстративен, се включиха 3 отбора. Учениците демонстрираха уменията и реакциите си за действие в обособени центрове за земетресение, център производствени аварии, който включва – химическа, биологична и радиационна защита, индивидуални средства за ... Прочети още »

Д-р Гайдарова спечели конкурса за управление на Профилакториума

На днешното заседание на пернишкия минипарламент съветниците утвърдиха предложеното от комисията гласуване за избор на титулярен управител на Профилакториума след проведения конкурс. На него единственият кандидат е досегашната временно изпълняващ длъжността д-р Росица Гайдарова. Прието бе и предложението за месечното й възнаграждение, което ще е 400 на сто от отчетната среднамесечна брутна заплата в здравното заведение, но не повече от ... Прочети още »

Тежка сесия с рекордните 59 докладни измори пернишките съветници

Една от най-тежките сесии проведоха днес пернишките местни минипарламентаристи. Точките вд дневния ред бяха 59, голяма част от тях бяха свързани с разпореждане с общинско имущество и градоустрайствени решения. Съветниците приеха и годишният план на дейностите, свързани с подкрепа на личностното развитие на децата и учениците от общината. Гласувана бе и корекция на поименния списък на капиталовите разходи на общината ... Прочети още »

Две бързи производства срещу пияни шофьори

Две бързи производства са започнати вчера в Перник. С 1, 81 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобил марка „Форд Фокус“ 43-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на пътен възел „Драгичево” в сряда. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска мярка. В село Рударци пътни полицаи проверили „Фиат Уно“, шофиран от 44-годишен жител на ... Прочети още »

Кърпят пътя до гробищния парк за Черешова задушница

Ремонтните дейности ще бъдат извършени до предстоящата  Черешова задуница,съобщи кметът Вяра Церовска на вчерашното редовно заседание на ОбС Перник. Стойността на ремонта е 5 061 лева. В непосредствена близост до пътя работят фирми, които с товарни автомобили с непочистени от кал гуми замърсяват околната среда, уточни градоначалникът и допълни, че служители от отдел „Общински инспекторат“ при установени нарушения са съставяли ... Прочети още »