Богата празнична програма е подготвила Община Перник за Деня на детето- 1 юни

Богата празнична програма е подготвила Община Перник за Деня на детето- 1 юни

По случай 1-ви юни – Международен ден на детето, Община Перник организира празник за най-малките. Приказните вълшебства с песни, танци и игри пред Двореца на културата ще започнат в 11:30 ч.

От 12:30 ч. до 14:00 ч. отново пред Двореца на културата децата ще могат да се срещнат с любимите си герои, сред които Соник, патетата Доналд и Дейзи , Мики Маус, Мини Маус, Том и Джери, кученцата от „Пес патрул“ и много други.

На централния градски площад отново от 11:30 ч. малчуганите ще могат да се запознаят с работата на пожарникарите, Звено „Общинска полиция“ и Аварийно-спасителния отряд към община Перник, както и със спасителните кучета на организацията „SARdogs BG“.

В същия час при Двореца на културата ще започнат  и „Игрите на 90-те“. Малки и големи ще могат да се забавляват с кър, шоколад, дама, ластик, народна топка, федербал, стражари и апаши и много други.

От 11:00 ч. до 14:00 ч. Регионалният исторически музей-Перник ще пренесе децата на „Улица вълшебна“. Пред сградата на музей най-малките ще могат да се забавляват с работилница за грънци, да играят игрите на баба и дядо, да вземат със себе си късче история за спомен и да се „изгубят“ в историята. 

В интересни демонстрации, научни опити и игри с цветове, звук, светлина и различни конструкции ще могат да се включат децата в организирания от ДГ №12 „Радост“, кв. „Църква“,  „Фестивал на науката“, който ще започне в 11:30 ч. в Международния младежки център.

В празничния ден изненади ще има и за децата в кв. Изток. В 16:00 ч. пред блок 7 на ул. „Юрий Гагарин“.

Празнични програми за децата ще бъдат организирани в с. Мещица от 10:00 ч., с. Драгичево от 10:30 ч., кв. „Бела вода“ от 11:00 ч., с. Черна гора от  11:00 ч., парка при гарата в  гр. Батановци от 11:00 ч. и парк „Слатина“ в с. Дивотино от 17:00 ч.