Перник и региона

Въздухът в Радомир отговаря на законовите изисквания за качество

Общинският съвет в Радомир прие Програма за управление на качеството на атмосферния въздух на територията на община Радомир за периода 2019 – 2023 година, разработена съгласно Закон за чистотата на атмосферния въздух. Атмосферният въздух в община Радомир отговаря на изискванията на действащата нормативна уредба по отношение на основните замърсители на въздуха. Това се казва в заключение на изследване на качеството ... Прочети още »

Обемът на язовир „Студена” надхвърли 9 милиона кубика

По повод появилата се информация, че налягането в новия водопровод от Мало Бучино е по-високо от работното в мрежата и поради тази причина са се получили множество аварии, от  ръководството на „В и К” Перник информираха, че тя не е вярна. Екипите на дружеството отстраняват по 4-5 аварии средно на ден в район „Мошино”, като от последните два дни са ... Прочети още »

Общински съветници от БСП дариха предпазни средства на ДКЦ-1 в Перник

Общинските съветници от БСП дариха предпазни костюми и маски на ДКЦ – 1 Перник. Предпазните средства бяха предадени на управителя на дружеството д-р Евгени Михайлов. Д-р Михайлов благодари за помощта и добави, че тя е изключително навременна, защото екипът от лекари, работещ в лечебното заведение всеки ден приема своите пациенти, но до този момент не са получили предпазни средства. Ръководителят ... Прочети още »

И в Перник има вече един излекуван от COVID 19

Към днешна дата- 02.04. 2020 г няма новозаразени с COVID19 на територията на област Перник. Това информира директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Юри Торнев. Последният заразен к коронавирус е жител на град Брезник . Той е на средна възраст и наскоро се е прибрал от Търция и в момента се намира под карантина. „Мога да кажа, че първият заразен ... Прочети още »

РЗИ-Перник затегна превантивните мерки срещу разпространението на COVID19

Със заповед от директора на РЗИ – Перник д-р Юри Торнев се спира предлагането на неопаковани, прясно сготвени и готови за консумация храни  от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици и други тестени изделия. Със заповедта се преустановява ползването на кафе- автомати  и вендинг машини в търговската мрежа на територията на област Перник. Забраната ще действа ... Прочети още »

Пиян шофьор предизвика пътнотранспортно произшествие в Перник, няма ранени

  Инцидентът е станал вчера, около 20,00 ч. на пътя Перник – Радомир, в района на пътен възел „Марина бара“. Пътнотранспортното произшествие е между лек автомобил „Ленд Роувър“ и „Мерцедес“. Няма пострадали хора, нанесени са материални щети на автомобилите. При изпробване на шофьорите с техническо средство за алкохол са отчетени 1,52 промила в издишания въздух на 41-годишен мъж, управлявал ленд ... Прочети още »

Полицията задържа криминално проявен за семеен скандал и заплаха към родител

 Вчера, служители от Второ РУ задържали 26-годишен мъж, който предизвикал семеен скандал. След като престоял 24 часа в ареста, бил освободен и отново заплашил майка си, която подала нов сигнал в полицията. Повторно е задържан и е уведомена Районна прокуратура – Перник. Има данни че употребява алкохол и наркотични вещества.  Работата по изясняване на случая продължава. Прочети още »

Община Радомир пита МФ за пренасочване на 664 000 лева за неотложен ремонт на общински пътища и тротоари

При строги мерки за предпазване от коронавирус протече заседанието на Общински съвет – Радомир днес. На сесията, проведена в читалище “Напредък-1895” в града, съветниците преминаха през измерване на температурата, след което им бяха раздадени маски и ръкавици. Предписанията за провеждането й бяха дадени от РЗИ. Във връзка с противоепидемичните мерки, включващи осигуряване на дистанция, съветниците седяха през един ред и ... Прочети още »

„Български пощи” въведе изисквания при изплащането на пенсиите за месец април

Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април 2020 г.  в пощенските станции ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък). Графикът  за изплащане на пенсиите обхваща периода до 16 април. На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 ... Прочети още »

ЮЗДП има готовност да доставя храна и лекарства на възрастни хора в отдалечени райони

 Югозападното държавно предприятие, чрез териториалните си поделения, има готовност да подпомогне най-малките и отдалечени населени места в общините в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и части от Ловешка и Пазарджишка в борбата срещу коронавируса.  Това информираха от ръководството на държавното предприятие. Във връзка с обявеното извънредно положение и указания на Министерството на земеделието храните и горите относно мерките за защита ... Прочети още »