Петър Първанов, водач на парламентарната листа на Левицата в Перник: С общи усилия можем да направим България просперираща държава, каквато е била някога

Петър Първанов, водач на парламентарната листа на Левицата в Перник: С общи усилия можем да направим България просперираща държава, каквато е била някога

Утре е ден за размисъл. Струва си да помислим върху това в каква страна искаме да живеем не само ние, но най-вече нашите деца и внуци. Това, на което станахме напоследък свидетели в нашата страна налага спешна промяна. Но промяна истинска, основна, а не на думи. Всички сме единодушни, че нещата в България не вървят добре в много сфери на живота- политика, образование, здравеопазване, икономика, съдебна система, селско стопанство. Нужни са ни хора експерти, които, обаче, да милеят за страната и народа си.

Това налага да сме по-отговорни към съдбата на нашата родина България. Наложително е всеки от нас в неделя- 9 юни, да отиде до урните и да гласува, за когото прецени, че заслужава неговото доверие.

За себе си ще кажа само, че нямам желание да напускам България. Бизнесът ми е тук, в моята страна. Затова искам тя да се развива и животът в нея да стане по-добър, да има перспектива за реализирането на нашите деца, за да не бягат в чужбина и да се чуваме и виждаме с тях само по скайп. Искам в нашата страна не само да има закони, но те да се спазват и пред тях всички да сме равни. Нашата страна има всичко необходимо, за да се развива успешно. Липсва й само едно- честни и предани на родината управляващи. В тази връзка се сетих за един виц. Дошъл преди  година-две у нас преуспял японски бизнесмен. Поискал да разгледа страната ни, за да види какви възможности има за инвестиране. Една седмица обиколил цяла България. На тръгване родни политици самодоволно го попитали- „Е, как е, какви са Ви впечатленията от България?“ А японецът, преди да се качи по стълбата към самолета си, отвърнал: “Видях много във Вашата страна. Само едно не ми стана ясно- защо в такава красива и богата страна хората живеят бедно и са намръщени, а не се радват на живота“.

Скъпи сънародници, длъжни сме да  бъдем отговорни към своята родина. С общи усилия можем да направим България просперираща държава, каквато е била някога. България може и трябва да стане отново просперираща държава и това зависи от всички нас.

Нека на 9 юни всички заедно да си върнем самочувствието на хора, които наистина живеят в европейска държава. А ако сте решили да ми гласувате доверие и да ме изберете за свой народен представител, гласувайте с бюлетина №19.