Страната

От 0 ч. до 5 ч. тази нощ ще бъде ограничено движението в участък от АМ „Хемус“ в посока София

  През нощта, от 0 ч. до 5 ч., ще бъде ограничено движението между 35-ти и 30-ти км на АМ „Хемус“ в посока София за калибриране на осветителната система на тунел „Витиня“. Трафикът ще се пренасочва по обходен маршрут – от пътна връзка при 35-ти км по първокласен път I-I Ботевград – София до пътна връзка „Витинска река“ при 30-ти км, ... Прочети още »

Нов вид фалшиви съобщения от името на „Български пощи“се появиха отново

Има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на „Български пощи“, информираха от държавното дружество.  В тях се информира „получателят на пратка“, че е заявен грешен адрес на доставка и за да се коригира адреса, клиентът трябва да заплати определена сума. „Български пощи“ ЕАД отново обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не ... Прочети още »

За два часа днес се спира движението на пътя Калотина – Драгоман

    Днес – 13 април, от 13 ч. до 15 ч., се спира движението в двете посоки по пътя Калотина – Драгоман, в участъка от 9-ти до 10-ти км. Трафикът се ограничава за извършване на взривни работи при 9-ти км във връзка с модернизацията на трасето от км 1+000 до км 15+500, част от бъдещата автомагистрала „Европа“.   За леките ... Прочети още »

От 0 ч. до 5 ч. тази нощ ще бъде ограничено движението на АМ „Хемус“ в посока София

 През нощта, от 0 ч. до 5 ч., ще бъде ограничено движението между 35-ти и 30-ти км на АМ „Хемус“ в посока София за калибриране на осветителната система на тунел „Витиня“. Трафикът ще се пренасочва по обходен маршрут – от пътна връзка при 35-ти км по първокласен път Ботевград – София до пътна връзка „Витинска река“ при 30-ти км, където ... Прочети още »

533 платформи за щъркелови гнезда монтира ЧЕЗ в рамките на проект за защита на птиците

ЧЕЗ Разпределение монтира общо 533 платформи за щъркелови гнезда в Западна България, за да осигури безопасно гнездене на птиците. Кампанията през този сезон приключи с идването на пролетта и завръщането на щъркелите в страната, когато е и времето,  в което приключва разрешителният период за обезопасителни дейности. Монтирането на платформи е една от дейностите по проекта „Живот за птиците“, в рамките ... Прочети още »

От днес трафикът по АМ „Тракия“ ще е двупосочно в обновеното платно за Бургас

 От днес- 12 април, движението от 5-ти до 9-ти км на АМ „Тракия“ ще се осъществява двупосочно в ремонтираното платно за Бургас. Преминаването в платното за София се ограничава за ремонт на настилката в около 200-метров участък при 7-ми км. В отсечката ще бъде подменен износващият асфалтов пласт.   Аварийните ремонтни дейности бяха предприети, след като на 8-ми април при пътен ... Прочети още »

Започна прием по държавната помощ за родословна книга и селекция на животните

 От 8 април до 5 май 2021 г. Държавен фонд „Земеделие” ще приема документи по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне на продуктивността и генетичните качества на животните”.  Помощта е насочена към регистрирани земеделски стопани, занимаващи се с животновъдство. Предоставя се за подпомагане на селекционните дейности в животновъдния сектор под формата на субсидирани ... Прочети още »

Шест общински лидери на БСП поискаха оставката на Нинова в отворено писмо

„Ръководството на партията не подкрепи президента, който БСП издигна, който е с най-висок рейтинг и олицеторява всички надежди на българските граждани за промяна. По този начин ние допуснахме българските граждани да ни разглеждат не като алтернатива и носител на промяна, а като част от статуквото.“ Това пишат в отворено писмо шест общински лидери на БСП от благоевградския регион. Ето го ... Прочети още »

Приеха план за предотвратяване на разпространението на Африканска чума по свинете

 Министерският съвет одобри План за предотвратяване на разпространението на заболяването Африканска чума по свинете в България за периода 2021 – 2023 година. Заложените в Плана мерки са продължение на пакета от дейности, прилагани през 2020 г. Те са основани на пет важни стълба: засилен граничен контрол на движението на живи животни и личен багаж на пътниците, пристигащи на територията на ... Прочети още »

10 фирми се конкурират за строителството на 16,5 км от АМ „Европа“

10 са отворените офертите  в обществена поръчка за строителството на последния 16,5-километров участък от АМ „Европа“ между Сливница и връзката със Северната скоростна тангента.  Изграждането на трасето на АМ „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е разделено на три части. Строителството на първите два участъка – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман и от Драгоман до Сливница, включва модернизация ... Прочети още »