Author Archives: Redaktor

„Топлофикация Перник” направи предложение за цените на топлинната енергия от новия регулаторен период

„Намерение за цени на топлинната енергия на „Топлофикация Перник” АД, предлагани от 01.07. 2021 г. за регулаторен ценови период 01.07.2021 г.- 30.06.2022 г. На основание чл. 29 от Наредбата за регулиране на цените на топлинната енергия, както следва: Еднокомпонентна цена на топлинната енергия с топлоносител водна пара- 60.10 лв./ МВтч.       2.   Еднокомпонентна цена на топлинната енергия с топлоносител гореща ... Прочети още »

Жители на община Радомир потърсиха съдействие от губелнатора на Перник на приемен ден

Жители на махала „Беглика“ в община Радомир потърсиха съдействие за решаване на инфраструктурен проблем. Това съобщи областният управител  Емил Костадинов, който проведе днес приемен ден в общинската администрация. Това информираха от пресцентъра на областната асминистрация. „Местните хора се оплакаха от липса на транспортен достъп и от лошото състояние на пътя, водещ до техните домове.  Те споделиха, че този проблем съществува ... Прочети още »

От днес за взривни работи временно ще се спира движението по пътя за Кръстова гора

    От днес – 24 февруари, за взривни работи по график временно ще се ограничава движението по път III-861 Югово-Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите – Кръстова гора. Трафикът ще се спира между 10 ч. и 13:30 ч. и от 14:30 ч. до 17 ч.  в дните от понеделник до събота, за да ... Прочети още »

През изминалата седмица отново се увеличиха заболелите от варицела!

След като значително намаляха заболелите от варицела, през изминалата седмица те отново се увеличиха, информират от Регионалната здравна инспекция в Перник. Заболели деца има в две детски градини-„Слънце“ в  Радомир и „Миньорче“ в Перник. Болни ученици са установени и в четири училища в региона: , X-то ОУ в Перник,  ОУ „Хр. Ботев“ в  Батановци, СУРИЧЕ „Д-р П. Берон“ в  Перник ... Прочети още »

Политическите сили в Трън се споразумяха за разпределението на квотите в СИК

Без проблеми са приключили консултациите с парламентарно представените политически партии в община Трън по определяне на състава на секционните избирателни комисии/СИК/ в общината. Това информира кмета на пограничната община Цветислава Цветкова. Тя уточни, че на консултациите са присъствали представители на партиите: ГЕРБ, БСП за България, ДПС,  коалиция Обединени патриоти- НФСБ, Атака и ВМРО и коалиция Демократична България- обединение. „Консултациите протекоха ... Прочети още »

Работещите в ЦСМП-Перник получиха увеличение на заплатите си със задна дата

На 289 повиквания на спешния телефон 112 са реагирали през изминалата седмица спешните екипи на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник, което е с близо 30 повече от предходната. Амбулаторните прегледи, извършени през седмицата са 142 и са с над 40 по-малко от предходната. Транспортираните болни са 129, при 115 за предходната седмица. Транспортираните болни с коронавирус са 35 ... Прочети още »

Перничанка сред участниците в конкурса „Най – красива българка с носия 2021“

Перничанката Александра Георгиева е сред участничките в онлайн конкурса „Най – красива българка с носия 2021“. Конкурсът се провежда на страницата “ Sk music“ , като потребителите могат да гласуват с харесване за избраното от тях момиче и да определят победителката. Към момента Александра е събрала 1100 харесвания, 67 коментара и 47 споделяния. Тя се е заснела в народна носия ... Прочети още »

Обновяват три основни улици в Перник

Три основни улици в Перник ще бъдат напълно обновени през тази година. Ремонтите залегнаха в бюджета на Община Перник за 2021 г. и със средствата ще бъде извършена пълна рехабилитация на улица „Освобождение“ в квартал „Тева“, улица “Отец Паисий” и улица “Софийско шосе”. Трите големи проекта за ремонт на едни от най-натоварените пернишки улици са на стойност 5 580 680,57 ... Прочети още »

Нова социална услуга за над 300 потребители създаде общината в Перник

Община Перник създаде нова специализирана социална услуга „Асистентска подкрепа“. Капацитетът на услугата ще бъде до 306 потребители, а за обслужването им ще се грижат 102 асистенти. Услугата включва подкрепа от асистент за самообслужване, движение и придвижване, промяна и поддържане на позицията на тялото, изпълнение на ежедневни и домакински дейности и комуникация и се предоставя на:  – лица в над трудоспособна ... Прочети още »

„Седмошарица” с първо участие за тази година

Женската фолклорна певческа група „Седмошарица“ при НЧ „Нови хоризонти 2009″ взе участие в надпяването „Вино и любов“. Участието бе по покана на Директора на Български арт и фолклорен център Нестия, Христо Станков. На 14 февруари, в деня на любовта и виното, ЖФПГ „Седмошарица“ се представи в надпяването с подбран репертоар от песни от Средна Западна България и граовски хумор в ... Прочети още »