Перник и региона

Перник получава вода от язовир „Белмекен”,решиха на среща при премиера Борисов

„В дългосрочен план, решението, което днес ще се вземе за осигуряване на вода от водосбора на язовир „Белмекен“ е най-правилното и е гаранция за това перничани да не бъдат поставяни пред такива ситуации отново“. Това коментира кметът на община Перник Станислав Владимиров  на среща с премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на екологията Емил Димитров, министърът на ... Прочети още »

Бюрото по труда търси шивачки, работници в строителството, машинни оператори

През втората седмица от новата 2020 година, предлаганите от Бюрото по труда свободни работни места се увеличиха с 10 и станаха 113. Увеличени са 3 и свободните места, предназначени за висшисти и те станаха 9.   През изминалата седмица на трудовия пазар в Перник се предлагаше работа  на 20 шивачки за Перник, на които се предлага 850 лв. заплата, 20 работници в ... Прочети още »

Кметът на община Перник посрещна сурвакари

 Кметът на община Перник Станислав Владимиров прие в кабинета си младежи, участващи в маскарадното шествие, което премина през центъра на града. Младежите изпълниха със звън и настроение сградата на общинската администрация и пожелаха здраве на перничани, благоденствие и по-добри дни за Перник.   Пред гостите градоначалникът заяви, че догодина Международният фестивал „Сурва“ ще бъде още по-пищен, атрактивен и различен. Той ... Прочети още »

Още една автоматична измервателна станция на въздуха да бъде монтирана в града, иска кметът на община Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров обяви тази сутрин, че е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите за поставяне на още една станция за измерване на качеството на въздуха в града. „Искаме станцията да бъде поставена в средата на града – близо до индустриалната зона, защото често попадаме в класациите за мръсен въздух“, коментира Владимиров. Градоначалникът припомни, ... Прочети още »

На работна среща при премиера утре ще стане ясно кой проект за осигуряването на достатъчно вода в язовир „Студена” ще бъде реализиран

На работна среща при премиера Бойко Борисов утре ще бъдат обсъдени всички възможни дългосрочни проекти  за осигуряването на питейна вода в язовир „Студена”. Това информира днес кметът на община Перник Станислав Владимиров след провелата се работна среща м Перник съвместно новия министър на МОСВ Емил Димитров. „Стана ясно, че в Министерски съвет има вече готови няколко варианта за решаването на ... Прочети още »

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания, констатира РЗИ-Перник

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания през втората седмица на 2020 г. Това констатира Регионалната здравна инспекция.  През периода са установени 72 болни, при 54 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е била 98.48 %oo, при средна за страната 103.61 %oo на 13.01.2020 г. Според експертите от РЗИ за грипна епидемия в региона за сега не може въобще ... Прочети още »

Стартира изграждането на пътната връзка при „Марина бара”

Започна работата по изграждането на пътната връзка при „Марина бара“. Кметът на община Перник Станислав Владимиров и зам.-кметът  Мирослав Стоицев провериха на място хода на строителните дейности. На обекта е направена  временна организация на движението, която позволява безопасно преминаване на пешеходци през съоръжението. Връзката, която ще облекчи движението в тази част на града, се изгражда след много срещи и разговори ... Прочети още »

Областният съвет за регионално развитие в Перник се събра на първото си заседание за тази година

Областният управител на Перник инж. Емил Костадинов ще бъде домакин на съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие. Форумът ще се проведе през първото полугодие на тази година. Това стана ясно на заседание на Областния съвет за развитие, свикано от губернатора. В тази връзка беше дискутирана възможността по време председателството участниците да могат да поставят теми, които да бъдат стимулирани, ... Прочети още »

Подаваната вода от язовир „Студена” е без сериозни отклонения от качеството, уверява РЗИ

Няма съществени  отклонения на водата, предназначена за питейно-битови нужди, която се  подавана от язовир „Студена” по химични и микробиологични показатели. Това твърдият от Регионалната здравна инспекция в Перник днес. Анализът се базира на провеждания ежедневен мониторинг на водата, предназначена за питейно битови нужди, подавана от водоизточниците в община Перник. След като РЗИ алармира за влошени качества на водата в кв. ... Прочети още »

Регистрираха отново превишаване на нормите на серен диоксид във въздуха над Перник, в 8.00часа стойностите паднаха под допустимата норма

В нощта срещу 16 януари Автоматичната измервателна станция /АИС/ на Изпълнителна агенция по околна среда отново  отчете завишени стойности на серен диоксид във въздуха над Перник. Добрата новина е, че в 8.00ч днес  стойностите на серен диоксид паднаха и достигнаха 330 микрограма на куб метър при норма 350 микрограма на куб.м. Това информира операторът на АИС- Бойко Игнатов. Той поясни, ... Прочети още »