Страната

От 30 октомври стартира прием по de minimis за реализация на българско говеждо месо

 От 30 октомври до 25 ноември 2020 г. се отваря прием по схемата de minimis на животновъди за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи в сектор „Говеждо месо“. Бюджетът на помощта е 1,5 млн. лева.  Средствата ще бъдат изплатени до 13 декември.  Финансовата подкрепа има за цел да подпомогне родните производители да реализират отгледаните от тях говеда ... Прочети още »

Корнелия Нинова е приета във ВМА след положителен тест за COVID-19

Председателят на БСП – Корнелия Нинова, е приета във ВМА след положителен тест за COVID-19, съобщават от „Позитано“. В социалните мрежи Нинова написа, че е приета за лечение, но се чувства добре. „Имам положителен тест за COVID-19. Днес ме приеха за лечение във ВМА. Добре съм. Благодаря за загрижеността на всички, които ми звъните и пишете. Извинете ме, че в ... Прочети още »

KЗK paзpeши нa „Eвpoxoлд“ дa ĸyпи ЧEЗ в Бългapия

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) вчера paзpeши нa „Eвpoxoлд Бългapия“  дa пpидoбиe ĸoнтpoл въpxy дъщepнитe дpyжecтвa нa ЧEЗ Гpyп в Бългapия. Hoвинaтa дойде, cлeд ĸaтo пpeди гoдинa peгyлaтopът cпpя cдeлĸaтa мeждy двeтe ĸoмпaнии, a тази година, през лятото, Aдминиcтpaтивният cъд нa Coфия oблacт oтмeни peшeниeтo мy. Πpидoбивaнeтo щe ce cлyчи чpeз cпeциaлнo cъздaдeнaтa Еаѕtеrn Еurореаn Еlесtrіс Соmраnу В.V. (ЕЕЕC), ... Прочети още »

Средната пенсия ще се повиши до 489 лeва през 2021 година

  Правителството одобри законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2021 г. С проекта се предлага от 1 януари 2021 г. увеличаване на минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст от 250 лв. на 300 лв. От 1 януари 2021 г. се увеличава и максималният размер на получаваните една или повече пенсии от 1200 лв. на ... Прочети още »

Служители, които са ангажирани с COVID-19, ще получат увеличение на заплатите

Министерският съвет одобри допълнителни разходи за 2020г. по бюджета на Министерството на външните работи в размер на 1 500 000 лв. и по бюджета на Министерството на културата в размер на 102 825 лв. С промените заплатите на служителите в Министерството на външните работи в задгранични представителства и в Националния институт за недвижимо културно наследство могат да бъдат увеличени с ... Прочети още »

Гала, от “На кафе” е с положителна проба за COVID-19

Водещата на предаването „На кафе” по Нова телевизия е развила симптомите на коронавирусната зараза за 3 часа. Водещата на предаването „На кафе” Гала по Нова телевизия, е дала положителен резултат на теста за COVID-19. Тя е диагностицирана, след като в понеделник сутринта се почувствала зле по време на предаването.  „Този вирус ме изненада по начина, по който ме връхлетя. Буквално ... Прочети още »

ДФ „Земеделие“ стартира приема заявления по COVID 3

 От 26 октомври до 13 ноември 2020 г. се отваря прием на заявления за подпомагане по подмярка 21.3 „Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия и признати групи и организации на производители COVID 3“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Кандидатстването е със заявление в Областните дирекции на ДФ „Земеделие“ по местонахождение на предприятието или по ... Прочети още »

ЮЗДП възстанови 3 нови баража край село Стоб, на територията на „ДГС Рилски манастир”

Приключи основният ремонт на 3 баража в землището на кочериновското село Стоб, в горски територии на „ДГС Рилски манастир”. Това е поредният проект с изцяло обществена полза, насочен към възстановяване на технико-укрепителни съоръжения в поройни водосбори, който се финансира със средства от фонд „Инвестиции в горите” на Югозападното държавно предприятие. ? И трите баража са построени преди повече от 50-60 ... Прочети още »

Ще спаси ли един онколог човечеството от COVID-19

Угур Шахин (55) пристига в Германия, когато е само на четири години. Родителите му емигрират от Турция, за да работят като „гастарбайтери“ във фабрика на „Форд“ в Кьолн, федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Угур учи медицина, докторантура и през 2008 г. основава, заедно с приятели, компанията „Бионтех“ , на който той е главен изпълнителен директор оттогава. Кариерата му е на предприемач, ... Прочети още »

Днес е Димитровден!

Православната църква празнува на 26 октомври Димитровден. Според народните представи от Димитровден започва зимата, народна поговорка гласи: „Георги носи лято, Димитър – зима“. Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на Св. Георги. Той язди на червен кон, а от дългата му бяла брада се изсипват първите снежинки – „Дойде ли Димитър, идва ... Прочети още »