Author Archives: Redaktor

„В и К“ получи близо 1.6 милиона лева кредит от Водния холдинг

 Близо 1 600 000 лева получи „В и К“-Перник като заем от Водния холдинг. Това стана възможно след като съдружниците в дружеството- общините от областта, на извънредно общо събрание дадоха съгласието си за получаването на този кредит, при изгодни условия. Това поясни управителят на водоснабдителното дружество инж. Борислав Иванов. „С тези пари разплатихме на ЧЕЗ консумирана от дружеството електроенергия до октомври 2021 ... Прочети още »

МБАЛ“Р. Ангелова“ – Перник обособи 9 легла за деца, заразени с COVID 19!

52-ма пациенти с доказан коронавирус се лекуват в момента в МБАЛ“Р. Ангелова“. В Реанимационното отделение се лекуват 6 пациенти с усложнения от коронавирус и на разположение са 3 свободни легла. Това информира директорът на МБАЛ“Р. Ангелова“- д-р Анатоли Митов. „В момента разполагаме с достатъчно свободни легла за лечение на пациенти с COVID 19, така че не се налага да правим ... Прочети още »

Поздравителен адрес от КРИБ Перник

ДО Г-Н  КИРИЛ СТОЕВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ГР. ПЕРНИК Уважаеми г-н Стоев, За мен е чест и удоволствие, в качеството ми на председател на Управителния съвет на КРИБ Перник, да Ви поздравя по повод встъпването Ви в длъжност на областен управител на град Перник. Вярвам, че съвместно ще продължим тристранния диалог за постигане на реални резултати в интерес на икономическото ... Прочети още »

Горещият картоф „Синдикален дом“ пое новият пернишки губернатор

Тежък жребий се падна на новия областен управител Кирил Стоев – той поема в ръцете си „горещият картоф“, свързан с проблемите около ремонта и укрепването на Синдикалния дом. Сагата се точи вече 10 години, припомни бившият губернатор д-р Симеон Василев и заяви пред журналистите от региона, че това е бил един от първите въпроси, с които е запознал новия областен ... Прочети още »

13-годишен автор на вандалщина в Изток, издирват друг, вилнял в Рударци

13-годишен е автор на вандалска проява, свързана с унищожаване и повреждане на чуждо имущество. В края на месец декември миналата година, във Второ районно управление е бил подаден сигнал за счупено стъкло на апартамент на улица „Младен Стоянов“ в пернишкия квартал „Изток“. Органите на реда предприели действия за установяване на извършителя. Установено е, че това е 13-годишно момче. Материалите по ... Прочети още »

Съд за мъж от Сливница прострелял куче и заплашил собственика му с убийство

Жител на град Сливница отива на съд за убийството на куче и за закана за убийство. Деянието е извършено на 18 септември миналата година, когато бил подаден сигнал от 46-годишен перничанин с имот в трънското село Проданча, че е простреляно кучето му. Мъжът се оплакал още, че му е отправена и закана за убийство. Служители от Районно управление на МВР ... Прочети още »

18-годишна пипната да кара надрусана с кокаин

18-годишна е задържана за управление на автомобил под въздействие на наркотици. Вчера, 5 минути след полунощ, в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен лек автомобил „Фолксваген“ с водач 18-годишно момиче от с. Ярджиловци. При изпробването й с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин. Задържана е за до 24 ч. с полицейска мярка и е започнато бързо производство. Работата продължава ... Прочети още »

273 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишка област само за ден, има и много деца

273 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник само на 17.01.2022 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. За съжаление, сред тях има и 21 деца. По информация на Регионалната здравна инспекция, новозаразените са от всички общини в областта. Най-много са заразените на възраст над 60 години- 56. Следват възрастовите групи: 10-19 г. ... Прочети още »

169 нарушения откри Инспекцията по труда в Перник за месец

83 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд в предприятията на територията на област Перник е извършила през месец декември Дирекция „Инспекция по труда“. 38 от проверките са извършени на работните места във фирмите. 27 от проверките са свързани с контрол по изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нарушения.  31 ... Прочети още »

Вижте какви са страничните ефекти при бустерна доза на BioNTech и Moderna!

С появата на Омикрон специалисти съветват да се прави и бустерна доза срещу COVID-19. Като сред „бустерните“ ваксини са одобрени препаратите на BioNTech/Pfizer и Moderna. Още при допускането им до употреба от Европейската служба по лекарствените средства EМА e било проверено какви въздействия има евентуална трета доза. Американската агенция FDA одобрява бустерните дози с BioNTech/Pfizer още през септември 2021 за ... Прочети още »