Водоснабдяването на Радомир – проблем, който се решава в спешен порядък

Водоснабдяването на Радомир – проблем, който се решава в спешен порядък

„През последните месеци с екипът ми положихме неимоверни усилия в спешен порядък да решим дългогодишен проблем на жителите на Община Радомир, а именно – водоснабдяването на града и селата.

Всъщност, от първият ден, в който встъпих в длъжност и се заклех да служа в името на жителите на община Радомир, не спирам да провеждам разговори и срещи и да работя за това да лишим от смисъл местната сентенция: „Радомирци вода газат а жадни одат.“

В Община Радомир в момента се прави най-мащабната реконструкция и ремонтни дейности за над 27 млн. лв. на довеждащият водопровод от Друган, реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в селата Друган, Извор, Гълъбник, Чуковец и Кондофрей, реконструкция на водопроводната мрежа на ниска зона в гр. Радомир, подмяна на довеждащият водопровод на селата Жедна, Касилаг и Негованци. Такава инвестиция не е правена от както са изградени водопроводите“, казва кметът на общината Кирил Стоев.

„Към днешна дата, въпреки че официално сме във воден режим, по довеждащия водопровод тече вода, резервоарите се пълнят и това е достатъчно, за да се захранват с вода всички зони в града.

Старият довеждащ водопровод от Друган е етернитов и аварира постоянно (над 20 аварии за последните две седмици) много скоро и това ще остане в миналото. Този водопровод беше с над 70% загуби и не беше реконструиран от преди деветдесетте години. Смяната на водопровода, която струва 14 милиона лева, ще реши проблема с безводието в Радомир.

Пуснато е и аварийното водоподаване от каптаж „Врелото“ чрез помпена станция “Крапец”, което ще осигури вода докато се пусне реконструираният довеждащ водопровод от Друган!

Продължаваме да работим усилено, за да осигурим на жителите на общината по-добри условия за живот.

В заключение, искам да ви благодаря за търпението и разбирането, които проявявате във връзка с проблема с водоснабдяването. Като ваш съгражданин и кмет, аз също споделям тези неудобства и знам колко са трудни те за всички нас, разбирам и недоволството на мнозина, но вярвам, че заедно ще преодолеем тези предизвикателства и ще осигурим по-добро бъдеще за нашата община“, казва още кметът Стоев.