Перник и региона

Увеличават се заразените с COVID-19 в региона, установи РЗИ-Перник

Запазва се броят на болни от заразни болести в региона през изминалата седмица. Регистрираните заболели за този период са 5, при 5 за предходната седмица, констатират от Регионалната здравна инспекция в Перник. Почти наполовина са намалели през изминалата седмица болните от остри респираторни заболявания в областта. Констатираните заболели са 12, при 22 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е ... Прочети още »

Двама новозаразени са регистрирани в пернишко

Двама новозаразени са регистрирани на територията на област Перник за 21.07. 2021 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. Общо диагностицираните случаи за областта  са 8085. По информация от Регионалната здравна инспекция, двамата заразени са от Перник. Към момента, активни са 27 заболели. От тях 16 са на домашно лечение. 11 са хоспитализирани, от които 2-ма ... Прочети още »

Ясен Кацаров -„Топлофикация Перник”: Започва големият ремонт. Важно е да посрещнем подготвени зимата!

 “Топлофикация Перник” отложи на два пъти старта на плановия годишен ремонт. Последната посочена дата за начало на ремонта е 2 август. На въпроса- защо беше отлагана датата на старта на  ремонта и оставали последната посочена, изпълнителният директор на дружеството Ясен Кацаров отговори: „ Отлагахме датата на започването на ремонтните дейности максимално дълго, но те са неизбежни, ако искаме да влезем ... Прочети още »

Само трима болни с коронавирус се лекуват в момента в МБАЛ”Р. Ангелова”

Само трима заразени с коронавирус се лекуват в момента в МБАЛ”Р. Ангелова”. Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов. Той поясни, че в момента всички отделения в болницата работят нормално, извършват се планови операции. „В момента в болницата е спокойно, работи се без напрежение. Разполагаме с необходимите медикаменти и дезинфектанти, както и с предпазни средства. Дано това само ... Прочети още »

Регионалната библиотека в Перник откри летните си читални на открито в детските градини

Регионална библиотека „Светослав Минков” стартира през този месец летните читални на открито за малчуганите от детските градини в Перник. Библиотекарите вече бяха при децата от ДГ „Родолюбче” и ДГ „Калина Малина”.  Те представиха откъси от книгата на Зорница Христова “Приключенията на Зед: В гората Интернет” . През август книжката ще бъде представена пред малчуганите от ДГ „Миньорче”. На тях библиотекарите ... Прочети още »

ЮЗДП издаде информационни материали за поведение в райони, обитавани от кафява мечка

Югозападното държавно предприятие подготви информационни материали с основни правила за безопасно поведение в райони, обитавани от кафяви мечки. Най-големият хищник в България е разпространен в почти всички наши планини – Витоша, Верила, Плана, Пирин, Рило-Родопския масив, Средна Стара планина, които са на територията на предприятието. За да се избегнат инциденти като този край Белица, е важно при навлизане в гората ... Прочети още »

44-годишният мъж, буйствал във вторник вечерта в ЦСМП-Перник, е задържан за 72 часа с прокурорско постановление

  Във вечерните часове във вторник-  20.07.2021 г., е бил подаден сигнал на телефон 112 за лице, употребило алкохол и приело хапчета. При отвеждането му в Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Перник мъжът започнал да буйства. И.Р. ударил лекар, причинявайки му охлузвания. Нападнал и шофьор на автомобил на спешна медицинска помощ, вследствие на което пострадалият е получил фрактура ... Прочети още »

Без вода, заради ремонти, останаха населени места водоснабдявани от батановския водопровод

Поради извършването на неотложни ремонтни дейности на довеждащия батановски водопровод, от 08:00 часа днес- 21.07.2021 г.,  e спряно водоподаването за някои населени места, които се водоснабдяват от този водопровод. Това информираха от „В и К”. От там поясниха, че без вода днес са жителите на:  гр.Батановци, кв.”Бела вода” и селата-.Богданов дол, Черна гора, Лесковец и Ярджиловци. Прочети още »

Четири новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

Четири новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 20.07.2021 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19.   По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, общо диагностицирани с коронавирус в областта са 8083-ма. Трима от новозаразените са от село Студена и 1 е от Перник. Към момента в региона са активни 25 ... Прочети още »

Намаляха значително ухапаните ок кърлежи в региона, твърдят от ЦСМП-Перник

 На 252 повиквания на спешния телефон 112 са се отзовали спешните екипи на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник през изминалата седмица, което е с 16 по-малко от предходната.  Във филиалите на ЦСМП са извършени 242 амбулаторни прегледа, които са по-малко с 12 от миналата седмица. Това информира заместник-директорът на ЦСМП- д-р Веселина Шишкова.  „Добрата новина е, че намаляха значително ... Прочети още »