Страната

Иновативен фото-регистър повишава контрола върху дърводобива в ЮЗДП

 От началото на тази седмица започва тестването на нов софтуер за отчетност при транспортирането на дървесина в горите, стопанисвани от Югозападното държавно предприятие. Целта на фото-регистъра е превенция и предотвратяване на некоректната оценка и неправилно отразяване на количествата транспортирана дървесина. Основните функции на системата са фото-регистрация на превозните средства при издаване на превозен билет за транспорт на дървесина, бързи справки ... Прочети още »

Животновъдите получават втори транш от 14,4 милиона лева

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” утвърди общ финансов ресурс до 14 428 962 лв. за изплащане на втори транш по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързани с производството (ПНДЖ1) за Кампания 2020 г.  През октомври миналата година ДФ „Земеделие“ преведе първия транш от  17 474 467 лева на 4104 животновъди , заявили Схемата за преходна национална помощ за ... Прочети още »

Румен Петков: Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, два месеца се чуди как да ни вика да ни пита за Ангел Джамбазки

Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, която се ръководи от Бойко Борисов, защото прикрива престъпленията на Борисов, на Джамабазки, престъпления и сигнали, които аз съм пратил. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Именно случаят с евродепутата Ангел Джамбазки и сигнал срещу него за груба хулиганска проява, която застраши живота и здравето на десетки граждани, подаден ... Прочети още »

ПП АБВ ще сигнализира здравното министерство и прокуратурата за неспазване на мерките срещу COVID-19 отстрана на премиера

ПП АБВ ще сигнализира здравното министерство и прокуратурата за неспазване на мерките срещу COVID-19 отстрана на премиера – физическа дистанция и защитни маски. Това съобщи пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и посочи като пример снимки на Бойко Борисов от личната му фейсбук страница, където той е в непосредствена близост до свои симпатизанти в страната, събрани за групово ... Прочети още »

ДФ”Земеделие” разпредели 70 милиона лева за хуманно отношение към свине и птици

 През 2021 г. общо 70 млн. лв. ще получат свиневъдите и птицевъдите по схемите за хуманно отношение, реши на свое заседание Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“.  Одобреният финансов ресурс се разпределя по 35 млн. лв. за всяка от двете схеми – „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците“ и „Помощ за реализирането на доброволно ... Прочети още »

Румен Петков изисква от СГП имената на прокурорите, водили и приключили разследването за снимките от спалнята на премиера

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се обърна към Софийската градска прокуратура с настояване по ЗДОИ  да му бъдат предоставени имената на прокурорите, провели и прекратили разследването по случая със снимките и видеозаписите на Бойко Борисов от правителствената резиденция в Бояна. Аргументът е високата степен на обществен интерес. В писмото си до СГП Петков изисква също имената и професионалната квалификация ... Прочети още »

Производители на плодове и зеленчуци подават заявки за плащане

  До 15 февруари 2021 г. организациите на производители на плодове и зеленчуци, сключили договори за финансово подпомагане и изпълняващи одобрени оперативни програми, могат да подадат заявки за окончателно плащане в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ по място на регистрация. Необходимо е бенефициентите по схемата да приложат и документи, доказващи извършените разходи и дейности, в съответствие с Приложение № 10в ... Прочети още »

От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната

Със Заповед № РД-01-20/15.01.2021 г., издадена от министъра на здравеопазването, от 16.01.2021 г. се разрешава присъственото провеждане на следните дейности в училищното образование:– приравнителни изпити при преместване на ученик;– изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25 % отсъствия по даден предмет и няма възможност /при невъзможност/ да се оформи срочна оценка, или за ученик в индивидуална ... Прочети още »

Достъп до широколентов интернет ще бъде осигурен в селските райони със средства по ПРСР

Широколентов интернет ще може да бъде изграден в селските райони в максималния му обхват, след като на правителственото заседание в сряда бяха осигурени 42 млн. евро за целта. Сумата е част от общо 70 млн. евро, които се прехвърлят между различни мерки по Програмата за развитие на селските райони (2014 – 2020 г.). Министерският съвет одобри десето изменение на Програмата, ... Прочети още »

Ясна е датата за парламентарните избори- 4 април

Президентът на Републиката Румен Радев вчера подписа указ, с който насрочи парламентарните избори. Те ще се проведат на 4 април. Това съобщи президентът в специално обръщение към нацията. „Събитията от миналата година ясно показаха, че хората очакват промяна, която да върне страната в руслото на демокрацията”, заяви президентът. В изявлението си Румен Радев подчерта, че изборите придобиват съдбовно значение. Според ... Прочети още »