Лили Иванова загуби много близък човек…

Лили Иванова загуби много близък човек…

На 5 юни си е отишла дългогодишната икономка на примата на родната ни естрадна и поп музика Лили Иванова, споделиха близки до примата на родната популярна музика.

73-годишната Мария Зарева претърпя бъбречна операция миналата година, но причината за смъртта й е инсулт. Жената, която се грижеше за домакинството на примата, колабира от хипертонична криза в началото на миналата седмица.

Лекарите от Спешна помощ успяват да я върнат в съзнание. Само два дни по-късно обаче Мария отново припада заради високо кръвно и този път лекарите се оказват безсилни, пише „България днес“.

Според изданието Лили Иванова изпратила огромен букет бели цветя за погребението на своята бивша домашна помощница, но не отишла да я изпрати лично в последния й път, защото поп иконата никога не ходи на погребения и панихиди.

Покойната й ексикономка е опята в църквата на софийското село Яна, където живя пред последните 5 години, и положена в местното гробище до „вечния дом“ на втория си съпруг Митко, сподели за вестника синът й Генчо.

Лили беше много привързана към Мария и двете се чуваха редовно по телефона. След като се пресели в село Яна при мъжа си, домашната помощница на изпълнителката на „Ветрове“ се наложи да напусне, тъй като грижите за болния й съпруг и първата й правнучка не й позволяваха да пътува всеки ден до  София и да бъде на разположение на Лили в продължение на много часове.

Всенародната любимка обаче продължи да засвидетелства уважението, привързаността и топлите си чувства към Мария. Тя й правеше подаръци с повод и без повод, а луксозният й мезонет винаги бе отворен за нейната бивша икономка.

Според приятели на покойната жена тя не е могла да понесе кончината на дъщеря си Златка, загубила през март битката си с най-коварната болест. „Мария се държеше, не показваше скръбта си, но сърцето й беше разбито“, смятат близки на Зарева. Те разказват, че Мария предрекла близкия си край и само седмица, преди да издъхне, казала по телефона на своя приятелка, че скоро ще умре. За съжаление, предчувствието й се сбъднало.

Ексикономката на Лили Иванова попада в дома й по препоръка на сестра й Магда, която е била колежка на Мария в Дома за ветерани на културата и изкуството в столичния квартал „Захарна фабрика“. Примата останала толкова доволна от работливостта, лоялността, дискретността и честността на родената в Криводол жена, че я препоръчала на маестро Тончо Русев и съпругата му.

Мария се сближила много и с тях и дори след кончината на големия композитор вдовицата му продължила да я кани на гости и да й обсипва с подаръци. Освен с Тончо Русев бившата домашна помощница на естрадната звезда завоювала доверието на Богдана Карадочева и Камелия Тодорова, пише още изданието./show.blitz.bg