Перник и региона

Златните години на пернишкия театър са свързани с големия актьор Георги Русев

Пернишкият театър има дълга история. Театралната дейност в миньорското селище е започнала 10 години преди Перник да бъде обявен за град. Един от златните периоди на пернишкия театър „Боян Дановски“, е по времето, в което  директор е големият български актьор Георги Русев. Той е поставен начело на театъра в периода 1977-1990г. Първото, което прави Георги Русев като директор е да ... Прочети още »

Късо ел. съединение подпали къща

Техника и оборудване са унищожени при пожар в къща. Огънят лумнал вчера, около 18, 40 часа, на улица „Стара планина“ в областния център. Два екипа от РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Перник локализирали пламъците. Изгорели са бяла, черна и компютърна техника, както и част от обзавеждането. Причината е късо ел. съединение. Сградата като цяло е спасена. Няма ... Прочети още »

Радомирски дилъри на дрога отиват на съд

Двама отиват на съд за притежаване на наркотични вещества с цел разпространение. На 22 октомври миналата година, служители от Районното управление на полицията в Радомир и колегите им от полицейския участък в Земен са открили 130 стръка канабис в имот в земенското село Падине. Наркотикът бил разположен в специално помещение за сушене. В рамките на започнатото досъдебно производство са привлечени ... Прочети още »

133новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко за ден, сред тях има и деца

133новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 20.10.2021 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция, новозаразените са от всички общини на област Перник. Най-много са заболелите на възраст над 60 години- 41. Следват възрастовите групи: 40-49 г. – 30; 30-39 г. – 21;  50-59 г. – ... Прочети още »

Криминално проявен разби магазин и задигна бутилка водка, хванаха го!

 Преди три дни, във Второ РУ е подаден сигнал за кражба от денонощен магазин. Била открадната бутилка водка и извършено унищожаване и повреждане в обекта. В рамките на специализирана полицейска операция вчера е задържан 40-годишен перничанин, криминално проявен и осъждан. Наложена му е 24 часова полицейска мярка и съпричастността му към деянието се документира.  Работата по започнатото досъдебно производство продължава ... Прочети още »

Над 100 стръка канабис изкорениха полицаи в трънско село

 Акцията е проведена вчера, от служители на местното районно управление. В село Видрар полицаите открили нива с растения от рода на конопа. Изкоренени са 110 стръка с височина до 50 см. Собствениците на насажденията са в процес на установяване.  Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават съвместно с прокуратурата. Прочети още »

Пускат ремонтирания участък от пътя София-Перник, временно

  Ремонтираното платно на пътя Перник – София през Владая ще бъде пуснато за движение до края на днешния ден. Това стана ясно след разговор на областния управител д-р Симеон Василев с директора на областно пътно управление. Движението в ремонтираното платно от утре обаче ще се извършва двупосочно за няколко дни. Това е нужно заради ремонт на компрометираната настилка и ... Прочети още »

Община Перник изгради 3 нови социални центъра за възрастни и хора с увреждания

  Община Перник изгради 3 нови социални центъра за възрастни хора по проект „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в Община Перник“, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския фонд  за регионално развитие.  Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 1 ... Прочети още »

Реализирането на проект „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в Община Перник“ повиши значително качеството на социалните услуги

 Община Перник проведе онлайн заключителна пресконференция по проект № BG16RFOP001-5.002-0021 „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в Община Перник“, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския фонд  за регионално развитие.  В събитието онлайн се включиха Стефан Кръстев – замeстник-кмет на Община Перник, представители на фирмите ... Прочети още »

127 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко само за ден, има е дете!

127 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 19.10.2021 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, новозаразените са от всички общини на област Перник. Най-много са заболелите на възраст над 60 години- 35. Следват възрастовите групи: 50-59 г. – 26; 40-49 г. – 25; ... Прочети още »