Невероятен беше днешният празничен 1 юни за децата на Перник и гостите

Невероятен беше днешният празничен 1 юни за децата на Перник и гостите

Стотици пернишки деца се забавляваха с любимите си анимационни герои, игрите на 90-те, много музика, танци и игри пред Двореца на културата по случай Международния ден на детето.

 Децата имаха възможност да се снимат  и да поиграят с  Елза и Олаф от „Замръзналото кралство“, Красавицата и Звяра, котето Дейзи, Соник, патетата Доналд и Дейзи , Мики Маус, Мини Маус, Том и Джери, кученцата от „Пес патрул“ и други любими персонажи.

На централния градски площад малчуганите се запознаха и с работата на пожарникарите, Звено „Общинска полиция“ и Аварийно-спасителния отряд към община Перникл Голяма атракция за децата бяха спасителните кучета на организацията SARdogs BG“.

 Двегодишната Кора, която все още се обучава, за да стане част от спасителния отряд, приемаше с удоволствие нежностите от малчуганите

Игрите и изненадите продължиха и в Международния младежки център с фестивала на науката, организиран от ДГ №12 „Радост“, както и на „Улица вълшебна“ пред Регионалния исторически музей.

Прекрасното време днес предостави възможност и на децата, и на техните родители да се забавляват. Всички бяха доволни от предоставените възможности на децата да се потопят във вълшебния свят на известни приказни и анимационни герои.