Жители и гости на Ковачевци се събраха на традиционния събор

Жители и гости на Ковачевци се събраха на традиционния събор

С много настроение и при отлично време премина традиционният събор на село Ковачевци, който беше отбелязан на 14 юни.

 Тържеството започна с поднасянето на венци и цветя, по повод 142-годишнината от рождението на Георги Димитров, на паметника му: кметът на община Ковачевци Васил Станимиров, председателят на Общинския съвет Венцислав Тодоров, внукът на Георги Димитров- Георги Димитров, народният представител и зам.-председател на ПГ на БСП за България, Иван Ченчев, членът на НС на БСП Борис Цветков, председателят на Българския антифашистки съюз Евгени Белий, председателят на Общинския съвет в Земен Ива Борисова, председателят на Регионалния Съюз на инвалидите Анита Тараланска, общински съветници, председатели на общински организации на БСП в региона и други.

Слово за значението и ролята на Георги Димитров в световната история, произнесе Евгени Белий.“Въпреки опитите да бъде очернено името на Георги Димитров от родни новоизлюпени политици, то остава написано със златни букви в световната история. Днес ние, признателните потомци, хората, които разбират, че лявата идея е неизкоренима, отдаваме заслужена почит на него и на всички онези, които през годините се бореха за един по-справедлив и достоен живот, за един по-свободен и демократичен живот.

Поздравление по повод празника и годишнината от рождението на Георги Димитров от името на БСП отправи и Борис Цветков.

След официалната част, Община Ковачевци беше подготвила богата празнична програма. В нея взеха участие: танцов ансамбъл „Гайтани“, изпълнителите Симона Загорова и Йордан Николов.

Празничната заря допринесе още повече за доброто настроение на всички присъстващи на тържеството.