Страната

От утре се забранява преминаването на МПС с тегло над 12 т по пътя Обзор – Слънчев бряг

 От утре – 21 октомври, ще бъде забранено преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т по пътя Обзор – Слънчев бряг, поради извършване на ремонтни дейности на водосток при 185-ти км. Тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“. Предвижда се ремонтът да приключи най-късно до 30 ноември. Прочети още »

ДФЗ преведе първите 19 милиона лева на животновъдите за Кампания 2019

 ДФ „Земеделие“ преведе първия транш от 19 193 877 лева на  4461 животновъди, заявили Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1). Ставката за плащането на едно допустимо за подпомагане животно за първия транш по тази схема, е определена със Заповед на № РД 09-947 от 09.10.2019 г. на министъра на земеделието и храните, както следва: * ... Прочети още »

Вдигат заплатите на здравните инспектори

С десет процента ще се увеличават заплатите на работещите в Регионалните здравни инспекции от следващата година. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той припомни, че през миналата година заплатите на служителите в здравните инспекции също са били увеличени. Министър Ананиев  посочи, че здравното  министерство провежда трайна политика по отношение на регионалните инспекции.  „Нашите РЗИ на територията на съответния регион ... Прочети още »

Състоянието на Стефан Данаилов остава все още критично

Критично остава състоянието на филмовата легенда Стефан Данаилов. В сряда лекарите във военно-медицинска академия го поставиха  в изкуствена кома, съобщи НОВА ТВ. Доведеният син на Данаилов поясни за НОВА,  че на актьора му е направена пункция на белия дроб. „Имаше затруднено дишане и се наложи апаратно дишане. Лекарите решиха да го поставят в медикаментозна кома. Иначе си беше в съзнание“, ... Прочети още »

ЧЕЗ Електро подпомогна изграждането на детска площадка

В Благоевград, бе открита нова детска площадка, изградена от Община Благоевград с финансовата подкрепа на„ЧЕЗ Електро България“ АД. Дружеството инвестира спестените от печат на хартиени фактури средства в значими социални и еко проекти. Детската площадка в Благоевград е заключителната част от кампанията „Моята електронна фактура помага“ за 2019 г., която популяризира екологичните и социални ползи от използването на съвременния начин ... Прочети още »

Три фирми са кандидати за изграждане на Националната детска болница

Три оферти постъпиха в рамките на крайния срок за подаване на предложения по обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“. Трите оферти бяха публично отворени днес в Министерството на здравеопазването от комисия, назначена със заповед на министъра на здравеопазването. Комисията има срок до 40 работни дни, ... Прочети още »

Стефан Данаилов се намира в изкуствена кома, лекарите от ВМА се борят за живота му

Стефан Данаилов е в кома и лекарите във Военномедицинска академия се борят за живота му. Това се е наложило заради затруднения в дишането Емблематичният актьор бе настанен по спешност в реанимация в началото на октомври след усложнено дишане и му бе направена пункция за изваждане на вода от белите дробове. Легендата на българското кино и театър бе приет в лечебното ... Прочети още »

Днес шофьорите да карат с повишено внимание в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в посока Бургас

Днес – 16 октомври, от 10,00 ч. до 15,30 ч. се ограничава движението в активната лента в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в посока Бургас поради ремонт на  пожаро-известителната система и светофарната уредба. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента. Агенция „Пътна инфраструктура“ съветва шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, както и да спазват правилата за ... Прочети още »

ЮЗДП подкрепи осмия Фестивал на кестена

  За поредна година Югозападното държавно предприятие подпомогна, превърналия се вече в традиционен Фестивал на кестена, организиран от Дирекцията на Природен парк „Беласица“.Съгласно споразумение за сътрудничество от 2016 г. само за настоящата година на парка са предоставени над 10 000 лева. Средствата са за изпълнението на различни дейности, като провеждане на празника на кестена, изработване на задание за изграждане на архитектурни ... Прочети още »

Възложителите по обществени поръчки могат да получават достъп до системата за „Електронни удостоверения“

От началото на месец октомври, тази година,  възложителите по обществени поръчки и бенефициентите на безвъзмездна помощ вече могат да получат достъп до системата за „Електронни удостоверения“ и сами да създават необходимите им удостоверения за наличие/липса на нарушения на трудовото законодателство. Това стана възможно, след като Изпълнителна агенция  „Главна инспекция по труда” приключи надграждането на Системата за електронни удостоверения. Това информираха ... Прочети още »