Активист на ДПС е новият зам.областен управител на Перник

Активист на ДПС е новият зам.областен управител на Перник

Перник вече е с нов зам.областен управител. Поста заема Симеон Гебов – областен председател на младежкото ДПС в Перник.

За рокадата пръв съобщи лично досегашният титуляр на поста Владимир Русев, който беше представител на ПП ДБ. „От днес съм свободен гражданин и мога открито да изразявам мнението си, което през последните шест месеца не бе възможно от уважение към поста и институцията! Благодаря на екипа на ОА Перник! Всяко начало има край, за да има ново начало!“, написа Русев в социалната мчрежа.

Симеон Гебов е роден през 1993 година. Завършил е 164-та гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“ в София. Завършил е висшето си образование в Нов български университет, където е специализирал счетоводство и одит, както и гражданска и корпоративна сигурност. Има и второ висше образование по магистърска програма “Мениджмънт в електроенергетиката” в Техническия университет в София. Занимава се със счетоводство и контрол в кантора, в която работи с майка си. В Движението за права и свободи членува от 2021 година. Той е сред членовете на Национален съвет на Младежко Движение за права и свободи, избрани на IX-та Национална конференция на Младежко ДПС . Симеон Гебов беше трети  в листата на ДПС за област Перник на последните избори.

Освобождаването на Владимир Русев е логично, след като ПП – ДБ вече не е управляваща политическа сила в страната, тъй като областните ръководители се назначават от правителството, а кадрите, които се избират, са хора, верни на управляващите. Остава открит обаче въпросът как човек на политическа сила, която реално няма позиции в Пернишко, избута кандидатът на ГЕРБ, партията, която редовно печели с най-висок процент парламентарните избори в региона.  А запознати твърдят, че от ГЕРБ били подали кандидатурата на Мирослава Николова от „Напоителни системи“, но от ДПС надвили и успели да вкарат във властта своя човек. Парадоксално, но факт.