ПП Възраждане – Перник е против назначаването на кадри на ДПС в областната администрация

ПП Възраждане – Перник е против назначаването на кадри на ДПС в областната администрация

„Нашият протест не е за да правим някакви скандали, да „палим“ областната администрация или каквото и да е там. Нашият протест е с адресат хората от областта -искаме да покажем какво става в областната администрация. Която е представител на държавната власт тук“ – каза на импровизиран протест в Перник народният представител Димо Дренчев.

ПП Възраждане организираха протест пред областната администрация, на който искаха да покажат възмущението си от назначаването на кадър на ДПС за зам.-областен управител.

„Ролята на служебното правителство не е да уволнява и назначава областни управители. Ролята му е да проведе честни избори. Недопустимо е ДПС да има тук зам.-областен управител. Те имат тук като резултат под 2%. Това не е нито морално, нито честно. Според мен, скритата цел на това назначение е да се манипулират изборите, които предстоят днес“ – каза още Дренчев.

Той изказа недоумението си от факта, че няма реакция от другите политически партии в Перник.  Дори ПП ДБ не са се организирали поне да защитят техния кадър, който беше уволнен.

„Искаме да информираме обществеността за това, което се случва тук. Да събудиме, хората. Защото мафията обича тишината. Мафията иска всички да мълчат и да са безразлични. Ние няма да мълчим, и няма да сме безразлични. Виждаме един абсурд и нещо, което е нередно и затова сме организирали този протест “ – допълни Дренчев.

„Областният управител е доста гъвкава фигура, удобна за всички. Затова сменят зам.-областния управител, за да може да влияят на това, което се случва в Перник. Ако беше сменен областният управител с човек на ДПС, щеше да е прекалено скандално. Чрез зам.-областният управител ще се опитат да манипулират изборите. Мафията ще се опита да се окопае  във властта. Със сигурност на предстоящите избори ще има доста интересни резултати и опити да се манипулира вота. Но ние ще следим всичко много внимателно“ – категоричен беше и лидерът на „Възраждане“ в Перник Радослав Червенков