Страната

При донорска ситуация и съвместимост с пациент от листата на чакащите, ще продължим с белодробните трансплантации у нас, заяви министър Ананиев

При донорска ситуация и съвместимост с пациент от листата на чакащите, ще продължим, съвместно с екипа на УБ “Лозенец” и специалистите от болницата в Хановер, с белодробните трансплантации. Успоредно с това продължаваме работата по изграждане на капацитет чрез обучението на наши специалисти за извършване на белодробна трансплантация. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев от парламентарната трибуна. Ананиев посочи, че ... Прочети още »

Министър Ананиев назначи проверка в три софийски болници

Заради случая с починалото 3-годишно дете министър Ананиев назначи спешна проверка в болниците „Проф. Иван Митев“, „Лозенец“ и „Пирогов“. Трите лечебни заведения, имащи отношение към случая, ще бъдат проверени до сряда- 20 ноември. „Очаквам до сряда да видя доклада от проверката и ако наистина се установи нарушение, можете да бъдете сигурни, че ще има наказани“, беше категоричен в изявление пред ... Прочети още »

Днес шофьорите да карат внимателно в посока Бургас между 18-ти и 20-ти километър на АМ „Тракия“

 Днес – 17 ноември, от 8 ч. до 17 ч., движението по АМ „Тракия“ между 18-ти и 20-ти км, в посока Бургас, ще се осъществява в една лента. Поради ремонтни дейности на пътната настилка преминаването по изпреварващата лента ще бъде ограничено, а трафикът ще се пренасочва в активната.  Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като ... Прочети още »

Годжи счупи ръка при падане

50-годишният Георги Милчев-Годжи се показа със счупена ръка в едно от последните издания на шоуто на Слави Трифонов по новата му телевизия. Музикантът не пожела да отговори какво се е случило с дясната му ръка, въпреки директния въпрос на шефа му и бързо-бързо напусна мястото си в „Ку-ку бенд”. Преди това пък той се криеше пред йоника, като нарочно държаше ... Прочети още »

Кои българи ще взимат по-ниски пенсии с парите от частните фондове?

За някои пенсионери сумата, изплащана от частния и държавния фонд ще бъде по-малка, отколкото, ако получават пенсия само от НОИ. „Според мен това е много мотивиращо за тези, които работят честно. То ще се случи на онези, които са работили в сивия сектор или нарочно са плащали социални осигуровки на много ниски нива. От първата партида, които са предимно жени ... Прочети още »

Агресивна интернет измама завлича хора в цялата страна със стоков кредит

Десетки сигнали от цялата страна за поредната измамна схема за теглене на кредит показа репортаж в рубриката „На твоя страна“ по Нова тв. Жертвите са атакувани по телефона с обещанието, че ще получат подарък масаж по препоръка уж на приятел.  Правят ти маска, а накрая си тръгваш с подписани документи за хиляди левове кредит, става ясно от репортажа. Жена отива ... Прочети още »

Валежите спират в почивните дни

„Днес преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, но следобед температурите ще се повишат до 16-21 градуса. Валежи няма да има. В планините вчера дъждът премина в сняг и вече има тънка покривка и по високите части е заледено. Днес предимно слънчево време, а през почивните дни – още по-хубаво време в планините. В равнинната част на страната очакваме ... Прочети още »

„Две пенсии“ са по-малко от една, твърдят от КТ”Подкрепа”

Частните фондове не са създадени за това хората да получават по-високи пенсии, категорична е Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“. Наложително е преизчисляването на пенсиите, смятат от КТ „Подкрепа“. Това заяви категорично в ефира на БТВ Ваня Григорова, икономическият съветник на синдиката. Според експерти от НОИ обаче държавата няма възможност да направи това. По думите на Григорова,  „две пенсии“ са по-малко ... Прочети още »

Днес да почерят…

 Днес  Православната църква почита паметта на Св. Филип, който е един от дванадесетте апостоли на Христос. Той бил роден край Галилейско море, в град Витсаида („град на риболовците”). Оттам били и други двама апостоли – Петър и Андрей. Още от малък Филип изучавал Свещеното писание и след възкръсването на Христос тръгнал да проповядва Божието слово в земите на Сирия и ... Прочети още »

Годишният план за ползване на дървесина за 2020 година представи ЮЗДП пред бизнеса

  Годишният план за ползване на дървесина в Югозападното държавно предприятие през 2020 г. е 1 111 000 кубически метра. От тях близо 700 000 кубика са от редовни обекти, като 375 000 куб. метра са иглолистни гори, а 310 000 куб. метра – широколистни. Очакванията са в края на тази година около 420 000 кубика дървесина да е от преходни ... Прочети още »