Страната

Петър Кънев: Пада акцизът върху някои от горивата, скача върху цигарите

Предстои да бъде прието вдигане на прага за регистрация по ДДС, но от 1 януари 2023 година. Акцизът върху някои от горивата ще се премахне – за пропан бутан, метан за колите. Ще се намали ДДС от 20% на 9% на някои от горивата. На коалиционен съвет ще се разгледа идеята за пенсиите – от 1 юли да се продължи ... Прочети още »

Вижте какво време ни очаква през тази седмица!

Времето ще остане нестабилно в понеделник. Повече облаци и следобедни валежи ще има в планините и в Източна България. Дневните температури ще са без резки промени, благодарение на топъл въздух, който ще продължи да нахлува от запад. Вторник се очертава да е слънчев и особено топъл ден с температури над 30 градуса в западните части на Дунавската равнина. Около средата ... Прочети още »

Астор си отиде от този свят

От този свят си е отишъл Астор, съобщиха негови близки. Легендарният илюзионист трябваше да навърши през ноември 79 години. Антраник Арабаджиян, както е името на Астор, е роден в Шумен.  Той е единственият илюзионист в Европа, който е награден със „Златният Оскар“ от Международното братство на маговете през 1981 г. Също така е собственик на магичен театър „Астор“, където се ... Прочети още »

Мощен купон с фолк певицата Бони вдигнаха Гущерови, а поводът е раждането на третото им дете.

Почти две седмици след щастливото събитие, което по традиция се случи под секрет, миналата вечер двойката събра близките си в столично заведение, за да ги почерпи за раждането на втория им син. Полът на бебе №3 не бе известен до снощи, но бе издаден от Бони. Изпълнителката на „Сватба“ даже влезе в ролята на вестоносец и обяви и името на ... Прочети още »

С 10 лева по-ниска ще е цената на годишната винетка догодина, въвежда се тол такса за втори клас пътища

Правителството предлага за обществено обсъждане промени в Тарифата за таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа. Те предвиждат с10 лева по-ниска да е цената на годишната винетка от 1 януари догодина. Вместо 97 лева шофьорите ще заплащат 87 лева, предвижда предвиждат промените в  новите такси за републиканската пътна мрежа, публикуван за обществено обсъждане. Ще се ... Прочети още »

Започва ремонтът на обходния път през Витиня, на АМ „Хемус“ в следващите месеци  ще се ремонтират 4 виадукта

 Започва ремонтът на 17,5 км от обходния път през Витиня. Текущите дейности на пътя Ботевград – София, които ще бъдат изпълнени, са в участъка от кръстовището на път I-1 с път II-17 до местността „Витиня“. Трасето е в много лошо състояние, а в момента по него преминава тежкотоварният трафик заради ремонта на тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ и на ... Прочети още »

Няма скрито покрито: Антон Хекимян не се разделя с манeкена красавец

Антон Хекимян не се разделя с манекена Тунджай Мустафа. Вече трета година шефът на новините на Би Ти Ви прекарва всяка свободна минута с хубавия модел и вече се шушука, че двамата може да са заживели заедно, съобщава столичен вестник. Журналистът не крие близостта си с младежа, редовно се появява на публични места в неговата компания, води го със себе ... Прочети още »

ЮЗДП изгражда водоеми в планината, които да осигуряват вода при пожари

Югозападното държавно предприятие продължава работата по изграждане на водоеми високо в планината. От днес в помощ при гасенето на горски пожари голяма роля ще има и новооткритото съоръжение в района на село Горна Брезница.    След изграждането на водоем в землището на кресненското село Влахи, от днес функционира още едно съоръжение- край село Горна Брезница. Водоемът е в местността „Ивишник“ ... Прочети още »

Дамян Дамянов, ЮЗДП: Не е вярно, че във вододайната зона на селата Горно Дряново и Лещен се извършва незаконна сеч

 „Не е вярно, че във вододайната зона на селата Горно Дряново и Лещен се извършва незаконна сеч“. Това заяви в ефира на bTV директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов и припомни, че заместник-министър Стефан Бурджев е посетил района в края на месец март 2022 г. и  е видял, че сечта там е била забранена. Той обясни, че повредите върху 2/3 от ... Прочети още »

Социалният министър обеща приятна изненада за пенсионерите

Приятна изненада за пенсионерите обеща министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков. Пред журналисти той заяви, че ще има действия за адекватността на пенсиите. „Пенсионерите могат да очакват, че тези 60 лв., които получават до момента, ще бъдат вкарани в пенсиите по някакъв начин. Ще бъде предвидена актуализация, която да покрие и тазгодишната инфлация“, каза министърът. „Моят вариант е ... Прочети още »