Перник и региона

Ремонтират улица в квартал „Тева“ в Перник

В ход са дейностите по ремонта на улица „Освобождение“ в квартал Тева. Към момента се монтира новият водопровод, който ще бъде изграден от кръстовището с бул. „Юрий Гагарин“ до „колелото“, в същият участък ще бъде напълно обновена и асфалтовата настилка. Оформят се и новите тротоари на улицата, като на места такива ще бъдат изградени за първи път. Основната пътна връзка ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси работници по озеленяване, заварчици, машинни оператори…

След като четири поредни седмици предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места се увеличаваха, втора поредна седмица те намаляват незначително. През изминалата седмица те бяха с 12 по-малко и достигнаха  268. В сравнение с месец по-рано, те са с 80 по-малко. Намаляване има и при  предлаганите свободни места за безработните с висше образование. През изминалата седмица те станаха ... Прочети още »

7 100 декара със слънчоглед са вече засети в пернишко

Напредва сеитбата на маслодайния слънчоглед в пернишко. До края на миналата седмица са засети общо в региона 7 100 дка с тази култура. Най-добра организация при сеитбата на слънчогледа, за момента са създали, земеделските производители от община Брезник, които вече са засели 2 460 дка. След тях се нареждат земеделците от Перник, които са засели 1920 дка, стопаните от Радомир- 1 850 дка, ... Прочети още »

В Трън се проведе шестото издание на празника, посветен на Гюрга Пинджурова

На 14 май, за шеста поредна година, Община Трън организира празника, посветен на Гюрга Пинджурова. Тази година в него взеха участие над 230 самодейци от областите Перник, Благоевград, София и Разград. И тази година в програмата специално участие взеха известни изпълнители. Сред тях бяха Боряна Карпузова, наследничките на Гуна Иванова. Сестрите Ива и Велислава Костадинови, съвместно с хореографа и ръководител ... Прочети още »

Нова вандалщина, извършена от деца

Още един вандалски акт, този път извършен от малолетни лица в 23:30 часа в петък, е запечатан от камерите за денонощно видеонаблюдение на улица „Търговска“. На видеозаписа се вижда ясно, как децата унищожават засадените по-рано през деня цветя. Записите, в които се виждат и лицата на децата ще бъдат предадени на ОД МВР – Перник, а ние ще продължим да ... Прочети още »

Изгражда се нова клетка на депото за неопасни отпадъци

Според графика се извършват дейностите по изграждането на новата клетка на Регионалното депо за неопасни отпадъци в Перник. Към момента са положени устойчивия и изравнителния слой пръст, както и част от отводнителните съоръжения.  В идните дни предстои да започне полагането на хиодроизолацията на обекта, изграждането на основите за газовите кладенци и управлението на водите. Новата клетка на депото ще може ... Прочети още »

За тринадесети път – „Дай,бабо,огънче“

За тринадесети път в село Мещица се проведе Националният детски фолклорен конкурс „Дай,бабо,огънче!“. През целия съботен ден от сцената звучаха песни, приказки, броилки и гатанки. Децата танцуваха и представиха обичани народни игри. Конкурсът, който е истински празник на българския дух и показа, че децата на България с радост пренасят огънчето на традицията. В него тази година се представиха 610 деца ... Прочети още »

21 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко за три дни

21 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за периода 12-14.05.2022 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. Към 14.05.2022 г . в страната новодиагностицираните с коронавирус са 153.  От тях 15 са установени с PCR, а 138 – с бързи антигенни тестове. Общо 3 140 са тестовете, направени на 14.05.2022 г в ... Прочети още »

ГЕРБ – Перник отново избра Денислав Захариев за общински лидер на структурата

Досегашният ръководител на общинската структура на ГЕРБ-Перник Денислав Захариев беше номиниран от областния координатор Емил Костадинов. Предложението беше  единодушно гласувано от всички партийни членове  на  отчетно-изборното събрание на партията. На форума  бяха направени още номинации за организационен секретар и членове на ръководството на политическата сила. Новото ръководство ще бъде окончателно утвърдено след решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Сред ... Прочети още »

Фолклорна група “Славена“ получи поредното отличие на ФФ „Веселие Елена“ 2022

Фолклорна група „Славена“, при читалище „Лазо Стоянов-1927“ в с. Косача, в община Ковачевци, за пореден път събра овациите на публиката на петото издание на Националния Фолклорен фестивал „Веселие Елена“ 2022. Около 180 участници от страната изявиха талантите си на сцената на фестивала, който предоставя възможност за изява на певческото и танцово фолклорно изкуство. Участие в него взеха както певчески групи ... Прочети още »