Детският приключенски лагер на Мальовица е тук и тази година!

Детският приключенски лагер на Мальовица е тук и тази година!

За трета поредна година  детският лагер на курорта „Мальовица“ ще се превърне в незабравимо лятно приключение, укрепващо физическите сили и провокиращо творческия потенциал на децата.

От курорта съобщават, че все още има свободни места в петте смени от средата на юли до първите дни на септември.

Още от 1 юни ще заработи и адвенчър паркът на Меча поляна, разположен непосредствено пред хотела. Той включва въжен град, алпийски тролей, бънджи и обикновен трамплин, както и надуваем замък.

Тази година децата ще могат да разгледат най- високо разположения  в България музей  – този на алпинизма, както и да научат малко повече за българските легенди в този екстремен спорт.

Какво най-много харесаха и научиха децата от миналата година: харесаха походите и красивата природа, научиха се какво е да си част от група и как да споделят край лагерния огън. И най-вече –  играха и намериха нови приятели.

„По време на лагерите в продължение на пет дни децата завързват нови контакти, учат се да общуват, да работят в екип, свикват да бъдат по-самостоятелни, да се справят сами в различни ситуации, добиват увереност и израстват. Тук на Мальовица, където тишината на планинската природа е зашеметяваща, прекрасният детски смях е дар“ каза Мартин Ицов, който е и сред инициаторите за създаване на детските лагери.

Активностите в лагера включват планински преходи, игри, разходки до близките езера и излети покрай красивата река.

Освен много забавен, лагерът на Мальовица е и изключително полезен, защото кристално чистият въздух оказва благоприятно влияние след неизбежните вируси през зимния и преходния сезон. 

Записванията вече започнаха, а домакините предупреждават да не отлагате решението твърде дълго, защото капацитетът е ограничен.