Модели на детски облекла от преди повече от век ще оживеят днес в Брезник

Модели на детски облекла от преди повече от век ще оживеят днес в Брезник

Ревю-изложба на детски облекла от края на 19 до средата на 20 век ще се проведе в Брезник днес- 30 май. Събитието е посветено на деня на детето и е продължение на организираното преди 2 години ревю на мода от Брезнишко от преди повече от век.

Тоалетите са изработени от дизайнерката Александра Петрова по фотоси на деца , родени и израснали в Брезник.. Моделите, които ще дефилират пред публиката  са деца и младежи от Брезник

По време на спектакъла ще оживеят исторически личности, родени и израснали в Брезник, с принос към обществения, културния и икономически живот, както и участието на някои от тях   във войните за национално обединение.

 Сред тях са бардът Стоян Миленков- създал първите римувани куплети по подобие на днешните хип-хоп звезди, оперната прима Лиляна Барева- прославила българската певческа традиция на най-големите световни сцени, Мила Керанова- съпруга на Гео Милев и майка на Леда Милева и много други.

Ревюто ще започне от 17:30 ч. в пространството пред сградата на музея- „Военен клуб“ в Брезник, което ще бъде аранжирано като моден подиум. Визуални ефекти ще направят усещането на зрителите още по-вълнуващо. Ще бъдат възстановени дюкяни от някогашната брезнишка чаршия.

Проектът се изпълнява от ОИМ Брезник със съдействието на Община Брезник и е финансиран от Министерство на културата.