Author Archives: Redaktor

Над 28 000 проверки са извършени за година в горите , стопанисвани от ЮЗДП

  Повече от 28 000 проверки са извършили горските стражари в 40-те териториални поделения на Югозападното държавно предприятие през изминалата година. Инспектирани са 9854 дърводобивни обекта и 2850 моторни превозни средства, транспортиращи дървесина. Над 13 700 са проверените ловци във връзка с предприетите мерки от МЗХГ за предотвратяване разпространението на Африканската чума по дивите свине и засиления вътрешен контрол в ЮЗДП.   ... Прочети още »

Разпределят се 4 пъти по-голям бюджет за инвестиции в растениевъдството

  Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват от 4 пъти по-голям бюджет през 2020 г. по схемата „Помощ за инвестиции в материални активи в земеделски стопанства, свързани с първично производство на растениевъдна земеделска продукция”. През 2019 г. в направлението беше разпределен ресурс от 3,6 млн. лв. За настоящата бюджетът е увеличен на 18,6 млн. лв.   ... Прочети още »

Правителството реши да бъде учреден „Български ВиК холдинг“ ЕАД – София

  Министерският съвет реши да бъде учреден „Български ВиК холдинг“ ЕАД – София. Той ще е изцяло държавна собственост с капитал от 1 млрд. лева, който ще се формира чрез парична вноска от държавата. Средствата ще бъдат предоставени от Централния бюджет за 2020 г. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  „Български ВиК холдинг“ ЕАД – София ще ... Прочети още »

Перник получава вода от язовир „Белмекен”,решиха на среща при премиера Борисов

„В дългосрочен план, решението, което днес ще се вземе за осигуряване на вода от водосбора на язовир „Белмекен“ е най-правилното и е гаранция за това перничани да не бъдат поставяни пред такива ситуации отново“. Това коментира кметът на община Перник Станислав Владимиров  на среща с премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на екологията Емил Димитров, министърът на ... Прочети още »

Бюрото по труда търси шивачки, работници в строителството, машинни оператори

През втората седмица от новата 2020 година, предлаганите от Бюрото по труда свободни работни места се увеличиха с 10 и станаха 113. Увеличени са 3 и свободните места, предназначени за висшисти и те станаха 9.   През изминалата седмица на трудовия пазар в Перник се предлагаше работа  на 20 шивачки за Перник, на които се предлага 850 лв. заплата, 20 работници в ... Прочети още »

Кметът на община Перник посрещна сурвакари

 Кметът на община Перник Станислав Владимиров прие в кабинета си младежи, участващи в маскарадното шествие, което премина през центъра на града. Младежите изпълниха със звън и настроение сградата на общинската администрация и пожелаха здраве на перничани, благоденствие и по-добри дни за Перник.   Пред гостите градоначалникът заяви, че догодина Международният фестивал „Сурва“ ще бъде още по-пищен, атрактивен и различен. Той ... Прочети още »

Пациентът със свински грип е починал в Смолян, информират от МБАЛ- Смолян

Първата жертва на грипния щам H1N1 в областта е 51-годишен мъж от с. Борино, починал в болницата от тежки белодробни усложнения. Пациентът постъпи в МБАЛ-Смолян в тежко състояние с вирусна пневмония и в продължение на дни беше на командно дишане. Изследвания в референтна лаборатория потвърдиха, че става дума за щама H1N1, известен като свински грип. Още два доказани случая на ... Прочети още »

Лекарят, който излекува хиляди бебета само със супа

Ернст Моро е доказателството, че дори най-простите методи за лечение могат да спасят хиляди човешки животи Ернст Моро е име, което вероятно днес не говори нищо на никого. Но за австрийските педиатри това име означава много. Ернст Моро е педиатърът, който спасява хиляди бебета чрез метод, който все още се използва в медицината. Bright Side публикуват историята на Ернст Моро, ... Прочети още »

Още една автоматична измервателна станция на въздуха да бъде монтирана в града, иска кметът на община Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров обяви тази сутрин, че е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите за поставяне на още една станция за измерване на качеството на въздуха в града. „Искаме станцията да бъде поставена в средата на града – близо до индустриалната зона, защото често попадаме в класациите за мръсен въздух“, коментира Владимиров. Градоначалникът припомни, ... Прочети още »

На работна среща при премиера утре ще стане ясно кой проект за осигуряването на достатъчно вода в язовир „Студена” ще бъде реализиран

На работна среща при премиера Бойко Борисов утре ще бъдат обсъдени всички възможни дългосрочни проекти  за осигуряването на питейна вода в язовир „Студена”. Това информира днес кметът на община Перник Станислав Владимиров след провелата се работна среща м Перник съвместно новия министър на МОСВ Емил Димитров. „Стана ясно, че в Министерски съвет има вече готови няколко варианта за решаването на ... Прочети още »