Author Archives: Redaktor

Започва ремонт и изграждане на ВиК структурата в Радомир

Започва ремонт и изграждане на водопроводната инфраструктура в Радомир. Вчера беше направена първа копка по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия обслужвана от “Водоснабдяване и канализация” ООД, гр. Перник“ за Обособена позиция №2 „Реконструкция на водопроводната мрежа и разширение и реконструкция на канализационната мрежа на гр. Радомир /без кв. Върба/. Стойността на проекта е 100 899 303.08 лв. ... Прочети още »

Кметът на Перник подписа важен договор за изпълнение на проекти за намаляване на вредните емисии

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов подписаха договор за изпълнението на проекти, насочени към намаляване на вредните емисии. В проекта, финансиран по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ община Перник ще си партнира  с община Бобов дол. В него се предвижда пилотно инсталиране на ... Прочети още »

Заради очаквано лошо време променят и датите за ПЕЙКА

За промяна в датите на провеждане на ПЕЙКА парк фест 2022, съобщават от общинската администрация в Перник. В информацията се уточнява още:“Поради предстоящите неблагоприятни метеорологични условия този уикенд – буря, дъжд и ниски температури под 20 градуса се налага да проведем фестивала на нови дати – 23 и 24 юли. Локацията остава същата – Пернишката крепост. На 24 юли /неделя/ ... Прочети още »

Стопанска сграда горя в Богданов дол

Стопанска сграда е горяла в пернишкото сeло Богданов дол. Сигнал за пожара е подаден минути преди полунощ на 7 юли. Три екипа на РСПБЗН – Перник се включили в гасенето. Унищожени са 20 кв. м. покривна конструкция, техника, имущество и са опушени стени на помещенията. Постройката като цяло е спасена. Причината е късо съединение. Няма пострадали хора. Прочети още »

Търсят вандал, нарязал гумите на кола

Досъдебно производство за унищожаване и повреждане е започнато от служители на Второ РУ. Вчера, около 19, 30 ч. е подаден сигнал от 21-годишен перничанин, че са срязани две гуми и е счупен заден спойлер на ползвания от него лек автомобил „Ауди“. По данни на младежа това е станало за времето от 18, 30 ч. на 5 юли до 18, 30 ... Прочети още »

Обвиняем за убийство на 22-годишен младеж в Радомир е задържан за срок до 72 часа

 С постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Перник от 6.07.2022 г.,  в качеството на обвиняем, е привлечен 27-годишният И.П. Той е обвинен за извършено престъпление по чл. 115, ал. 1 от НК – умишлено причиняване на смърт.  В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е установено, че в късните часове на 5.07.2022 г. в гр. Радомир е ... Прочети още »

 Невероятно, но факт! ЮЗДП възнамерява да произвежда сладко от горски плодове

   В момента на територията на ЮЗДП се произвеждат плодове в големи количества. В „ДГС Рилски манастир“ има 7 декара ягоди, в Етрополе се очаква добра реколта от  малини. Създадена е над 5 декара плантация от синя американска боровинка в Самоков. Поради тази причина предстои изграждането на предприятие за преработка на балкански плодове и направа на сладко. Предприятието ще се ... Прочети още »

Ники Кънчев се връща в ефир, ще се конкурира със „Стани богат“…

Ники Кънчев се завръща в ефира на NOVA с нов формат – сензационната телевизионна игра „Голямото преследване“. „Голямото преследване“ е един от най-успешните в момента телевизионни формати. Това е ново поколение игра, която се излъчва в 19 страни. Много успешно предаване, в което се дават много пари, но и се губят много пари. В него няма да бъда сам и ... Прочети още »

Учениците искат повече упражнения, за да разберат какво пише в учебниците

Твърде сложен изказ в учебниците, материал, който не е съобразен с възрастта на децата, прекалено много информация, недостатъчно примери и обяснения, малко време за упражнения. Това са основните трудности, които срещат децата в училище. Изводите са от национално изследване на „Галъп интернешънъл Болкан“, проведено по поръчка на Министерството на образованието и науката. В интервюта с родители и деца от 1 ... Прочети още »

Смъртта на 22-годишен радомирец разследват служители от ОДМВР – Перник

Вчера, около 22,50 ч. е подаден сигнал за инцидент в гр. Радомир. Органите на реда реагирали незабавно, но на място не установили хора, а само веществени доказателства. По-късно е изяснено, че в спешния център на пернишката болница е докаран 22-годишен радомирец с прострелна рана в областта на главата, който е починал. От събраните до момента доказателства се касае за възникнал ... Прочети още »