Страната

Гражданите на и над 65 години могат да се ваксинират безплатно срещу сезонния грип!

Всеки български гражданин, навършил 65 години, може да получи безплатно противогрипна ваксина при своя общопрактикуващ лекар. За целта, по линия на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип, в България вече са доставени 230 хил. ваксини. В момента се извършва паралелно снабдяване с ваксини на лични лекари в цялата страна. До петък, 22 октомври, всички ОПЛ, подали заявки за ... Прочети още »

Днес движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в посока София ще е в една лента!

Днес– 21 октомври, от 9:30 ч. до 15 ч. движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, в посока Бургас, ще е в една лента. За изпълнение на ремонтно-възстановителни работи по осветителната система на съоръжението ще бъде ограничено преминаването по активната лента на тръбата. Трафикът ще е в изпреварващата. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост. Прочети още »

Спират временно днес движението по пътя Калотина – Драгоман

Днес – 21 октомври, от 13 ч. до 19 ч., се спира движението в двете посоки по път I-8 Калотина – Драгоман, в участъка от 9-ти до 10-ти км. Трафикът се ограничава за извършване на взривни работи при 9-ти км във връзка с модернизацията на трасето от км 1+000 до км 15+500, част от бъдещата автомагистрала „Европа“. За леките автомобили ... Прочети още »

Одобриха допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г. в размер на 19 300 000 лв. Одобряването на допълнителни разходи и трансфери се налага поради удължения срок на извънредната епидемична обстановка до 30 ноември 2021 г. и необходимостта, на основание чл. 15a от Закона за мерките и действията по ... Прочети още »

Днес движението в тунел „Траянови врата на АМ „Тракия“ в посока Бургас ще е в една лента!

Днес – 20 октомври, от 9:30 ч. до 15 ч. движението в тунел „Траянови врата на АМ „Тракия“, в посока Бургас, ще е в една лента. За изпълнение на ремонтно-възстановителни работи по осветителната система на съоръжението ще бъде ограничено преминаването по активната лента на тръбата. Трафикът ще е в изпреварващата. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена ... Прочети още »

Осигуряват 100 милиона лева допълнително по бюджета на МРРБ

 Правителството одобри допълнителни разходи от 100 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2021 г., които са осигурени с актуализацията на държавния бюджет, приета от 46-то Народно събрание. Средствата ще се използват за изплащане на дейности по подготовка за зимно поддържане и дейности по зимно поддържане на републиканските пътища. Допълнителният финансов ресурс е осигурен по ... Прочети още »

През нощта във вторник и сряда ще бъде ограничено движението по АМ „Хемус“

От 0 ч. до 4 ч. през нощта на 19-ти и 20-ти октомври /вторник и сряда/ ще бъде ограничено движението в двете посоки от 30-ти до 47-ми км на АМ „Хемус“ поради обособяване на напречни връзки между двете тръби на тунел „Ечемишка“. За да не се затруднява трафикът, предвидените дейности в съоръжението ще се извършват през нощта, като движението ще ... Прочети още »

Близо 34 милиона лева са утвърдени за първи транш по преходните помощи за говеда, овце-майки и кози майки

 Общ финансов ресурс в размер на близо 34 млн. лева (33 871 690 лв.) утвърди Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ за първи транш на Преходна национална помощ за говеда (ПНДЖ1), необвързана с производството и за Преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3) за 2021 г.  От утвърдения бюджет над 18,9 млн. лева (18 917 972 лв.) са разпределени ... Прочети още »

Главният държавен инспектор предлага алтернативни предложения за нови противоепидемични мерки

Главният държавен здравен инспектор (ГДЗИ), доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев, е изготвил доклад до министъра на здравеопазването, в който предлага да бъдат определени допълнителни противоепидемични мерки заради нарасналия брой на заразените с COVID-19 лица и повишения брой на заети легла в болниците. В доклада са обосновани две алтернативни предложения за противоепидемични мерки: 1. Достъпът до редица дейности  и обекти с обществено ... Прочети още »

С общо 6 милиона лева се увеличава бюджетът на помощите за хуманно отношение към свине и птици

 Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ увеличи с общо 6 млн. лв. финансовия ресурс за 2021 г. по схемите „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете“ и „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците“. С допълнително гласуваните средства бюджетът на всяка една от държавните помощи се увеличава с по 3 ... Прочети още »