Перник за втори път домакин на събитие от веригата „Legion Run“

Перник за втори път домакин на събитие от веригата „Legion Run“

Тази събота Перник ще събере хиляди участници второто за града ни мащабно събитие от веригата „Legion Run“ Събитието ще започне в 10:00 ч. в съботния ден и на всеки 20 минути ще бъде даван старт на нова група участници. За публиката са осигурени много забавления и активности, а събитието е безплатно за всички зрители. За десета поредна година приключенският дух ще събере на едно място любителите на силни усещания от цялата страна. За да преминат трасе с кал, лед, високи стени и какво ли още не, приключенците в „Legion Run“ 2024 ще трябва да разчитат на отборната игра, каквато е и идеята на събитието.

„Теренът и домакините там ни впечатлиха толкова много, че решихме да се спрем отново на тях, защото 10-ият рожден ден на Legion Run заслужава най-доброто. Ще бъде различно, грандиозно и незабравимо. И вече нямаме търпение. Очакваме ви на 6-и юли!“, казаха организаторите на събитието.

Събитието тази година ще включва множество нововъведения, които ще направят „Legion run“ още по-вълнуващо и достъпно за всички. За първи път ще бъде представено специално трасе за деца от 5 до 14 години, което обещава да предложи същото ниво на забавление и предизвикателства като основното трасе.

В допълнение, „Legion run“ ще бъде домакин на Фитнес Фестивал с разнообразни активности като Пилатес, ZUMBA® Fitness, Табата, Les Mills BodyFunctional Training и възстановителни занимания. Фестивалът ще предложи на участниците възможността да се включат в различни форми на тренировка и забавление, независимо от тяхната физическа подготовка.

За да отбележи десетата си годишнина, Legion run ще предложи на всички участници и посетители безплатен концерт. На сцената ще се изявят популярни изпълнители като 100 Кила, FYRE, DJ Doncho, DJ MATI и DJ Dopamine. Концертът ще допринесе за празничното настроение и ще бъде чудесен завършек на деня, изпълнен с приключения и забавления. Началото на концерта ще бъде в 16 часа, точно след старта на последните участници.

С помощта на община Перник , организаторите обявяват и безплатен транспорт от града до самата локация, като автобусите ще се движат на всеки 15 минути с начална точка спирката на „Pernik Plaza. Първият автобус от Перник ще тръгва в 13:30 ч., а последният от трасето на „Legion Run“ към Перник в 21:30ч.

Както всяка година, Legion run подкрепя благотворителна кауза. Тази година средствата ще бъдат насочени към фондация „Първите три минути“ за закупуване на мобилни дефибрилатори за училища и планински хижи. С всеки закупен дарителски билет, участниците даряват 20 лева, а Legion run удвоява сумата, като 40 лева от стойността на билета ще бъдат дарени на фондацията.