НАП погна Ивелин Михайлов от „Величие“, запорира му 13 имота
Снимка: БГНЕС

НАП погна Ивелин Михайлов от „Величие“, запорира му 13 имота

13имота, сред които и бивш пионерски лагер с площ от 21 дка, които са собственост на идеолога на партия „Величие“ Ивелин Михайлов, са запорирани от НАП.  Това показват данните в Имотния регистър, цитирани от сайта Bird.bg.

Бившият пионерски лагер се намира в местността Юртлука край провадийското с. Староселец, а Ивелин Михайлов го придобива през 2021 г. от Сийка Михайлова.

Фирми, в които Михайлов участва, имат дългове към НАП за над 306 хил. лв. Други дружества, в които Михайлов е прекратил участието си, дължат още над 343 хил. лв. Преди дни шефът на приходната агенция Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по сигнали срещу фирмите, свързани с Ивелин Михайлов. По тези производства се работи, но все още няма резултати.

Самият Михайлов наскоро заяви пред Би Ти Ви, че много фирми, когато имат нещо друго да правят с парите, не ги внасят веднага в държавата и предпочитата да платят 23 на сто наказателна лихва. Ще платя за две седмици тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и така ще лиша държавата от милиони в година, каза още Михайлов.