В попфолка се вихри страшен скандал: Певицата Мария и продуцентът Ненчо Касъмов стигнаха до крайности при спора си за правата на песен

В попфолка се вихри страшен скандал: Певицата Мария и продуцентът Ненчо Касъмов стигнаха до крайности при спора си за правата на песен

Мария проговори в социалните мрежи и разказа на какъв ужас е подложена от премиерата на новата й песен ‘Малка черна рокля“ досега. А накрая парчето е премахнато от нейния youtube канал по настояване на продуцента. Тя твърди, че той няма никакви основания и ще заведе дело срещу него.

“Вече няма достъп до този видеоклип поради предявен от Diapason Publishing иск за нарушаване на авторски права”. Това е надписът, който излиза на мястото на липсващия клип в Maria_Official_Bulgaria.

За никого не е тайна, че тази песен е гръцка и преди няколко години Теодора я прави безапелационен хит в България. Правата са изтекли и сега Мария я купува наново, заедно с българския текст. Това не се харесва на продуцента на Теодора и отправя заплахи към Мария. Накрая докладва песента, че няма уредени авторски права и я сваля.

Ненчо Касъмов

Мария обяснява, че песента ще липсва от платформата само 10-14 дни, в които от YouTube ще изискват от Ненчо да предостави документи и да докаже, че има права над песента. „Това той няма как да го направи“, категорична е Мария.

Чалга фурията държи вече правата на тоталния хит и възнамерява да стопира парчето на Теодора, като има пълното право да й забрани да го изпълнява дори по участия. Това със сигурност ще повлияе на самата Теодора, която няма да може да забавлява публиката си с един от най-яките си хитове.

 В социалните мрежи Мария обясни, че спирането на песента й в YouTube е незаконно, защото тя си е платила правата на гръцките си колеги. Според нея от YouTube ке поискат документи от Ненчо Касъмов за тази песен, с които той не разполага. Според нея е недостойно да се пускат нелепи коментари срещу нея н социалните мрежи.

Песента на Мария не се прие особено добре от меломаните, както категорично заявиха, че предпочитат варианта на Теодора. „Какво се случва с Мария? Грам не може да я изпее тази песен. Да се върне при стария си екип“; „Как е успяла да изгради кариера с такова пеене. Никога не е късно човек да стане за резил“, са само малка част от коментарите./show.blitz.bg