Перничани се включиха активно в празника на китайската култура

Перничани се включиха активно в празника на китайската култура

Десетки  перничани се включиха в активностите, част от празника на китайската култура, организиран съвместно с институт „Конфуций“ при Великотърновския университет, посолството на Китай и Българската федерация по Ушу. В рамките на няколко часа малки и големи се запознаха с китайска калиграфия, връзване на китайски възли, традиционни китайски игри, игра с копринен дракон и други. Посетителите имаха възможност да си направят снимки за спомен, облечени с традиционни китайски дрехи и аксесоари.

Представителите на българската федерация по Ушу представиха демонстрация на основните стилове в Тайдзицюан -Чън и Ян фамилен стил, компилация от Кунг Фу стилове, те демонстрираха и своите бойни умения с алебарда, мечове и саби.

Кулминацията на съвместните тържества бе  концертът на познатия по целия свят китайски етно ансамбъл „Ih Tsetsn“, който се проведе в Двореца на културата. Със своя уникален артистичен чар и голяма културна стойност ансамбълът, чийто членове са израснали в зелените степи на Вътрешна Монголия, може да се похвали с редица изяви в Китай, Германия, Италия, Канада, Швейцария, Швеция, Белгия и САЩ, а през 2014 г. изнасят соло концерт в „Кенеди център“ във Вашингтон.