Всеки българин, тръгнал на шопинг в Турция, трябва да прочете това!

Всеки българин, тръгнал на шопинг в Турция, трябва да прочете това!

Ако смятате в неделя да пътувате за шопинг в Турция, отменете плановете си. Едва ли ще намерите работещи магазини, от които да пазарувате.

Причината е, че е първия ден на Курбан байрям и е обявен за почивен в южната ни съседка, пише „Флагман“.

Всъщност ваканцията по случай празника вече започна. В тази връзка движението на моторните превозни средства по магистралите и мостовете на Турция в дните от 15 до 19 юни по случай свещения мюсюлмански празник ще бъде безплатно.

Курбан байрам е единият от двата най-големи празника в исляма. Отличава се с това, че на него се колят животни, които се принасят в жертва за здраве и благополучие. Байрамът ще продължи четири дни.

Правителството обяви двата работни дни след празника за почивни и така ваканцията стана общо девет дни. През ваканцията няма да работят държавните и общинските учреждения, борсата, някои от банките, но търговската мрежа ще работи. Единствено в първия ден, 16 юни, неделя, ще бъдат затворени обектите.

Дългата ваканция зарадва хотелиерите и превозваческите фирми, тъй като милиони турци се отправиха към курортите или по родните места./Източник БЛИЦ