Страната

Пуснаха движението в платното за София в ремонтирания участък от АМ „Тракия“

  Вчера, след 14 часа, е пуснато движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. С възстановяването на трафика  завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък  между Чирпан и Стара Загора. С ... Прочети още »

Пенсионерите ще получат добавка към пенсиите си за месец август

 2 080 000 пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месец август. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Това информираха от пресцентъра на Министерски съвет.  За изплащането на добавките за месец август правителството ще отпусне допълнителни 104 000 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са ... Прочети още »

Министър Кацаров разпореди РЗИ да поискат свикване на областните кризисни щабове

Със своя заповед, издадена на 22 юли, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разпорежда на директорите на регионалните здравни инспекции да уведомят съответните областни управители за приетия с Решение № 518 на Министерския съвет от 15 юли 2021 г. Национален оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2 и да поискат незабавно свикване на областните кризисни щабове. Директорите на РЗИ ... Прочети още »

Одобрени са допълнителни средства по бюджета на МЗ за 2021 г

 Министерският съвет прие Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни разходи и трансфери по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.  Това се налага, за да се осигури устойчивост на мярката за предоставяне на допълнителни възнаграждения на медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с изпълнение на дейностите, свързани с мерките за превенция и борба с COVID-19.  Осигуряването на ... Прочети още »

Горският стражар към „ДГС Симитли” Владимир Петров е подал молба за напускане

 Горският стражар Владимир Петров, участвал в незаконен лов на територията на „Държавно горско стопанство Симитли”, е  подал молба за напускане и още вчера е бил  освободен от заеманата длъжност. Това съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Благой Кишев. По думите му той е дългогодишен служител в стопанството, в което работи от 1984 г., като през всичките тези години ... Прочети още »

Днес пускат движението в платното за София от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора

  Днес,  22 юли, след 14 часа, се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. С възстановяването на трафика  завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък  между Чирпан и Стара ... Прочети още »

За два часа днес се спира движението от 9-ти до 10-ти км на пътя Калотина – Драгоман

  Днес, 22 юли, от 13 ч. до 15 ч., се спира движението в двете посоки по пътя  Калотина – Драгоман, в участъка от 9-ти до 10-ти км. Трафикът се ограничава поради обрушване и почистване на откоси при 9-ти км във връзка с модернизацията на трасето от км 1+000 до км 15+500, част от бъдещата автомагистрала „Европа“. За леките автомобили ... Прочети още »

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е задържан за бракониерство

На 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов, в землището на с. Полена, община Симитли, са задържани бракониери. При акцията на полицията, за която са уведомени „Държавно горско стопанство Симитли”, на чиято територия е установено нарушението, както и РДГ Благоевград, в единия от автомобилите е открит труп на дива свиня. Сред задържаните е бившият шеф на ... Прочети още »

Ива Митева бе избрана за председател на 45-то Народно събрание

Със 137 гласа днес депутатите избраха Ива Митева за председател на Народното събрание. Тя бе предложена от „Има такъв народ”. Против гласува 1, а 99 се въздържаха. Второто предложение беше от БСП  за Кристиан Вигенин. Той получи подкрепа от 35 народни представители. „Силен парламент означава прямо отношение към народа, постоянно търсене на отговорност в членовете на Министерския съвет, за да ... Прочети още »

Въвеждат нова матура за зрелостниците, изучаващи професия, обявиха от МОН

За първи път през следващата учебна година всички дванадесетокласници, които изучават професия, ще положат втори задължителен държавен изпит по теория за придобиване на професионална квалификация. Досега те можеха да избират дали да се явят на втора матура по общообразователен предмет или по професия. Изпитът ще бъде на 20 май 2022 г. Това предвижда проект на заповед, който е публикуван за ... Прочети още »